Chris Thomson

  (5)
  • Soloartiest   /   Gent
  • #Folk #Singer-songwriter
  • Klinkt als Dougie McLean, Christie Moore, Byrne & Kelly, The High Kings
  • 6 geverifieerde boekingen

Indicatie €130 - €400

Stuur een persoonlijk bericht naar Chris Thomson

Check beschikbaarheid
Chris Thomson, Folk, Singer-songwriter soloartist

Singer-songwriter Chris Thomson neemt zijn publiek mee op muzikale reis doorheen Schotland en Ierland: 'warm, gemoedelijk, persoonlijk, soms vrolijk en 'meezingbaar', soms intiem en ontroerend'. Hij brengt zowel traditionele folk ('The land o' the leal', 'The fields of Athenry', ...), moderner werk ('Caledonia', 'The traveller, ...) als eigen nummers ('Heroes', 'Sábháil ár n-anam', ...).

Chris vertoeft reeds heel wat jaren in de Keltische muziekwereld. Hij startte zijn muzikale carrière in 1997 als drummer in een Schotse Pipeband. Vele jaren gaf hij als drum sergeant drumles, schreef hij scores en trad hij met verschillende Pipebands op in kleine en grote zalen in België en het buitenland.

In 2012 schreef Chris de show 'The Dawning of The Day', waar hij pipemuziek, dans en folk samen bracht. Intussen leerde hij Bodhran spelen en greep hij steeds meer naar het instrument dat hij reeds als kind bespeelde: de gitaar.

Het was met de toenmalige 'Clan Thomson Celtic Gathering' dat Chris de nadruk begon te leggen op het brengen van folk liederen. Toen de Gathering ontbonden werd, besliste hij dan ook om solo verder te gaan.

Intussen zingt Chris niet alleen muziek uit de genres folk en singer-songwriter. Hij brengt ook eigen werk uit. 'Heroes' was de eerste single die in de online muziekwinkels verscheen en is ook de titel song van Chris' eerste EP. Intussen is er ook een tweede single ('The land o' the leal') en werkt Chris aan een full CD met traditionele Ierse en Schotse nummers.

Muziek

Heroes

Sábháil ár n-anam

Morning Son

Reviews

Door op 17/07/2020

Alles prima verlopen, en het optreden vonden we van hoge kwaliteit! Een aanrader voor andere organisatoren.

Door op 14/12/2019

Gisteren een mooi optreden van Chris Thomson meegemaakt.
Chris zingt de Ierse en Schotse folksongs met veel gevoel. Hij heeft een prachtige stem.
Ik ga zeker nog teruggaan naar een optreden van hem.

Door op 02/12/2019

Alles was goed afgesproken en dit is allemaal prima verlopen. Het kwaliteit van het optreden was super en paste heel goed bij ons thema en de sfeer van onze avond: warm, gemoedelijk, persoonlijk, soms vrolijk en 'meezingbaar', soms intiem en ontroerend. Meerwaarde was zeker de woordjes uitleg bij de nummers. De reacties achteraf waren zeer positief! Bedankt Chris Thomson!

Contact

Chris Thomson, Folk, Singer-songwriter soloartist

Stuur mij een bericht als u geïnteresseerd bent - Kristof

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Uw boeking verhoogt de artiest-ranking en uw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Chris Thomson

Chris Thomson is een solo-artiest uit Gent. Chris Thomson maakt vooral muziek in de genres Folk & Singer-songwriter. Chris Thomson heeft sinds de inschrijving op 22/08/2019 in totaal 6 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Chris Thomson klinkt als: Dougie McLean, Christie Moore, Byrne & Kelly, The High Kings. Het repertoire van Chris Thomson bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Chris Thomson krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 5 reviews.

Chris Thomson hanteert een richtprijs van €130 - €400 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.