2018, het jaar van Gigstarter

Bij Het Gigstarter Team

Eind december kijken we traditioneel terug op het afgelopen jaar. Een succesvol jaar waarin we flink zijn gegroeid, debuteerden op het Amsterdam Dance Event en verder zijn uitgebreid in Europa. Een paar van onze hoogtepunten hebben we voor jullie geselecteerd!

Groei van het platform

We zijn momenteel actief in acht verschillende Europese landen en een van de doelen van dit jaar was om het aantal ingeschreven acts in deze landen te laten groeien. Dit is meer dan geslaagd met een verdubbeling (!) van het aantal artiesten ten opzichte van vorig jaar: meer dan 6000 geregistreerde acts! We zien ook dat het aantal verzoeken voor live muziek dit jaar enorm is gegroeid. De maand mei genereerde zelfs een nieuw Gigstarter-record met meer dan 800 offerte-aanvragen. Benieuwd naar onze artiesten? Neem een kijkje op onze sites in Nederland, Belgie, Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk.

ADEDJ Mike Gerritsen en Erik van Gigstarter tijdens ADE

Europese steun

We zijn er trots op dat de Europese Commissie dit jaar Gigstarter ondersteunt met verdere expansie in Europa. Met het Horizon 2020-programma kunnen we de grenzen voor live muziek binnen Europa nog meer verleggen. In 2018 hebben tientallen bands via het platform in het buitenland opgetreden. We willen deze uitwisseling van live muziek in 2019 nog verder uitbreiden dankzij het fonds.

Debuut op het Amsterdam Dance Event

Ook offline waren we actief door verschillende evenementen te organiseren. Een hoogtepunt was ons officiële debuut op het Amsterdam Dance Event met een mooie avond in de Disco Dolly. Onze Nederlandse DJs Joe Bailar, Mike Gerritsen, DJ Amlan en de getalenteerde Belgische DJ Odssey draaiden hun sets voor een enthousiast publiek. Ook onze jaarlijkse Artist of the Year finale was extra speciaal vanwege het internationale deelnemersveld: de Franse the SoulPhoenixs, rockband Stoned Therapists en de Belgische Blues veteranen Buckwood Mojo maakten er een muzikale avond van. De Stoned Therapists wonnen de Artist of the Year titel, the SoulPhoenixs gingen er vandoor met de publieksprijs en de Spaanse DJ Frank Gomez is de Gigstarter DJ of the Year.

StonedGigstarter Artist of the Year 2018: Stoned Therapists

In de media

Gigstarter is dit jaar veel in de media geweest. De aandacht van de Belgische pers was extra speciaal, omdat we in de Vlaamse financiële krant De Tijd en kort daarna in de populaire Franstalige krant Le Soir stonden. Door deze artikelen volgden vele nieuwe inschrijvingen en boekingen in België. Ook in het komende jaar zullen we het verhaal van Gigstarter vertellen aan iedereen die van muziek houdt!

2019

We willen live muziek toegankelijker maken in 2019, zowel voor de professionele muziekindustrie als voor de markt van privé-evenementen. Verder zullen we de uitwisseling van artiesten in Europa blijven stimuleren. Ambitieuze acts kunnen ook met ons meegroeien via het geïntroduceerde PRO+ lidmaatschap. Met dit lidmaatschap ben je als act zichtbaar in elk land waar we actief zijn.

We willen iedereen bedanken die Gigstarter een warm hart toedraagt. 2019 wordt een jaar vol live muziek met Gigstarter, dankzij jou. Met minder gedoe en meer muziek!

articleHet originele artikel in De Tijd

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, belgie, ADE