Gigstarter gelanceerd in België

Door Tom op 24-01-2017

Gigstarter is officieel in Vlaanderen gelanceerd! Er staan al ruim 70 Vlaamse muzikanten op het platform en net als vorig jaar zijn we van plan veel uitwisseling tussen Nederland en België te stimuleren. Begin deze week pikten Entertainment Business en Creative Holland het nieuws van de lancering in België al op.

Over Gigstarter

Op Gigstarter kan iedereen een band, dj of solo artiest boeken. Muzikanten bieden zich via het doe-het-zelf platform aan en de online startup automatiseert het gehele boekingsproces: van het eerste contact met de artiest tot aan de review van de klant. Het jonge Nederlandse bedrijf ziet dat veel artiesten en opdrachtgevers uit Vlaanderen al op de Nederlandse site actief zijn.

Zo stond de Vlaamse ska band Dirty Undies via Gigstarter in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Mede hierdoor was het opzetten van www.gigstarter.be een logische vervolgstap voor de oprichters. Het toegankelijk maken van live muziek staat voorop. "We willen transparantie en overzicht bieden en niet een extra laag toevoegen", vertelt Paul de Kuyper, oprichter van Gigstarter en zelf muzikant in de nederpop band Nootmuskaat.

Dirty UndiesDe mannen van The Dirty Undies stonden via Gigstarter in Paradiso

Alles draait om persoonlijke match

Hoewel het complete boekingsproces geautomatiseerd is, blijft persoonlijk contact belangrijk. "Live muziek is geen artikel uit de supermarkt. Het is een illusie om te denken dat prijzen vaststaan. Geluidsoplossingen en de voorbereiding voor een concert zijn altijd maatwerk. Daarom brengen we de opdrachtgever en artiest direct in contact met elkaar."

Europees platform

Op het platform zijn ruim 1.300 artiesten uit Nederland aangesloten die direct en persoonlijk te benaderen zijn. "We vinden dat ons concept bestaansrecht heeft en merken dat doorbreken in het buitenland voor veel artiesten een bottleneck is. Daarom hebben we besloten dat de tijd is aangebroken om de grens over te gaan,” vervolgt de Kuyper, die afgelopen september Gigstarter ook succesvol lanceerde in Spanje waar momenteel tientallen artiesten zich hebben aangemeld en de eerste boekingen plaatsvinden. "We zien heel veel muzikaal talent in België, die moeten in binnen en buitenland gemakkelijker aan optredens kunnen komen!”

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: belgie, gigstarter, optreden, gigs, dirty undies, paradiso