Chris Thomson

  (10)
  • Soloartiest   /   Gent
  • #Folk #Indie Rock
  • Klinkt als Chris Thomson, Byrne & Kelly
  • 17 geverifieerde boekingen

Indicatie €200 - €500

Stuur een persoonlijk bericht naar Chris Thomson

Check beschikbaarheid
Chris Thomson, Folk, Indie Rock soloartist

Het verhaal van de wereld rondom ons. Zo beschrijft singer-songwriter Chris Thomson zijn nummers. Hij zingt over de kleine dingen, zoals zijn spelende kinderen in de tuin, en over de grotere thema's die ons 's nachts wakker houden. Warm, persoonlijk. Soms vrolijk, soms ingetogen en ontroerend.

Vooraleer Chris een singer-songwriter werd, vertoefde hij reeds heel wat jaren in de Keltische muziekwereld. Hij startte zijn muzikale carrière in 1997 als drummer in een Schotse Pipeband. Vele jaren gaf hij als drum sergeant drumles, schreef hij scores en trad hij met verschillende Pipebands op in kleine en grote zalen in België en het buitenland.

In 2012 schreef Chris de show 'The Dawning of The Day', waar hij pipemuziek, dans en folk samen bracht. Intussen leerde hij Bodhran spelen en greep hij steeds meer naar het instrument dat hij reeds als kind bespeelde: de gitaar.

Het was met de toenmalige 'Clan Thomson Celtic Gathering' dat Chris de nadruk begon te leggen op het brengen van folk liederen. Toen de Gathering ontbonden werd, besliste hij dan ook om solo verder te gaan.

Sinds 2020 heeft Chris samen met zijn twee broers hun oude groep 'Two Square Feet' nieuw leven ingeblazen. Vandaag brengt Two Square Feet eigen nummers uit.

Muziek

The Bird

Keeping up appearances

Brothers in arms

Reviews

Door op 04/09/2022

Voor ons evenement perfect ,.. busker in hart en nieren

Door op 15/06/2022

Alles is prima verlopen! Heel fijn optreden.
Dank je wel!

Door op 02/05/2022

afspraken worden steeds correct nagekomen. Chris heeft een fantastische stem en weet het publiek enorm te boeien. af en toe zaten we met de krop in de keel, hadden we kippevel.
Het is altijd fijn samenwerken met Chris. Een supertoffe man, rasartiest en fijn persoon

Contact

Chris Thomson, Folk, Indie Rock soloartist

Stuur mij een bericht als u geïnteresseerd bent - Kristof

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Uw boeking verhoogt de artiest-ranking en uw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Chris Thomson

Chris Thomson is een solo-artiest uit Gent. Chris Thomson maakt vooral muziek in de genres Folk & Indie Rock. Chris Thomson heeft sinds de inschrijving op 22/08/2019 in totaal 17 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Chris Thomson klinkt als: Chris Thomson, Byrne & Kelly. Het repertoire van Chris Thomson bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Chris Thomson krijgt 4.7 uit 5 sterren op basis van 10 reviews.

Chris Thomson hanteert een richtprijs van €200 - €500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.