Waarom een manager op Gigstarter zou moeten staan? (Deel I)

Door Het Gigstarter Team op 16-09-2020

Managers doen hun best om optredens te krijgen, alle details te regelen en doelen te stellen voor un artiesten. Met andere woorden, zou u kunnen zeggen dat ze een bedrijf runnen. Gigstarter is een betrouwbare tool die kan worden gebruikt om verschillende bands te beheren. Een Manager is zeker een meerwaarde voor de artiesten, net als het Gigstarter-platform. We leggen uit hoe u als manager kunt profiteren van Gigstarter.

In dit artikel deelde Jose, een Spaanse bandmanager op Gigstarter, zijn ervaring met ons als manager op het platform. Hij beheert 5 verschillende artiestenprofielen: Nipels, Indie Acoustic Covers, Zafira, Ocho Noventa en Nipels Covers.


Nipels - Sed de Ti (Official Videoclip)

Maak meerdere profielen en een managerpagina

Als manager heeft u de optie een profiel aan te maken voor elke band, DJ of artiest die u beheert. Log in op u persoonlijke dashboard en klik vervolgens op ''maak een nieuw profiel''. Als u een PRO-lid bent op Gigstarter, kunt u tot 5 verschillende profielen beheren. Als u bijvoorbeeld 5 verschillende bands beheert, heeft u de mogelijkheid om een profiel aan te maken voor elke act die u beheert. Naast de profielen van uw artiesten onder één account, kunt u het Gigstarter-team vragen om een managerpagina aan te maken. Dit is een nepvoorbeeld van hoe uw managerpagina eruit kan zien op Gigstarter. Daarna kunt u deze managerpagina delen op uw Linkedin of website om uw projecten extra in de spotlight te zetten.

Booking tool

Jose noemde de volgende voordelen om als manager op het platform Gigstarter te staan "Zichtbaarheid en gemakkelijk contact met mensen die geïnteresseerd zijn in de bands die ik beheer. Het gemak van een bevestigingen op te stellen en daarmee een optreden schriftelijk af te sluiten met alle overeenkomsten." Op Gigstarter beantwoordt u de boekingsverzoeken van de klanten snel en gemakkelijk dankzij de directe en privéchat. Het biedt uiteraard de mogelijkheid om nieuwe optredens te vinden voor de artiesten die u beheert. Als manager spreekt u namens de artiest en weet u precies wat zij willen. Uw artiesten zullen beter zichtbaar zijn en zullen waarschijnlijk vaker optreden.

terraceHoe u een nieuw profiel aanmaakt

Management tool

Als u meerdere bands beheert, moet u vaardig zijn in o.a. organisatie, het plannen van boekingen, marketingstunts, vergaderingen en interviews voor de artiesten. Op Gigstarter heeft u toegang tot de Gigstarter agenda. In deze agenda raden we aan om al uw optredens te plaatsen. Zo kunnen fans zien waar en wanneer u optreed. Daarnaast raden we ook aan om de komende optredens van de band toe te voegen aan de agenda die via een andere weg zijn gearrangeerd. Dus als u eenmaal de details van het optreden met de boeker heeft geregeld en de bevestiging is voltooid, hoeft u deze alleen maar toe te voegen aan de Gigstarter-agenda.

Promotie hulp

Het combineren van de creatieve en zakelijke kanten zit bij elke manager in het achterhoofd, omdat ze ernaar streven de zichtbaarheid van hun artiesten te vergroten. Managers verzamelen alles aan de communicatiekant en creëren een consistent artiestenbeeld. Om ze te promoten, kiezen ze voor PR, sociale netwerken, evenementen. Op Gigstarter promoten we onze artiesten ook op socials: Facebook, Instagram, Linkedin en Youtube.

Volgens Jose zijn de vijf bands die hij beheert allemaal tevreden over de service die Gigstarter biedt. Aarzel dus niet meer en maak uw managerprofiel aan!

Schrijf u in

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: manager, boek, werk, profiel, voordelen