Wat kunt u doen op Koningsdag?

Door Het Gigstarter Team op 24-03-2022

Koningsdag is een groot feest waar we de verjaardag van de koning vieren. Elk jaar op 27 april, komt elke stad in Nederland tot leven met straatfeesten en het allerbelangrijkste: live muziek. Als u op deze dag jouw eigen feest wilt geven of wat livemuziek wil bezoeken, dan vindt u hieronder wat tips.

Lijst van live muziek

Als u een festivalganger bent, is Amsterdam dé stad waar u moet feesten. Veel festivals vinden plaats gedurende de dag en nacht en het maakt niet uit naar wat voor soort muziek u houdt, u vindt waarschijnlijk wel uw favoriete artiest die speelt op één van de populaire festivals hieronder.

  1. Loveland van Oranje: Dit vindt plaats in het Meerpark en is de plek voor u als u van Tech House houdt. Hier treden artiesten op zoals Amelie Lens en Pan-Pot
  2. Kingsland: De editie die plaatsvindt in Amsterdam is een favoriet voor zowel Nederlanders als toeristen. Als u van hip-hop, hardstyle houdt, of gewoon een grote Martin Garrix fan bent is dit het festival voor u!
  3. Oranjebloesem: Dit is voor de meer alternatieve menigte op de ongelooflijke locatie - het Olympisch stadion.

Zoals eerder gezegd, komen Nederlandse steden op deze dag echt tot leven. Dus maak een wandeling door de stad en u zult vele mogelijkheden vinden waar u gratis live muziek kunt luisteren. Enkele hotspots zijn NDSM eiland en de Albert Cuyp markt.

Boek een artiest

Denkt u eraan om een Koningsdag feest te organiseren bij jou thuis of in uw tuin? U kunt een muzikant boeken op het Gigstarter platform om op jouw evenement te spelen. Het maakt niet uit naar welk genre u op zoek bent, er staat gegarandeerd een artiest op Gigstarter die aan jouw wensen voldoet. Sommige van onze artiesten zoals The Rivals, Copy-cat en Dustry Road Pilots zijn al geboekt dus wacht niet langer en begin met het plannen van uw eigen feest!

Boek jouw eigen Koningsdag artiest


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: koningsdag, live muziek, feest, verjaardag, RAI, amsterdam, koning willem, kingsland, oranjebloesem, loveland van oranje