Sam Feldt (DJ en ondernemer), hoe wordt u succesvol in de muziekindustrie?

Door Het Gigstarter Team op 27-10-2021

Sam Feldt wordt niet alleen gezien als een getalenteerde DJ die op de meest ongelofelijke festivals over de hele wereld draait, maar Sam is ook een briljante ondernemer. Na een succesvolle tour in de VS heeft hij deelgenomen aan Clean the beat, een door muziek aangedreven grachtenreiniging tijdens Amsterdam Dance Event. De Nederlandse DJ besprak zijn ondernemingen The Heartfeldt Foundation en Fangage. Laten we snel doorgaan en meer te weten komen over deze superster en filantroop.

Sam feldt fangageSam Feldt

Interview met de Nederlandse superster Sam Feldt

Wanneer is DJ Sam Feldt begonnen?

Ik DJ al sinds mijn 11e, maar ben Sam Feldt nu ongeveer 7 jaar geleden begonnen!

Denk je dat uw wereldwijd bekende track Show Me Love het begin was van uw internationale carrière?

Absoluut, het nummer bereikte #2 in de UK hitlijsten en had ook groot succes in de Verenigde Staten - wat de eerste stap was naar een carrière van wereldwijd touren.


Sam Feldt - Show Me Love

U heeft onlangs in de VS op tour geweest, hoe was het om weer op het podium te staan?

Het voelde geweldig. Na 1,5 jaar niet op pad te zijn geweest, muziek gemaakt te hebben wat ik niet live kon spelen, zorgde de mogelijkheid tot weer op te kunnen treden voor een live publiek voor het beste gevoel in de wereld.

Heeft u misschien wat tips voor aankomende DJs, hoe bouwt men een goede set op?

Ik mix altijd graag harmonisch, daarom analyseer ik de toonsoorten van de nummers die ik speel met een tool genaamd Mixed in Key om er zeker van te zijn dat nummers die ik speel niet botsen. Daarna zorg ik ervoor dat mijn Rekordbox collectie geanalyseerd wordt op BPM en voeg ik cue points toe voor belangrijke delen van de nummers. Dit geeft me de volledige vrijheid om tijdens mijn sets dingen te veranderen, het publiek te lezen en te improviseren (en dat is waar DJ zijn allemaal om draait).

Hoe krijgt u het publiek op gang?

Ik ben heel energiek op het podium, dus ik denk dat mijn energie het publiek voedt en vice versa. Ik begin altijd met een van mijn grootste hits, zodat de mensen meteen in de stemming komen. Vervolgens gaat het om het publiek lezen en u daaraan aan te passen.

U heeft vorig jaar uw eigen label Heartfeldt Records opgericht, kunt u ons meer vertellen over dit project?

Het is altijd een droom van mij geweest om opkomend talent een platform te bieden dat hen in de spotlight zet. Op tournee, maar ook bij het maken van Heartfeldt Radio en het voorbereiden van mijn DJ sets, kom ik zoveel talent tegen dat verdient om gehoord te worden. Heartfeldt Records geeft hen een thuis en een manier om ontdekt te worden.

1% van de royalty's zal worden gebruikt om mensen uit de industrie bewust te maken van duurzaamheid, hoe bent u van plan dit onderwerp te verspreiden?

We doen dit via de Heartfeldt Foundation en ons Give/Do/Inspire/Empower model. Give gaat over geld inzamelen voor een goed doel, Do gaat over het goede voorbeeld geven, Inspire gaat over uw bereik voor het goede gebruiken en Empower betekent het ondersteunen van merken en producten die het al goed doen op het gebied van duurzaamheid. Zo was Stichting Heartfeldt tijdens ADE onderdeel van een lokaal duurzaam initiatief om het plastic uit de Nederlandse grachten te halen. Meer informatie over onze stichting is te lezen op heartfeldt.foundation.

Nieuwste EP van Sam Feldt x Georgia Ku - Call on Me

Heeft u het concept van Fangage bedacht tijdens de pandemie?

Nee, eigenlijk bestaat Fangage, het platform dat artiesten en fans helpt met elkaar in contact te komen, al sinds 2016, maar de pandemie heeft het project definitief een kickstart gegeven. We hebben bijna 3 miljoen dollar ingezameld om het ultieme platform te bouwen voor artiesten en makers, waarmee ze hun eigen platformen kunnen opzetten - in plaats van hun publiek alleen te bereiken op social media platformen van derden die u geen enkele controle of eigendom geven over uw content.

Bedankt Sam dat je de tijd hebt genomen om onze vragen te beantwoorden!

Bent u ook aan het nadenken over een bruisende DJ carrière zoals Sam Feldt? Maak een profiel aan op Gigstarter om uw carrière een boost te geven! In een paar klikken maakt u deel uit van onze DJ-community en vergroot u uw zichtbaarheid en gig kansen! Make it happen!

Meld u aan

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: sam feldt, dj, fangage, Heartfeldt records, ade, producer, nederland