Officiële lancering Gigstarter in België

Door Tom op 05-09-2017

Muzikanten-marktplaats Gigstarter is vandaag officieel gelanceerd in heel België. Het platform koppelt muzikant en opdrachtgever direct aan elkaar zonder hiervoor provisie te vragen. Na een succesvolle testperiode in Vlaanderen breidt de Nederlandse startup zich vanaf nu uit over heel België.

Flitsende start

Momenteel zijn er in België meer dan 150 aanvragen voor live muziek geweest via Gigstarter. Dit aantal groeit met de dag. Belgische artiesten stonden via het platform al op het Bollekesfeest in Antwerpen; Paradiso in Amsterdam en diverse andere podia in de Benelux. “Van personen die een minifestival in hun tuin organiseren tot aan de professionele programmeurs. We zien dat allerlei soorten opdrachtgevers het platform weten te vinden, niet alleen in Nederland, maar nu ook in België”, vertelt oprichter Paul de Kuyper.

fotogigstarter

Muzikale talenten

In januari dit jaar is het Nederlandse bedrijf Gigstarter opgestart in België. Na nog geen half jaar zijn al 400 unieke Belgische formaties te vinden en te boeken via platform. Van talentvolle singer-songwriters tot aan rockbands en Dj’s. Paul de Kuyper: “We wisten dat België enorm veel muzikaal talent had maar het aantal aanmeldingen en het hoge niveau van de muziek blijft ons positief verbazen.”

Op Gigstarter.be kan iedereen een band, dj of soloartiest vinden en boeken. Muzikanten bieden zich via het doe-het-zelf platform aan en zijn direct te benaderen door geïnteresseerden. De online startup heeft het gehele boekingsproces geautomatiseerd: van het eerste contact met de artiest tot aan de review van de boeker na afloop. De leus van het initiatief luidt dan ook: Minder gedoe. Meer muziek.

websiteDe website van de Franse versie van Gigstarter.be

Franstalige versie

Na een succesvolle testfase in Vlaanderen breidt het platform nu ook uit met een Franse versie van de site om in heel België volledig actief te zijn. “We vertrouwen erop dat Belgische artiesten met de hulp van Gigstarter niet alleen vaker in België, maar binnenkort ook eerder in Frankrijk en Nederland op kunnen gaan treden!” - aldus de Kuyper.

teamvangigstarterTeam van Gigstarter met v.l.n.r. Tom,Erik, Mark en Paul.

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, belgie, lancering, 2017, artiesten, muziek, wallonie