DJ Odssey wil naar de wereldtop

Bij Marleen Wanningen

DJ Odssey is de artiestennaam van de talentvolle Ruben van Hal uit Steenokkerzeel. Hij heeft al gedraaid op evenementen zoals Tomorrowland en via Gigstarter kwam de 19-jarige DJ terecht op het wereldberoemde Amsterdam Dance Event. We spraken hem over zijn ervaring met Gigstarter, autisme en zijn goede debuut op ADE!

Wanneer ben je begonnen als DJ?

‘Vanaf mijn veertiende ben ik actief als DJ en ik ben thuis in mijn slaapkamer begonnen met een kleine DJ controller. Vanaf jongs af aan is mijn grootste passie de elektronische dancemuziek. Ik maak mijn eigen singles en mashups maar draai ook nummers van andere artiesten. Mijn eigen singles zijn volgens het publiek soms bijna niet te onderscheiden van producties van enkele beroemde DJs.’

oddDJ Odssey tijdens zijn DJ set op ADE

Hoe ben je op het platform Gigstarter terecht gekomen?

‘Een tijdje was ik al bezig met het zoeken van een website om meer boekingen binnen te halen. Dit om mijn talent onder de mensen te brengen. Ik kwam via de zoekmachine Google het platform Gigstarter tegen en de toegankelijkheid van het platform sprak mij gelijk aan. Op de website kon ik meteen aan de slag.’

Mensen kunnen reviews over jouw act achter laten op jouw profiel, hoe denk je over het gebruik van deze reviews?

‘Reviews op het profiel zorgen voor een hogere ranking in de zoekresultaten. Daardoor kom ik nog meer in aanmerking voor boekingen. Tuurlijk kan je een goede artiest/DJ zijn maar als je geen reviews hebt kunnen boekers gaan twijfelen over jouw act. Daarom probeer ik altijd een review te krijgen van de boekers.’

Pas je jouw repertoire aan tijdens een DJ-set op verzoek van de boekers?

‘Op verzoek van de boekers pas ik mijn repertoire wel aan op fuiven en evenementen. De boekers willen dan bepaalde nummers of stijlen horen tijdens het evenement, en ik begrijp dat helemaal. Ik wil graag de top bereiken met mijn eigen muziek en daarom plaats ik op diverse platformen mijn eigen muziek die gebaseerd is op eigen interesses en genres.’DJ Odssey mocht het publiek opwarmen op Tomorrowland

Social media is belangrijk om nieuwe fans en boekers te bereiken. Hoe onderscheid je jezelf op social media als DJ?

‘Op social media blijf ik vooral mijzelf. Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van recensies, net zoals andere DJs en artiesten. Dit om de geloofwaardigheid in de act hoog te houden. Ik vermeld ook altijd bijzondere evenementen waar ik heb gestaan. Zo raken toekomstige boekers vaak extra onder de indruk van jouw kwaliteiten als DJ.’

Afgelopen oktober heb je gedraaid op ADE, het Amsterdam Dance Event. Hoe was dit?

‘Mijn debuut op het Amsterdam Dance Event was een geweldige ervaring. Er waren toffe mensen aanwezig en het was een leuke locatie. Wat wil een DJ nog meer? Dit evenement werd mogelijk gemaakt door het Gigstarter team. Het was voor mij extra leuk om de mensen achter het platform te ontmoeten.’

Je vertelde mij dat je een vorm van autisme hebt, hoe combineer je dit met DJ zijn?

‘Voordat ik achter de DJ booth ga, neem ik altijd even tijd voor mezelf. Het voordeel aan autisme is dat ik een goede focus hebt. Daardoor kan ik tijdens een live-set mij goed concentreren. Ik kan blijven gaan!’

Wat zijn jouw toekomstplannen als DJ?

‘Mijn droom is om de top van DJs te bereiken en ik ga alles proberen om die top te bereiken. Ik heb een vorm van autisme en wil met het bereiken van die top, laten zien aan andere mensen dat iedereen zijn dromen waar kan maken. Wie je ook bent, je mag nooit opgeven.’

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, dj, ADE, belgie, wereldtop, odssey