Wat kost live muziek voor uw event?

Door Het Gigstarter Team op 10-03-2020

U wilt live muziek voor uw evenement inhuren, maar wat kost dat nou precies? We hebben een handige lijst gemaakt met informatie die u kan gebruiken tijdens uw zoektocht naar live muziek op Gigstarter!

Bekijk de artiesten op Gigstarter

1. Bekijk de prijsrange op het Gigstarter profiel

Om te beginnen is op Gigstarter een prijsrange te zien op de profielen van de artiesten, ingesteld door de act zelf. Deze prijsindicatie vindt u rechtsboven op het profiel van de act. Als u ver onder de prijs van de artiest gaat zitten, is de kans klein dat het tot een uiteindelijke boeking komt. Elke artiest heeft zijn prijs!Solo act Pop Up Pianist

2. Het type act

Solo, duo, ensemble, DJ of band; hoe meer artiesten er betrokken zijn bij het optreden, hoe meer mensen er van het beschikbare budget betaald moeten worden. Zo kunnen sommige solo artiesten geïnteresseerd zijn om voor €200 te komen spelen, maar gaat een zeskoppige band voor hetzelfde budget waarschijnlijk niet komen. Vooral als er nog veel andere kosten voor de band bijkomen zoals reiskosten. Maar daarover later meer.

3. De lengte van het optreden

Wilt u een avondvullend programma met live muziek, of een paar nummers gespeeld door de artiest? Deze keuzes hebben invloed op de prijs die de artiest vraagt voor zijn optreden. Ga in overleg met de artiest over wat mogelijk is, in de meeste gevallen verandert de vraagprijs als de duur van het optreden wordt aangepast.

4. Geluids- en lichtapparatuur

Sommige artiesten willen graag hun eigen apparatuur mee, maar in veel gevallen moet dit nog door de boeker zelf geregeld worden. Verwacht dat de kosten van een act duurder zijn als ze zelf de geluids- en lichtapparatuur moeten meenemen naar de show. Laat u goed informeren over welke apparatuur er nodig is, in de meeste gevallen weten de artiesten perfect wat er aanwezig moet zijn om uw feest een succes te maken.De band The Blacksmith's Bullet

5. Reiskosten

Vrijwel altijd neemt de artiest de reiskosten ook mee in zijn vraagprijs voor uw event. In sommige gevallen zit de ideale artiest voor uw evenement aan de andere kant van het land. Als deze reiskosten te hoog uitvallen kunt u ook kijken naar vergelijkbare artiesten op Gigstarter die van dichterbij moeten komen.

Zoals u ziet is een budget afhankelijk van vele verschillende aspecten, maar heeft u met deze vijf punten wel de belangrijkste kostenposten getackeld. Via Gigstarter heeft u direct contact met de artiest, overleg goed met diegene over de kosten en het budget. Een ding is zeker, bij Gigstarter vindt u het grootste aanbod van live muziek in de Benelux. Dit ook tegen de laagste prijs omdat Gigstarter geen extra commissie vraagt bij een boeking. Veel plezier met de zoektocht naar live muziek. Mocht u een vraag hebben tijdens uw zoektocht, mail ons gerust op info@gigstarter.be. We helpen graag!

Bekijk de artiesten op Gigstarter

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, event, live muziek, kost