Dit is waar 7 beroemde artiesten voor het eerst optraden

Bij Rick en Tom

Ondanks dat deze bands uiteindelijk megasterren geworden zijn, moesten ook zij ergens beginnen. De eerste optredens verliepen dan ook niet altijd zoals gepland. Laten we terug in de tijd gaan om uit te zoeken waar het plaats vond en wat er gebeurde tijdens de eerste optredens van de grootste muzikale legendes.

1. The Beatles – 1960

Vele geloven dat hun eerste optreden in de beroemde ‘Cavern’ was, speelde de bende van vier eerst in Hamburg als de ‘Beatles’. Bij hun aankomst speelden ze de eerste van 48 optredens in de Indra Club. Vermoeid en hongerig speelde de Beatles gedurende vier en een half uur samen. Om het nog even ongemakkelijker te maken, kwam de buurman ook nog klagen over het harde geluid, waardoor de band gedwongen werd om de versterkers uit te zetten.

De locatie: Indra Club, Große Freiheit 64, 22767 Hamburg, Germany

beatles

2. Libertines – 1998

Een onrustig viertal speelde hun eerste optreden in het kelderappartement van Carl Barat en Pete Doherty. De uitgelopen optreden werd plotseling halverwege stopgezet toen de elektriciteit uitviel. Om de muziek weer door te kunnen laten gaan, werd er een hoed doorgegeven om munten te verzamelen voor de elektriciteitsmeter.

De locatie: Indra Club, Große Freiheit 64, 22767 Hamburg, Germany

libertines

3. The Smiths – 1983

Manchester was in de jaren 80 vooral grijs en industrieel, niet bepaald een plek waar je een boel jongens in shirts hun live debuut ziet maken. Maar The Smiths deed dat toch in de nu legendarische Hacienda nachtclub in 1983. Morrissey schudde het geschokte publiek op met confetti en schoot vervolgens met zijn benen in de lucht.

De locatie: The Haçienda, 15 Whitworth St W, Manchester, UK

smiths

4. The Pixies – 1986

De Pixies hadden samen al hier en daar een beetje gespeeld, maar waar het allemaal begon is in hun thuisstad Boston in club Jack’s in 1986. Ze speelde voor een klein publiek bestaande uit familie en vrienden. Ze werden ook hilarisch aangekondigd als de “Puxies”.

De locatie: Jack’s Lounge, 952 Massachusetts Ave, Cambridge, Massachusetts, USA

pixies

5. AC/DC – 1973

Op nieuwsjaarsavond in 1973 speelde AC/DC hun eerste ooit show in de nu afgestorven Checkers Nightclub in Sydney. Hun wilde set was veel te luid voor de verouderende clubmanager, die elke 20 minuten de elektriciteit uitzette om wat rust te creëren.

De locatie: Chequers Nightclub, 79 Goulburn Street, Sydney, Australië

acdc

6. Sébastien Tellier – 2001

In 2001 begon de romantische multi-instrumentalistische Sébastien Tellier zijn touringcarrière met de opening van Chillout Pop Heroes Air voor 3000-man aan publiek.
Het was niet de beste start die hij zich kon wensen; zijn gitaarversterker ontplofte namelijk tijdens het eerste liedje al.

De locatie: Deep Ellum Live, 2727 Canton St, Dallas, Texas, USA

Sebastian

7. Depeche Mode – 1985

In 1985 begon de band, Depeche Mode op een school in Basildon in Essex te oefenen. Hun eerste publieke optreden was ook op de school in Essex. Het publiek bestond voornamelijk uit 9-jarigen die geobsedeerd waren met de futuristische synthesizers.

De locatie: Woodlands School, Takely End, Basildon, Essex, UK

depeche mode

Van ontplofte versterkers tot stroomonderbrekingen, zo zie je maar dat alles tijdens een eerste optreden kan gebeuren. Wil je zelf ook meer optreden? Schrijf je dan in op www.gigstarter.nl. Dank aan Rick van Hometogo voor deze mooie lijst van acts.

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, optreden, eerste keer, acdc, depeche mode