Nassara

Indicatie €40 - €150

Stuur een persoonlijk bericht naar Nassara

Check beschikbaarheid
Nassara, Blues, Folk, Rock 'n Roll soloartist

Bijna dertig jaar geleden. Een jeugdvriend van me dimt het licht van zijn slaapkamer, steekt stiekem een sigaret aan en draait een LP uit de ongenaakbare muziekcollectie van zijn oudere broer. "Hooker and Heat". Een stompend monotoon gedreun trilt tot diep in het beenmerg. Een kippenvelmoment om nooit te vergeten. Toen drong het tot me door; de meest jankende gitaarmuziek weet binnen in me een steevast bijzondere snaar te raken. De blues zou me steeds blijven gezelschap houden. Tot heden.

Over mezelf
Op jonge leeftijd verwierf ik een uitzonderlijke passie voor de bluesmuziek. Een zoektocht naar de oorsprong van hedendaagse rocknummers leidde me steevast naar de muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten eind jaren 1800 en uiteindelijk tot in het Afrikaanse continent waar de bluesmuziek haar ontstaan vindt.

In het professionele leven werk ik als Urgentiearts. In 2000 ondernam ik een missie met Artsen Zonder Grenzen naar Tsjaad, waar ik ook in contact kwam met de authentieke Afrikaanse muziek. Later volgde ik Afrikaanse percussie op de Basboot in Gent.

Als muzikant ben ik voornamelijk autodidact. Ik leerde mezelf de technieken van gitaarmuziek en met de hulp van een professionele vocal coach verfijn ik mijn zangtechnieken. Solo speel ik als "Nassara", ik ben ook leadzanger en gitarist van de bluesgroep “The Goose Thing”.

Ik lees verwerk heel wat literatuur rond het thema en maakte de blog “Into The Soul of The Blues” die je kan terugvinden op het adres: www.souloftheblues.be. Ik ben ook de maker van de podcast "Into the Soul of the Blues".

Live muziek
In de live sessies breng ik, solo, authentieke nummers uit de deltablues en de vroege Rock’ n Roll aangevuld met enkele eigen nummers. De nummers worden gespeeld op een resonator-gitaar, een akoestische gitaar of elektrisch versterkt.

Een boeiende presentatie
Je kan bij mij ook terecht voor een dynamische presentatie over de geschiedenis van de blues. Met “Into The Soul of The Blues” breng ik het boeiende verhaal van de Blues. In woord en muziek.

De presentatie verhaalt het ontstaan van de blues in Afrika, de periode van de slavernij en de zang van de field hollers op de plantages in het zuiden van de Verenigde Staten. Ik beschrijf het leven van de muzikanten die zwierven door de delta van de Mississippi en vertel over de gouden jaren ‘20 met de opkomst van de Classic Blues en de Female blues, de muziek tijdens de economische recessie van de jaren ‘30, het ontstaan van premature rock ‘n roll in de jaren ‘50 en de folk-revival in de jaren ‘60, steeds refererend naar de Afrikaanse wortels van de bluesmuziek.

De interactieve presentatie wordt rijkelijk geïllustreerd met talrijke foto’s en heel wat muziekvideo’s.

Muziek

Weary Blues

Heal You With The Blues

The Curse of the Gipsy Queen

Reviews

Boek Nassara en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Nassara, Blues, Folk, Rock 'n Roll soloartist

Stuur mij een bericht als u geïnteresseerd bent - Bart

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Uw boeking verhoogt de artiest-ranking en uw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Nassara

Nassara is een solo-artiest uit Gent. Nassara maakt vooral muziek in de genres Blues, Folk & Rock 'n Roll. Nassara heeft sinds de inschrijving op 15/01/2021 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Nassara klinkt als: Nassara. Het repertoire van Nassara bestaat uit covers en eigen werk.

Nassara hanteert een richtprijs van €40 - €150 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.