Daar gaan we weer: Artist & DJ of the Year 2021!

Door The Gigstarter Team op 04-11-2021

Sinds 2014 strijden honderden getalenteerde Gigstarter artiesten en DJs/producers om de prestigieuze award om Artiest en DJ of the Year te winnen, samen met geweldige prijzen en meer zichtbaarheid. Dit jaar hebben we bij Gigstarter een mijlpaal bereikt, we hebben meer dan 10.000 onafhankelijke muzikanten op ons platform staan. Hoewel de pandemie en de daardoor veroorzaakte beperkingen in Europa langzaam afnemen, hebben we besloten om de nieuwe manier van de wedstrijd voort te zetten, namelijk digitaal. Er zijn wederom twee fantastische prijzen te winnen: een cheque van €1000,- voor de winnende artiest en een cheque van €500,- voor de winnende DJ. Bent u er klaar voor?

Digitale editie

Normaal gesproken organiseren we een fysiek evenement in hartje Amsterdam met artiesten die heel Europa afreizen om live op te treden. Ondanks de huidige situatie hebben we besloten om deze jaarlijkse wedstrijd toch door te laten gaan. Net als vorig jaar zullen we een digitale versie organiseren. Aanstaande woensdag begint de aanmeld periode van anderhalve week en we sluiten af met de online finale op 16 december.

Gigstarter Artist of the Year 2020

Regels van de wedstrijd

Wat is de Gigstarter competitie?

De Gigstarter wedstrijd is opgedeeld in twee categorieën: Artiest van het Jaar (bands, duo's, soloartiesten) en de tweede categorie met de DJ van het Jaar 2021. Het proces is voor elke categorie precies hetzelfde.

Dit zijn de verschillende stappen van de wedstrijd:
Inschrijvingsperiode: Artiesten kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd van 4 tot 14 november.
Voorselectie: Een jury stelt een shortlist op van alle kunstenaars die aan de wedstrijd hebben deelgenomen. De shortlist wordt op 15 november bekendgemaakt.
Stem periode: Van 16 tot 27 november om 12:00 uur kunnen fans en volgers stemmen op hun favoriete artiesten van de shortlist.
Top 3 finalisten: In elke categorie zullen de eerste 3 artiesten die de meeste stemmen hebben gekregen, een tien minuten durende performance video moeten opnemen en opsturen naar het Gigstarter team vóór 13 december. De externe jury zullen de twee winnaars uitkiezen!
Finale, online evenement: De top 3 finalisten van elke categorie zullen worden uitgenodigd voor het online evenement op 16 december, waar de winnaars zullen worden aangekondigd en geïnterviewd. Hun opgenomen optredens zullen ook worden uitgezonden. Deze livestream zal voor iedereen toegankelijk zijn.

Wat zijn de prijzen?

De winnaar, gekozen door de deskundige jury, draagt de titel van Gigstarter Artist of the Year 2021*. De Artist of the Year wint een cheque van €1.000,- en de DJ of the Year 2021 wint een cheque van €500,-.
*Wij kunnen alle andere deelnemers, afgezien van de winnaars, helaas niet voorzien van een financiële compensatie.

Welke artiesten kunnen deelnemen?

Elke artiest die een publiek profiel heeft op Gigstarter en de mogelijkheid heeft om een live video op te nemen met zijn/haar eigen originele muziek van maximum 10 minuten, kan deelnemen aan de wedstrijd. Artiesten/DJ's of the Year winnaars van voorgaande jaren zijn uitgesloten van de competitie.

Ik heb een profiel op Gigstarter, hoe kan ik deelnemen?

  1. Log in op uw Gigstarter profiel en ga naar uw dashboard
  2. Klik op de deelname knop op uw dashboard om u aan te melden voor de wedstrijd
  3. Deel uw deelname met de rest van de wereld Deelname periode loop van 4 tot 14 november

Ik heb mij aangemeld, wat is de volgende stap?

Van alle deelnemers bepaalt de jury op basis van de muzikale kwaliteit een 10-tal artiesten en 10 dj's voor de shortlist. Deze shortlist kan artiesten bevatten met verschillende muzikale achtergronden en/of genres.

Ik sta in de voorselectie, wat nu?

Goed gedaan, u staat nu op de shortlist! Het stemmen kan beginnen!
Deel uw Gigstarter profiel met zoveel mogelijk vrienden en fans om de meeste stemmen te krijgen.
Stem periode: van 16 november tot 27 november tot 12:00 uur 's middags

Hoe kunnen mensen op mij stemmen?

Mensen kunnen vanaf 16 november stemmen op hun favoriete artiesten, via een link die op een latere fase in de wedstrijd zal worden medegedeeld. Je moet inloggen met Facebook om jezelf te identificeren (op deze manier weten we dat elke gebruiker uniek is en het helpt ons fraude op te sporen). Wij zullen de e-mailadressen van de stemmers slechts één keer gebruiken om een uitnodiging voor de finale Artist of the Year 2021 te versturen.

Tot wanneer kunnen mensen stemmen?

Iedereen kan stemmen van 16 november tot 27 november tot 12:00 uur 's middags. Op 27 november zal gelijk de top 3 finalisten van beide categorieën bekend worden gemaakt.

Hoe vaak kan er gestemd worden?

Op elke artiest kan slechts één keer gestemd worden. Men kan dus op elke deelnemer één keer stemmen. Als wij enige vorm van fraude vermoeden, hebben wij het recht om die stemmen te verwijderen.

Het stemmen is voorbij. Ik ben een van de top 3 finalisten, wat nu?

Vanaf 28 november heeft u tot 8 december 12:00 uur 's middags de tijd om uw tien minuten durende live video naar het Gigstarter team te sturen. Alleen eigen nummers zijn toegestaan, geen covers, ook niet voor DJ's. Wees alert op de geluids- en videokwaliteit, u mag het ook opnemen vanaf een coole locatie als dat is toegestaan. De jury heeft het recht om finalisten te diskwalificeren als de regels niet zijn nageleefd. De jury zal rekening houden met de geluid-en videokwaliteit en de creativiteit. Zodra het Gigstarter team uw video heeft ontvangen, zal deze worden doorgestuurd naar de jury die een beslissing zal nemen en de winnaars bekend zal maken tijdens de finale op 16 december.

Wanneer vindt de finale plaats?

De online finale van de wedstrijd vindt plaats op 16 december om 19.00 uur. De livestream zal bestaan uit:

  • Livestream van een 60 minuten durend concert: elke finalist heeft een optreden opgenomen van 10 minuten
  • Live interviews in het Engels
  • Live bekendmaking van de Artist & DJ of the Year 2021

Iedereen is meer dan welkom om zijn favoriete act te steunen: vrienden, fans, familie, iedereen. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de wedstrijd.


stonedPanKart & LLout, Artist & DJ of the Year 2020

Welke artiesten wonnen vorig jaar?

De jury had besloten dat PanKart was verkozen tot Artist of the Year 2020 en DJ LLout tot DJ of the Year 2020. Wij zijn trots om zulke getalenteerde acts op ons platform te hebben!

Als u vragen hebt over de wedstrijd, aarzel dan niet om contact op te nemen met Elena!

Bent u een artiest?

Heeft u nog geen Gigstarter profiel? Maak gratis een volledig profiel aan op Gigstarter, wacht op de goedkeuring van het team en doe mee aan de wedstrijd van 2021.


Maak een gratis profiel


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: artiest van het jaar, wedstrijd, award, prijzengeld, cheque, winnaar, competitie, dj, artiest