Zoek en vind muzikanten met de oproepfunctie van Gigstarter

Door Tom van der Velpen op 31-08-2017

We hebben bij Gigstarter live muziek voor elk soort gelegenheid, te vinden op ons platform. Mocht u hulp nodig hebben met deze zoektocht, dan kan u een oproep plaatsen op Gigstarter. Een populaire functie die maandelijks tientallen artiesten en opdrachtgevers bij elkaar brengt.

Wat is de oproep?

Aan de hand van een online formulier geeft de opdrachtgever aan waar hij of zij naar op zoek is. Zie het als een 'muzikanten gezocht' prikbord. Het team van Gigstarter koppelt deze wensen aan geschikte artiesten op het platform. Deze artiesten krijgen de gegevens van het evenement te zien en kunnen hierop reageren en aangeven of ze beschikbaar zijn. Een formule die al honderden opdrachtgevers en muzikanten bij elkaar heeft gebracht.

nickvanwijckSinger-songwriter Nick van Wyk heeft via de oproepfunctie al enkele mooie Gigs gespeeld.

De oproep in de praktijk

Tom van Gigstarter: ’We zien de mooiste dingen voorbij komen door de oproepfunctie. Zo was er een muziekcafé dat op de dag zelf een vervanger zocht voor een band. Door een oproep te plaatsen had de opdrachtgever opeens keuze uit elf bands die graag die avond wilden optreden! Het werd uiteindelijk Banty Holler die er een mooie avond van maakte. Cafébaas uit de brand geholpen, de band een fijne Gig en het publiek heeft niets doorgehad. Een van de vele mooie voorbeelden van het succes van de oproepfunctie.’

In totaal zijn er al 775 oproepen geplaatst. Ook de landen waar Gigstarter naar is uitgebreid, Spanje en België, weten de oproep te vinden. Zo blijken pop en rock een veelgevraagde genre in Spanje en rockabilly een favoriet in België.

ella redOok DJ's zijn populair bij de oproepen, en komen zo bij bijvoorbeeld Ella Red terecht.

Tips bij het plaatsen van een oproep

Mocht u live muziek zoeken, en een oproep via Gigstarter willen plaatsen, dan kunnen deze tips u helpen:

1. Beschrijf duidelijk wat voor muziek u zoekt
Wees helder in de beschrijving van jouw oproep. Geef bijvoorbeeld een duidelijk genre aan en in welke setting de artiesten terecht komen. Een feest voor 200 man is een complete andere aangelegenheid dan een huiskamerconcert.

2. Wacht rustig de reacties af
Geef de artiesten een moment om te kunnen reageren. Ze moeten het soms overleggen met andere bandleden. U krijgt een mail als artiesten beschikbaar zijn.

3. Mocht u interesse hebben in een artiest, laat het direct weten
Om zo direct en duidelijk mogelijk te zijn tegenover een artiest is het goed om een artiest te laten weten als u interesse hebt in de artiest. Dan kan de artiest ook met een optreden rekening te houden. Dit geldt ook voor het afzeggen voor artiesten waar geen interesse in is.

Op naar nog vele mooie oproepen in binnen en buitenland! En plaats zelf gerust ook een oproep als u op zoek bent naar live muziek en verras uzelf met de acts die reageren.

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, boeken, live muziek, tips, artiesten, oproep, zoektocht, prikbord, gezocht, vinden, muzikanten, inhuren