Ontmoet het team: Sarah Le Corff, Community Manager Frankrijk

Door Tom van der Velpen op 07-05-2018

Sarah Le Corff (21) is onze Franse community manager bij Gigstarter. Contact opnemen met Franse artiesten, potentiële boekers helpen en interessante blogs schrijven zijn enkele van haar dagelijkse activiteiten. Het is hoog tijd dat we onze Parijse muziekliefhebber aan onze volgers voorstellen.

Wat doet u precies bij Gigstarter?

Ik ben Community Manager, gericht op Frankrijk en Wallonië. Mijn taak is voornamelijk om getalenteerde artiesten te vinden en hen te benaderen om bij ons platform aan te sluiten. Het leuke is ook dat ik de kans krijg om na te denken over de beste strategie om in Frankrijk bekend te worden. Samen met het team hebben we nu al meer dan 400 artiesten op de Franse versie van Gigstarter gekregen.

SarahSarah Le Corff

Had u al ervaring in de muziekindustrie voordat u bij Gigstarter aan de slag ging?

Als muziekliefhebber probeer ik altijd optredens bij te wonen, waar ik ook ben in Frankrijk. Belangrijker nog, destijds als voorzitter van de culturele studentenvereniging van mijn school organiseerde ik verschillende optredens in Parijs. Hierdoor leerde ik nieuwe artiesten en managers ontmoeten en samen te werken met mensen uit de muziekindustrie.

Het kantoor van Gigstarter is in Amsterdam. Wat vindt u het leukst aan deze stad?

Als geboren en getogen Parisienne, besef ik nu extra hoe stressvol Parijs is. In Amsterdam lijkt alles meer ontspannen. Mensen zijn leuker, de stad is kleiner en het is hier even mooi als Parijs. Je kunt vrijwel alles bereiken door te wandelen of met de fiets. Het leven in Amsterdam is zo fijn! Ook werken bij Gigstarter is een geweldige kans, we zijn een goed team in een unieke werkomgeving.

Welke Franse artiest op Gigstarter zou u graag willen uitlichten?

Alle artiesten op het platform zijn erg getalenteerd en ik wou dat ik ze allemaal in het zonnetje kon zetten. Maar twee bands zijn voor mij extra speciaal. De eerste band komt uit Lille: Holispark. Ze zijn een energieke, hardwerkende rockband. Ze traden op in ons Gigstarter Café in april en het was een memorabel optreden. Ik heb nog steeds contact met ze en het is heel prettig om met hen samen te werken.Holispark - Sunset

De andere band is een indie-popgroep uit Parijs, Charlotte Fever. Voor mij vertegenwoordigen ze een soort Parijse, Franse stijl. Ik houd echt van de psychedelische en diepe teksten in de liedjes in combinatie met een electropop-melodie. In de volgende clip komt het allemaal mooi samen, ik ga zeker langs bij een optreden van deze act wanneer ik terug ben in Parijs.Charlotte Fever - Kunigonde

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, srah, frankrijk