Gigstarter bereikt mijlpaal van 1.000 artiesten in Italië en blijft de markt voor live muziek revolutioneren!

Bij Het Gigstarter Team

Terwijl de wereld zich begint te herstellen van de uitdagingen als gevolg van de pandemie, beleeft livemuziek een renaissance in West-Europa. In het midden van deze opleving heeft het Amsterdamse live muziek platform Gigstarter een indrukwekkende mijlpaal bereikt: het bereiken van maar liefst 1.000 artiesten in Italië! Met een track record van het verbinden van artiesten met kansen en het brengen van een frisse benadering van de wereld van live muziek, heeft Gigstarter zich gevestigd als de toonaangevende marktplaats voor live muziek in de regio.

Part of the Gigstarter crew Deel van het Gigstarter-team in Amsterdam, naast het hoofdkantoor in Nederland.


Sinds de oprichting in 2012 heeft Gigstarter een revolutie ontketend in de manier waarop onafhankelijke artiesten toegang krijgen tot mogelijkheden in de live muziekindustrie. In een wereld waar grote bedrijven en promotors de scene domineren, heeft Gigstarter een toegankelijk en open platform geboden voor artiesten van alle genres en ervaringsniveaus. Deze visie om live muziek te democratiseren heeft ertoe geleid dat het platform een belangrijke mijlpaal heeft bereikt in Italië.

Met een groeiende gemeenschap van getalenteerde artiesten heeft Gigstarter een belangrijke rol gespeeld in het brengen van livemuziek naar lokale evenementen in heel Europa. Van festivals tot privé-evenementen en bruiloften, het platform is een belangrijke brug tussen artiesten en mogelijkheden. Het succes van Gigstarter is niet beperkt tot één land, want het heeft zijn invloed over heel Europa verspreid en brengt live optredens naar een grote verscheidenheid aan locaties. Een van de Italiaanse artiesten met de meeste boekingen is PATELLA, en je kunt hem live zien in de video hieronder:


Onze invloed

Het behalen van 1.000 artiesten in Italië is niet zomaar een getal, het is een bewijs van Gigstarter's toewijding aan haar missie om live muziek toegankelijk te maken voor iedereen. Door de directe verbinding tussen artiesten en boekers te vergemakkelijken, heeft Gigstarter onafhankelijke muzikanten in staat gesteld nieuwe hoogten te bereiken in hun carrière. Je kunt meer lezen over onze algemene economische impact op de muziekindustrie in onze laatste blog: Live Muziek Platform Gigstarter katalyseert 16 miljoen euro aan optredens.

Paul de Kuyper, oprichter van Gigstarter, deelde zijn enthousiasme over deze geweldige prestatie: "Deze mijlpaal markeert niet alleen ons succes, maar benadrukt ook het onbeperkte potentieel dat livemuziek heeft voor onafhankelijke artiesten. We zijn getuige van een kantelpunt in de industrie, waar muzikanten de kans hebben om te breken met gevestigde paradigma's en de controle over hun carrière te nemen."

Artiesten in Italië

Gigstarter is niet alleen een platform, het is een beweging die verandering teweegbrengt in de live muziekindustrie. Door te blijven groeien en evolueren zal Gigstarter een essentiële rol blijven spelen in het democratiseren en uitbreiden van het bereik van live muziek. Met zijn succes in Italië en in heel Europa is Gigstarter in een unieke positie om de toekomst van live muziek vorm te geven en nieuwe kansen te bieden aan onafhankelijke artiesten. Ben je klaar om deel uit te maken van onze eclectische community?

Een profiel maken

Onze Italiaanse sterren

Live muziek maakt een sterke comeback en Gigstarter staat in het middelpunt van deze revolutie. Naarmate het platform zich verder ontwikkelt naar nieuwe horizonten, zullen we zeker meer successen zien en een sterkere en meer verenigde gemeenschap van muzikanten dan ooit tevoren. Een van onze Italiaanse PRO-leden heeft al een stempel gedrukt op de zuidelijke gemeenschap. Carlo Calderano treedt op als soloartiest en biedt concerten en avonden met de Spaanse gitaar. Zijn focus ligt op het herinterpreteren van het werk van Astor Piazzolla (hedendaagse tango) door middel van een duidelijk persoonlijke en moderne benadering.

Een andere eervolle vermelding is Grido de ViDa. ViDa haalt inspiratie uit zowel reizen als momenten van contemplatie en vindt creatieve impulsen in de wereld om hem heen: of het nu een reis, een droom, een gesprek of een reflectie op verre sterrenstelsels is. Zijn liedjes dienen als verhalen over de inherente menselijkheid die in elk gevoel aanwezig is. Zijn streven is om een verbinding van ziel tot ziel tot stand te brengen, een dialoog van hart tot hart met het publiek. Dit doel leidt zijn muzikale reis en klinkt door in zijn optredens, waar hij wordt begeleid door zijn trouwe metgezellen - Luna en Futura gitaren.

Een artiest boeken

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: Millestone, Italië, muziekindustrie, europa