Hot Summer Songs from 2013 to 2023 Deel 1!

Bij Het Gigstarter Team

De zomer is een seizoen dat vaak wordt geassocieerd met plezier, ontspanning en onvergetelijke herinneringen. En hoe kun je die momenten beter versterken dan met een aanstekelijke zomerhit? In de afgelopen tien jaar heeft de muziekindustrie talloze anthems uitgebracht die tijdens de zomermaanden de ether hebben gedomineerd. In deze blog maken we een nostalgische reis door de tijd en belichten we de zomerhits die elk jaar van 2013 tot 2017 de toon aangaven.

2013:

"Blurred Lines" by Robin Thicke ft. T.I. & Pharrell Williams
We beginnen onze reis met het aanstekelijke en controversiële "Blurred Lines". Deze hitparade-samenwerking werd meteen een sensatie dankzij de aanstekelijke melodie en het onvergetelijke refrein. Het werd het volkslied van de zomer en domineerde radiostations en dansvloeren over de hele wereld.

"Get Lucky" by Daft Punk ft. Pharrell Williams
In 2013 vatte Daft Punk's "Get Lucky" met Pharrell Williams de essentie van de zomer met zijn discogeluid. De aanstekelijke groove en aanstekelijke teksten lieten iedereen meedansen, waardoor het een onmiskenbare hit werd die het hele seizoen de ether domineerde.


somer feest

2014:

"Happy" by Pharrell Williams
In 2014 sloeg Pharrell Williams opnieuw goud in handen met zijn opbeurende en vrolijke nummer "Happy". Dit aanstekelijke nummer toverde een glimlach op de gezichten van mensen en liet iedereen meedansen. De feel-good vibes maakten het een anthem voor zomerfeesten en openluchtbijeenkomsten.

"Fancy" by Iggy Azalea and Charli XCX
Een ander populair en aanstekelijk zomernummer uit 2014 was "Fancy". Het is een upbeat en energiek nummer met een aanstekelijk refrein dat al snel een party anthem werd. "Fancy" behaalde een enorm succes in de hitlijsten en bereikte de eerste plaats in de Billboard Hot 100, waar het zeven weken op rij bleef staan. Het stond ook bovenaan de hitlijsten in verschillende andere landen, waaronder Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk. De populariteit van het nummer werd nog versterkt door de videoclip, die een eerbetoon was aan de film "Clueless" uit 1995 en iconische scènes en mode uit de film bevatte.

2015:

"Cheerleader" by OMI (Felix Jaehn Remix)
De zomer van 2015 werd bepaald door de onweerstaanbare reggae-pop fusie van OMI's "Cheerleader". De remix van Felix Jaehn tilde het nummer naar nieuwe hoogten en haalde wereldwijd de hitlijsten. Met zijn aanstekelijke melodie en opbeurende tekst werd het meteen een zomers volkslied, dat weerklonk van stranden tot zwembadfeestjes.


roadtrip zomer

"Can't Feel My Face" by The Weeknd
Dit nummer werd al snel een enorme hit en een zomers nummer van dat jaar. Het nummer laat The Weeknds kenmerkende mix van R&B, pop en funk horen, met pakkende melodieën en aanstekelijke energie. Het nummer kreeg veel lovende kritieken en stond wereldwijd bovenaan de hitlijsten. Het bereikte de eerste plaats in de Billboard Hot 100 en werd de eerste top-tien hit van The Weeknd in verschillende andere landen.

2016:

"One Dance" by Drake ft. WizKid & Kyla
Drake domineerde de zomer van 2016 met zijn hitsingle "One Dance". De soepele mix van pop, R&B, en dancehall boeide luisteraars wereldwijd. Iedereen ging mee op het aanstekelijke ritme en de aanstekelijke hooks, waarmee het zijn plaats als een van de ultieme zomerjams verstevigde.

"Closer" by The Chainsmokers ft. Halsey
De zomer van 2016 behoorde toe aan The Chainsmokers en hun hitparade-samenwerking met Halsey, "Closer". Deze elektropop-anthem veroverde de wereld stormenderhand met zijn boeiende teksten en verslavende melodie. Het werd de soundtrack van zomeravonturen en jeugdige romantiek.


mp3 player

2017:

"Despacito" by Luis Fonsi ft. Daddy Yankee
Geen enkele zomerhitlijst zou compleet zijn zonder het wereldwijde fenomeen "Despacito" te noemen. Dit aanstekelijke Latin-popnummer met Daddy Yankee veroverde de wereld stormenderhand. Met zijn verleidelijke melodie en verslavende ritme werd het de soundtrack van zomerfeesten en liet het een onuitwisbare stempel achter op de muziekscene.

"Shape Of You" by Ed Sheeran
Het nummer "Shape of You", dat werd uitgebracht als lead single van zijn album "÷" (Divide), werd meteen een sensatie en domineerde wereldwijd de zomerhitlijsten. De tekst van het nummer draait om een romantische connectie en fysieke aantrekkingskracht tussen twee individuen, en beschrijft de opwinding en verwachting van een nieuwe relatie.

zomer feest
Deze liedjes blijven maar wachten om ons mee te nemen naar een plek waar de zomer nooit eindigt. Ze herinneren elke luisteraar aan gelukkige herinneringen met vrienden, gemengde gevoelens in verschillende periodes en zorgeloze avonturen. We hoopten dat dit artikel je wat nostalgie heeft gebracht en je deed denken aan de zoete zomerdagen van jaren geleden. Blijf kijken voor deel 2, waarin we het zullen hebben over nieuwere hits van de jaren vanaf 2018 tot nu.

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: zomer, feest, strand, hitnummers, muziek, pop