Devil's Bargain

  (1)

Indicatie €150 - €850

Stuur een persoonlijk bericht naar Devil's Bargain

Check beschikbaarheid
Devil's Bargain, Hard Rock, Heavy metal, Progressieve rock band

Devil's Bargain is een vijfkoppige heavy metal band uit het Waasland dat werd opgericht in 2013 door gitarist Jurgen Van Poppel, drummer Nico Laureys en bassist Dirk Poppe
Aan ervaring geen gebrek maar door de verschillende muzikale achtergronden (Blues, Punkrock, Doom, Melodic Deathmetal) was het toch even zoeken naar de juiste stijl en muzikanten. In 2016 vervoegt Davy Bruggeman als zanger de band en Devil’s Bargain betrad het podium met een set van voornamelijk eigen nummers. Na een paar shows besloten ze om hun nummers meer kracht bij te zetten en harmonieën toe te voegen door ze te herschrijven voor 2 gitaren. Manu Van Poeck werd als 2e gitarist aangetrokken.
In 2017 namen ze 7 tracks op in de studio. Tevreden met het resultaat brengt Devil’s Bargain begin 2018 hun debuut-cd “Deal with the Devil” uit.
De band is enthousiast, de pers reageert twijfelend. De klassieke Heavy Metal met Progrock invloeden wordt als een beetje te braaf bevonden, al was dat net wat sommige mensen sterk aantrok.
Kort na de CD release kreeg gitarist Manu een niet te missen deal aangeboden in de USA. Gelukkig werd er snel een opvolger gevonden in Juan Galdos Carlos. Het vertrek van zanger Davy zorgde een jaartje later weer voor hevige kopzorgen. Maar als een geschenk uit de hemel kwamen ze ook ditmaal snel in contact met de ideale opvolger: Arthur Melchior Pagliarini
Met 2 nieuwe leden van Zuid-Amerikaanse origine aan boord en een mooie leeftijdsmix (tussen 27 en 50) besloot de band om zijn muzikale identiteit verder uit vlooien en nieuw materiaal te schrijven.
Van augustus 2019 tot februari 2020 nam de band hun 2e album “Visions” op: nieuwe nummers, jong bloed, andere studio en andere producer zorgen ervoor dat het geluid aanzienlijk sterker is dan voorheen.
De Heavy Metal snaar klinkt dit maal luider dan die van Progrock, al is die laatste niet weggewerkt. De mix is de eigenheid van de band geworden.
Concreteweb.be omschrijft het zo: Het is cheesy maar energieke, tijdloze (hoewel er zeker een ouderwetse sfeer is) en universeel klinkende Hard Rock / Heavy Metal met beukende drums, volle gitaren en cleane zang die, op de een of andere manier, een vrouwelijk tintje heeft. Het combineert elementen uit Eighties Speed en Heavy Metal, Europese Hard Rock en zelfs een vleugje progressieve AOR, zoals een hybride van Accept, Warlock, Saxon en Helloween.
In volle covid bracht Devil’s Bargain zijn “Visions “ uit, zonder het live te kunnen promoten. Over het algemeen is pers en publiek veel enthousiaster ditmaal met The Metal Mag als grote fan op kop: “You will head bang like mad, those guys know how to write good music” 98/100
Uiteindelijk brengt 2021 verlossing en kunnen de podiumplanken terug betreden worden met op het programma: Frietrock, Judasfest, Hams Geweld, Kid’s Place, Hell Diest,… en uiteindelijk ook Devils Rock for an Angel 2022

Muziek

Symphony of Silence - Visio...

Endless Fight - Visions - 2020

No Return - Visions - 2020

Reviews

Door op 15/12/2019

Devil's Bargain bracht een geweldig Heavy Metal optreden. De catchy song werden zeer goed gespeeld, super zanger! Vlotte band om mee af te spreken, ze kwamen alle afspraken na. Een aanrader!

Contact

Devil's Bargain, Hard Rock, Heavy metal, Progressieve rock band

Stuur mij een bericht als u geïnteresseerd bent - Dirk

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Uw boeking verhoogt de artiest-ranking en uw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Devil's Bargain

Devil's Bargain is een band uit Sint-Niklaas. Devil's Bargain speelt muziek in de genres Hard Rock, Heavy metal & Progressieve rock. Devil's Bargain heeft sinds de inschrijving op 19/06/2017 in totaal 4 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Devil's Bargain klinkt als: een hybride van Accept, Warlock, Saxon en Helloween. Het repertoire van Devil's Bargain bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Devil's Bargain krijgt 5.0 uit 5 sterren op basis van één review.

Devil's Bargain hanteert een richtprijs van €150 - €850 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.