Interview met Gigstarter DJ of the Year 2018 Frank Gomez

Bij Het Gigstarter Team

De Spaanse DJ Frank Gomez is uitgeroepen tot de Gigstarter DJ of the Year 2018. Wij spraken Frank over zijn carrière als DJ, tips voor mede-DJs en hoe hij DJ of the Year is geworden.

Hoe bent u begonnen als DJ?

'Mijn interesse voor muziek begon al in 1998. In 2005 begon ik te werken als een ober in een discotheek, als er ’s ochtends niemand meer aanwezig was ging ik achter de DJ booth staan om te oefenen. We hadden op elke dag verschillende muziek thema’s. De genres House en Funk spraken mij meteen aan.'

frankDJ Frank Gomez

U maakt ook uw eigen muziek in verschillende genres, waarom?

'Ik producer mijn eigen muziek, in techno, house en andere genres. Dit doe ik omdat ze niet in elke club house draaien. Zo ben ik als DJ voorbereid op elk mogelijk genre. Ik stem mijn muziek dus af op de clubs waar ik draai.'

Gefeliciteerd met de Gigstarter DJ of the Year titel! Heeft u ooit een DJ wedstrijd gewonnen?

'Nog nooit, maar ik ben blij dat ik als eerste ben geëindigd dit jaar. Ik heb vorig jaar ook meegedaan aan de DJ of the Year competitie en het was een spannende strijd die Mike Gerritsen uit Nederland uiteindelijk won. Ik ben volgens mij geëindigd op de derde of vierde positie.'

De titel heeft u te danken aan honderden online stemmen, hoe heeft u zoveel stemmen vergaard?

'Ik heb gebruik gemaakt van mijn Instagram, Facebook en WhatsApp contacten en ook van de contacten van mijn contacten. Wanneer ik bijvoorbeeld aan het koffie drinken was met vrienden pakte ik hun telefoon om hun vrienden te berichten over de wedstrijd. Ik heb het zelfs op hun Facebookpagina’s berichten gepost.'Frank Gomez zijn DJ set op Los Palomos Badajoz 2017

Wat is de leukste gig die u ooit heeft gehad?

'Festival los Palomos, Badajoz, 26.000 mensen kwamen daar op af.'

Hoe krijgt u naast Gigstarter gigs?

'Door Instagram, Facebook en andere media genereer ik mijn meeste Gigs. Daarnaast helpt mond-tot-mond reclame ook heel erg veel. Contacten die mij hebben geboekt vertellen hun contacten over mij. Daarnaast helpen Facebook ads met het genereren van optredens. Mensen vinden via die manier mijn fan page en nemen contact met mij op.'

Hoe ziet u uw toekomst voor zich?

'Ik wil voor nu blijven werken als grafisch vormgever en daarnaast wil ik blijven producen. Vooral in de winter is het een goede tijd om aan je tracks te werken zodat ik die in de zomer kan gebruiken voor mijn sets.'

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: frank gomez, dj of the year