Hoe haal ik meer uit mijn PRO lidmaatschap bij Gigstarter?

Door Tom op 18-12-2017

In dit artikel geven we u een aantal handige tips over hoe u nog meer voordelen uit uw PRO lidmaatschap haalt.

Reviews

Door een PRO abonnement aan te schaffen heeft u de mogelijkheid om 3 review verzoeken te sturen naar eerdere boekers, zodat zij een review over jou gaan schrijven. Reviews zijn erg belangrijk, hierdoor komt u hoger in de zoekresultaten van Gigstarter.

Ook als u een oproep via Gigstarter krijgt kunnen reviews voor de boeker de doorslaggevende factor zijn om jou te boeken. U kunt de verzoeken sturen door in te loggen op uw profiel. Ga naar uw Dashboard en klik op Review verzoeken.

fotogigstarter

Een andere goede tip om meer reviews te krijgen, is door bevestigingen op te stellen voor boekers die jou NIET via Gigstarter hebben geboekt. Wanneer u een bevestiging hebt gemaakt via Gigstarter krijgt de boeker automatisch een mail de dag na het optreden. Hierin nodigen we hen uit om een review over jou te schrijven. Doormiddel van deze functie komt u hoger in de zoekresultaten en levert het meer offertes op.

Vergeet ook zeker niet een bevestiging op te stellen voor de boekers die jou WEL via Gigstarter hebben geboekt. Het is van belang dat de boeker hierna de bevestiging accepteert. Gebeurt dit niet, dan krijgen zij geen automatische uitnodiging om een review te schrijven.

Kijk voor meer informatie over bevestigingen hier.

fotogigstarter
Jazzy Rabbits

Widget

Mocht u een eigen website hebben, voeg dan zeker de Gigstarter widget toe! Door deze widget te plaatsen voegen wij de link van uw website toe aan uw profiel. Dit zorgt er voor dat beide pagina’s beter te vinden zijn in de zoekresultaten op Google. Voor meer informatie over de widget, klik hier.

fotogigstarter

In de Media

Als u in de media geweest bent, bijvoorbeeld een artikel in de krant of een interview op de radio, kunt u dit toevoegen op uw profiel. Om dit in te vullen log in op uw profiel. Ga vervolgens naar uw Dashboard, klik op Profiel, en als laatste links op In de Media.

fotogigstarter

Agenda

Voeg al u toekomstige gigs toe aan uw profiel zodat ze te zien zijn voor iedereen. Vergeet niet tijdens het toevoegen de knop ‘Openbaar event opnemen in Gigstarter agenda? (PRO feature)’ aan te vinken. Door dit aan te vinken komt niet alleen uw gig op uw profiel maar wordt hij ook opgenomen in de Gigstarter agenda op de homepage. Om dit toe te voegen, log in op uw Gigstarter profiel. Ga naar Dashboard, klik op Profiel en dan op Agenda.

fotogigstarter

Tags

Het is erg belangrijk om goede tags toe te voegen aan uw profiel. De tags worden als zoekcriteria gebruikt. En op deze manier kan een boeker jou veel gemakkelijker vinden. Om dit in te vullen log in op uw profiel en ga naar Dashboard. Dan klikt u op Profiel, hierna op Profiel bewerken.

fotogigstarter

Oproepen

Wanneer u beschikbaar bent voor een oproep, klik dan op de knop Beschikbaar en reageer altijd met een berichtje op de oproep. De boeker zal een email ontvangen met de melding dat jij hebt gereageerd. Mocht de boeker niet reageren, bel hem/haar.

Het nummer van de boeker zal bovenaan staan als hij geïnteresseerd is om gebeld te worden. Bent u niet tot een overeenkomst gekomen of bent u niet beschikbaar? Druk dan op Niet Beschikbaar.

fotogigstarter

Wanneer u tot een overeenkomst bent gekomen klik op de knop Bevestiging Opstellen om de oproep tot een geverifieerde gig te maken.

fotogigstarter

Vul het formulier in en klik op Offerte verzenden.

fotogigstarter

Controleer en verstuur

Deze offerte moet de boeker accepteren, wordt dit niet gedaan dan is het geen geverifieerde boeking. Als de boeker de offerte niet accepteert krijgt hij/zij ook geen uitnodiging om een review te schrijven. Wanneer de bevestiging is geaccepteerd door de boeker ontvangt u een email. Naast de email kunt u de bevestiging terugvinden op uw profiel, onder het kopje ‘Gigs’.

De geaccepteerde bevestiging ziet er vergelijkbaar uit zoals de afbeelding hieronder.

fotogigstarter

Gerelateerde blog:

Nog geen pro?

Word PRO

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: pro, gigstarter, belgie