Chris Thomson

  (7)
  • Soloartiest   /   Gent
  • #Folk #Singer-songwriter
  • Klinkt als Chris Thomson, Byrne & Kelly
  • 9 geverifieerde boekingen

Indicatie €130 - €400

Stuur een persoonlijk bericht naar Chris Thomson

Check beschikbaarheid
Chris Thomson, Folk, Singer-songwriter soloartist

Het verhaal van de wereld rondom ons. Zo beschrijft singer-songwriter Chris Thomson zijn nummers. Hij zingt over de kleine dingen, zoals zijn spelende kinderen in de tuin, en over de grotere thema's die ons 's nachts wakker houden. Warm, persoonlijk. Soms vrolijk, soms ingetogen en ontroerend.

Vooraleer Chris een singer-songwriter werd, vertoefde hij reeds heel wat jaren in de Keltische muziekwereld. Hij startte zijn muzikale carrière in 1997 als drummer in een Schotse Pipeband. Vele jaren gaf hij als drum sergeant drumles, schreef hij scores en trad hij met verschillende Pipebands op in kleine en grote zalen in België en het buitenland.

In 2012 schreef Chris de show 'The Dawning of The Day', waar hij pipemuziek, dans en folk samen bracht. Intussen leerde hij Bodhran spelen en greep hij steeds meer naar het instrument dat hij reeds als kind bespeelde: de gitaar.

Het was met de toenmalige 'Clan Thomson Celtic Gathering' dat Chris de nadruk begon te leggen op het brengen van folk liederen. Toen de Gathering ontbonden werd, besliste hij dan ook om solo verder te gaan.

Muziek

Keeping up appearances

Brothers in arms

Sábháil ár n-anam

Reviews

Door op 06/09/2021

Wij hebben enorm genoten van het optreden! Chris heeft niet alleen een prachtige stem die past bij de muziek die hij brengt, maar hij is ook een aangenaam persoon, die goed kan entertainen en zijn publiek perfect aanvoelt. Wij hadden Chris gevraagd te zingen voor de 50° Huwelijksverjaardag van mijn ouders en zijn optreden maakte het feest gewoon af. Doordat we tijd hadden om vooraf wat te praten, heeft hij er een heel persoonlijke toets aan kunnen geven en zijn programma bijna "op maat" voor ons gemaakt. Echt top, bedankt Chris!

Door op 12/10/2020

Een echte aanrader! Het was geen evidente setting; kinderen & babbelaars. Dankzij de feeling van Chris Tomson maakte hij ons WaaWFest compleet met zijn warme stem en gitaar. De organisatie had enkel een stopcontact nodig. Chris bracht alles zelf, is een heel aangename muzikant die houdt van spelen, en zijn repertoire aanpast aan het publiek. Hij krijgt alle sterren want is een ingetogen talent, zijn bescheidenheid siert hem en zijn talenten natuurlijk ook. Mooie stem, heel rustige en aangename persoon.

Door op 17/07/2020

Alles prima verlopen, en het optreden vonden we van hoge kwaliteit! Een aanrader voor andere organisatoren.

Contact

Chris Thomson, Folk, Singer-songwriter soloartist

Stuur mij een bericht als u geïnteresseerd bent - Kristof

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Uw boeking verhoogt de artiest-ranking en uw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Chris Thomson

Chris Thomson is een solo-artiest uit Gent. Chris Thomson maakt vooral muziek in de genres Folk & Singer-songwriter. Chris Thomson heeft sinds de inschrijving op 22/08/2019 in totaal 9 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Chris Thomson klinkt als: Chris Thomson, Byrne & Kelly. Het repertoire van Chris Thomson bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Chris Thomson krijgt 4.9 uit 5 sterren op basis van 7 reviews.

Chris Thomson hanteert een richtprijs van €130 - €400 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.