Minder gedoe. Meer muziek.

Met Gigstarter verlagen we de drempel om live muziek te boeken. We hebben een transparant platform gemaakt waar u artiesten direct kan boeken zonder een commissie te betalen.

Het concept slaat aan. Meer dan 10.000 artiesten in alle mogelijke genres hebben zich inmiddels ingeschreven op het platform. Samen zijn zij al duizenden keren geboekt via Gigstarter, van huiskamer-concerten tot aan de grote festivals. We zijn daarmee de belangrijkste marktplaats voor live muziek in de Benelux. Sinds kort zijn we actief in heel Europa.

Het ontstaan

Gigstarter is begonnen met twee vrienden - Julio Pijnappel en Paul de Kuyper - in een café in hartje Amsterdam, 2012. Julio en Paul deelden al jaren hun passie voor muziek en speelden dan ook samen in een band. Ze vonden het alleen wel een heel gedoe om aan leuke optredens te komen.

Toen Julio en Paul de eigenaar van het Amsterdamse café hun probleem uitlegden, vertelde de kroegbaas hoe moeilijk het was om goede, passende live muziek te vinden voor zijn café. Dit terwijl het stikt van live acts die staan te popelen om te spelen. Paul en Julio vonden het tijd voor een platform dat muzikant en opdrachtgever sneller, makkelijker en directer bij elkaar brengt. Gigstarter was geboren.

Bent u op zoek naar live muziek? Bekijk dan ons brede artiestenaanbod  ·  Bent u een artiest? Schrijf u dan gratis in

Ontmoet de Gigstarters


Paul de Kuyper

CEO

LinkedIn

Een aantal jaar geleden probeerde ik mijn band onder de aandacht te brengen bij boekers. Omdat hier nog geen goed platform voor bestond heb ik Gigstarter opgezet. Het is heel motiverend om te zien hoeveel artiesten nu via Gigstarter geboekt worden voor optredens. Wilt u net als ons passie en werk combineren? Sluit u aan bij onze missie: live muziek toegankelijker maken!

Mark Teisman

CTO

LinkedIn

Technologie en muziek zijn twee van mijn grote passies. Gigstarter is de perfecte plek om dit te combineren. Het blijft gaaf om een website te maken waarvan zowel artiesten als opdrachtgevers aangeven erg blij mee te zijn. Door alle mogelijkheden op de site valt er op technisch gebied genoeg te doen. Daarom zijn we ook op zoek naar iemand die mij kan ondersteunen bij de ontwikkeling van Gigstarter.

Tom van der Velpen

Marketing manager

LinkedIn

Verantwoordelijk zijn voor de marketing van Gigstarter is een feest. Ons platform en de artiesten die erop staan breng ik graag onder de aandacht bij alle soorten muziekliefhebbers. Maar het is helemaal mooi om te merken dat veel van onze artiesten actieve ambassadeurs van Gigstarter zijn geworden. Mocht ik niet in de weer zijn met Gigstarter dan kan u me vaak vinden bij concerten - van rock tot hip hop.

Erik de Kuyper

Business development manager

LinkedIn

In eerste instantie ben ik bij Gigstarter gekomen om het initiatief in Spanje te lanceren. Nu ben ik verantwoordelijk voor de groei in heel Zuid Europa. Het is geweldig om te zien dat we een platform ontwikkelen vanuit Amsterdam dat zo kan aanslaan in de rest van Europa!

Barbara Spaanjaars

Artist Success Manager Benelux

LinkedIn

Werken bij Gigstarter is nooit saai. Ik word gedreven door de diverse aspecten van de muziekbusiness en doe mijn best om de Nederlandse en Belgische klanten tevreden te stellen. Ook organiseer ik samen met mijn collega's de jaarlijkse Artist & DJ of the Year competitie. Hiermee zetten we de artiesten op ons platform in het zonnetje en geven we ze de kans om zichtbaarder te worden in heel Europa. Daarnaast krijgen ze hierdoor de kans om op te treden in mijn prachtige thuisstad Amsterdam!

Solène Brachet

Artist Success Manager Frankrijk

LinkedIn

Alles begon toen ik voor mijn stage Frankrijk verliet om het Amsterdamse team te versterken. Vandaag de dag help ik Spaanse en Franse artiesten om zichtbaarder te worden en om optredens te vinden door heel Europa. Ik voel me helemaal voldaan als de boeker de perfecte match vindt voor zijn/haar evenement, en nog trotser als het een last-minute verzoek is. Droom groot dan is alles mogelijk!

Of u nu muzikant, muziekliefhebber of gewoon geïnteresseerd bent, iedereen is altijd welkom om langs te komen bij ons op de Paleisstraat 107, Amsterdam. De koffie staat klaar! Like onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van muziek- en netwerkevenementen die we regelmatig organiseren.