Yentl

  (2)
  • Soloartiest   /   Brugge
  • #Coverband #Akoestisch
  • Klinkt als Emeli Sandé, Kate Bush
  • 3 geverifieerde boekingen

Indicatie €120 - €350

Stuur een persoonlijk bericht naar Yentl

Check beschikbaarheid
Yentl, Coverband, Akoestisch soloartist

Toen Yentl acht jaar was startte ze met piano spelen aan de STAP Roeselare. Sinds kinds af aan zingt ze ongeveer de hele dag door en brengt ze uren door op haar pianostoel, zoekend naar originele akkoorden en melodieën. Haar eerste eigen Nederlandstalige nummer kwam er toen ze tien jaar was en de jaren nadien schreef ze er nog een hele reeks maar het was pas toen ze zestien was dat Yentl besliste om echt iets met muziek te gaan doen. In 2011 won Yentl de compositiewedstrijd 'Muziekmakers' met een stuk voor solo piano en in 2012 studeerde ze af als pianiste aan STAP Roeselare.
Yentl bleef nummers en composities schrijven. De liedteksten waren intussen Engelstalig en er groeide een droom om muziek verder te studeren en les te geven aan kinderen, het liefst notenleer want dat deed ze zelf heel graag als kind. Zo gezegd zo gedaan want in 2012 startte Yentl met opleiding muziekpedagogie aan LUCA School of Arts campus Lemmens in Leuven. Één jaar later vervoegde ze het koor Scala & Kolacny Brothers waarbij ze verschillende tournees meezong in binnen- en buitenland. Na een jaar songwriting gekregen te hebben van De Mens frontman Frank van der linden besliste Yentl om haar eigen nummers terug van een Nederlandstalige tekst te voorzien. Tijdens al die voorbije jaren nam ze regelmatig een cover op van een pop- of rocknummer waarbij ze zelf piano speelde en zong. De nummers kregen een volledig andere sound, werden breekbaarder en vaak ook verrassend. Doordat ze zich hier meer in thuis voelde dan in het schrijven van eigen nummers besliste Yentl in 2019 om voor een repertoire te kiezen dat enkel uit covers bestaat. Dit repertoire van covers kan natuurlijk wel uitgebreid worden met eigen nummers als dat gewenst wordt. De muziek van Yentl is ideaal voor een huiskamerconcert, bij een ceremonie of als rustige achtergrondmuziek tijdens een receptie!

Muziek

Breaking the law

High Hopes

Misschien word ik teveel aa...

Foto's

Reviews

Door op 07/05/2020

Yentl has an incredible voice and plays multiple instruments very well. She is so sweet and easy to work with. Though she usually does covers, I was glad she took this opportunity to perform some of her original songs.

Door op 16/02/2020

Een zeer vriendelijke , spontane artieste , een zeer warme persoonlijkheid met een professionele aanpak . Haar muziek vol liefde gebracht . Fantastische stem en perfecte keuze van de nummers voor het moment.
Een aanrader en een plezier om naar te luisteren .Blij om haar in de zaak te hebben gehad,genoten van de gig.

Contact

Yentl, Coverband, Akoestisch soloartist

Stuur mij een bericht als u geïnteresseerd bent - Yentl

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Uw boeking verhoogt de artiest-ranking en uw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Yentl

Yentl is een solo-artiest uit Brugge. Yentl maakt vooral muziek in de genres Coverband & Akoestisch. Yentl heeft sinds de inschrijving op 28/09/2019 in totaal 3 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Yentl klinkt als: Emeli Sandé, Kate Bush. Het repertoire van Yentl bestaat uit alleen covers.

De optredens worden goed ontvangen: Yentl krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 2 reviews.

Yentl hanteert een richtprijs van €120 - €350 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.