2017: het jaaroverzicht van Gigstarter

Door Het Gigstarter team op 03-01-2018

We kijken graag samen met jullie terug op het succesvolle afgelopen jaar van Gigstarter. Een paar van onze hoogtepunten komen voorbij in dit verslag; van de internationale uitbreiding tot aan de toekomstplannen voor 2018. Dus ga er goed voor zitten en neem met ons het jaar door!

Verdere uitbreiding

Vorig jaar speculeerden we al over verdere Europese uitbreiding van Gigstarter in 2017. Met de lancering van de website in België, Engeland, Frankrijk en Duitsland werd dit ook een prachtige realiteit. Vanaf nu kunnen bijvoorbeeld de charismatische Duitse zanger Isaac Roosevelt en de sfeervolle Belgische singer-songwriter Ives via Gigstarter geboekt worden. En waar we hardop droomden over uitwisselingen tussen de landen zagen we een paar artiesten van ons al de grens over gaan dankzij Gigstarter.Een van de vele nieuwe aanwinsten op het platform: de Duitse zanger Isaac Roosevelt.

Een mijlpaal: meer dan 3000 artiesten

Afgelopen jaar is Gigstarter exponentieel gegroeid. Mede door de uitbreiding naar diverse landen is het aantal artiesten in onze database enorm gegroeid. Maar ook in de landen waar we eerder begonnen zijn, Nederland en Spanje, zien we dat de rek er nog lang niet uit is qua inschrijvingen.

International expansion Gigstarter

Niet alleen de database aan artiesten blijft groeien bij Gigstarter. Ook de offerte-aanvragen van opdrachtgevers en de oproepen voor live muziek zijn nog steeds aan het stijgen. Van de kleine huiskamers tot de grote festivals, Gigstarter is afgelopen jaar door allerlei soorten opdrachtgevers gebruikt. Hierdoor is de meerderheid van de artiesten op Gigstarter benaderd voor optredens in 2017. In totaal zijn er 5004 offerte aanvragen en 721 oproepen naar artiesten verstuurd!

De internationale finale

Voor het eerst in de historie hadden we een internationale Gigstarter Artiest v/h Jaar wedstrijd. Tientallen acts uit verschillende landen dongen mee naar een plek in de finale in Amsterdam. Uiteindelijk stonden het Spaanse Desert Dog, de Nederlandse Dean and the Moonboys en de Belgische Lost From the Start op de planken van de kerk van Ruigoord.

Na de drie overtuigende optredens besloot de ervaren jury dat de talentvolle Dean and the Moonboys de meest complete show gaf en met het prijzenpakket naar huis mocht. Ook de DJs mochten niet ontbreken op deze dag en daarom sloot Gigstarter DJ van het jaar Mike Gerritsen de geslaagde dag af met een fijne DJ set.Dean and the Moonboys tijdens de Artist of the Year 2017 finale.

In de media

Het verhaal van Gigstarter blijven we enthousiast aan iedereen vertellen die van muziek houdt. Net als de andere activiteiten bij Gigstarter kreeg dit ook een internationaal tintje. Zo stonden we in 1 van de grootste kranten van Spanje: El Mundo.

conferentie Gigstarter oprichters Paul en Erik tijdens het Mobile World Congress, eerder dit jaar in Barcelona.

2018

We zijn afgelopen jaar een mooie weg ingeslagen van internationale uitbreiding. Dit succes willen we voortzetten in meerdere landen in Europa. Zo mogen we binnenkort weer een internationale uitbreiding toevoegen aan het rijke aanbod van landen waar we actief zijn. Ook hebben we in 2017 het PRO+ lidmaatschap geïntroduceerd. Hiermee kunnen ambitieuze acts van ons platform meegroeien met onze internationale groei en stimuleren we de uitwisseling en de talentontwikkeling van artiesten tussen de landen.

We willen via deze plek iedereen die ons afgelopen jaar geholpen heeft en Gigstarter een warm hart toedraagt, enorm bedanken. 2018 wordt een jaar vol met live muziek en mooie ontwikkelingen bij Gigstarter, mede dankzij jullie steun. Met minder gedoe en meer muziek!

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, uitbreiding, 2017, recap, belgie