Hoe kunnen boekers mij contacteren op Gigstarter?

Bij Gigstarter Team

Gigstarter brengt de vraag en het aanbod van artiesten en boekers samen, zonder daar commissie voor te vragen. Elke muzikant kan zich gratis aanmelden en een profiel maken op het platform. Organiseert u een evenement? Dan kunt u via Gigstarter de passende DJ’s en bands vinden. Boekers kunnen via twee kanalen in contact komen met artiesten.

1.- Persoonlijk bericht

Op de profielen van de artiesten staat een rode knop; bekijk beschikbaarheid.

fotogigstarter

Via deze weg kan een boeker direct contact opnemen met de artiest en een offerte aanvragen. Dit is een gratis service voor zowel de artiest als de boeker. Door op de rode knop te klikken, verschijnt er een formulier. Wanneer een boeker dit formulier heeft ingevuld en heeft opgestuurd, krijgt hij/zij direct contact met de artiest.

fotogigstarter

Vervolgens kan de artiest reageren op het bericht van de boeker. Er zijn in het gehele proces geen kosten verbonden aan het contact tussen de artiesten en de boekers.

De artiest ontvangt een email wanneer de boeker een persoonlijk bericht gestuurd heeft. Klik op de link om zo alle details te bespreken met de boeker via de chat. Het is van belang om een bevestiging te versturen naar de boeker zodra jullie het eens zijn over het budget, tijdsduur, etc. Zodra u een bevestiging hebt verstuurd, kan de boeker een review schrijven over jou. Zodra de bevestiging is geaccepteerd door de boeker, wordt het optreden geverifieerd.

Geverifieerde boekingen en reviews helpen jou als artiest in de ranking van Gigstarter. Hoe hoger u op de zoekresultaten verschijnt, hoe groter de kans is dat u persoonlijke berichten ontvangt van boekers.

2.- Een oproep plaatsen

Het plaatsen van een oproep is een goede manier voor de boeker om de kracht van Gigstarter optimaal in te zetten, de algemene oproep wordt gestuurd naar geschikte artiesten die kunnen aangeven of ze beschikbaar zijn. De oproepfunctie is te vinden op de hoofdpagina van Gigstarter met de rode knop; plaats een oproep.

fotogigstarter

Wanneer boekers die op zoek zijn naar live muziek op de knop klikken, verschijnt er een formulier.

fotogigstarter
fotogigstarter

Als een boeker het formulier helemaal heeft ingevuld, wordt het opgestuurd naar Gigstarter. De oproepen komen op het hoofdkantoor binnen, waarna het team van Gigstarter op zoek gaat naar de artiesten die het beste bij het evenement passen. Er wordt een selectie gemaakt uit de database, waarna de geselecteerde artiesten kunnen aangeven of ze beschikbaar zijn om op te treden op de aangegeven datum.

De boeker ziet alleen de artiesten die beschikbaar zijn en een PRO lidmaatschap hebben. Dus alleen als PRO artiest kan jij reageren op deze algemene oproepen. Vanuit deze selectie kiest de boeker een passende artiest. Bedenk wel dat het plaatsen van een oproep een soort prikbord is voor optredens. Het is een ander proces dan een persoonlijke offerte-aanvraag/bericht van een boeker. Met een oproep kan de boeker zijn of haar mogelijkheden afwegen.

De oproepen zijn een manier voor artiesten om meer optredens te werven. Alleen PRO artiesten kunnen oproepen beantwoorden. Zoals gezegd is dit een andere service dan het ontvangen van een persoonlijk bericht via uw eigen profiel; hier hoeft u namelijk geen PRO voor te zijn. Voor beide services vraagt Gigstarter geen specifieke commissie.

Nog geen profiel op Gigstarter?

Schrijf u gratis in

PRO abbonement

Om het PRO lidmaadschap 3 maanden gratis te ontvangen, kunt u gebruik maken van de persoonlijke referentielink. Klik hieronder voor meer informatie!

Referentielink

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, contact, Verschil