Jonas Meersmans

  (1)
  • Ensemble   /   Antwerpen
  • #Folk #Fingerstyle #Wereldmuziek
  • Klinkt als Nick Drake, John Martyn, Michael Hedges, Robbie Basho
  • 1 geverifieerde boeking

Indicatie €450

Stuur een persoonlijk bericht naar Jonas Meersmans

Check beschikbaarheid
Jonas Meersmans, Folk, Fingerstyle, Wereldmuziek ensemble

Met zijn debuutplaat ‘Monnift I’ (2017), deel 1 van een drieluik, raakt Jonas Meersmans de troebele dieptes aan van een persoonlijke vertelling zonder woorden. Een breed gevoelspallet uit een instrument geperst, op afsluiter ‘Eindstrijd’ in dialoog met een fragiele viool.

De plaat werd warm onthaald bij Klara – waar verschillende nummers regelmatig te horen zijn, en het Leuvense Radio Scorpio spreekt van een ‘magistraal debuut’. Het Amerikaanse Fingerstyle Journal schreef: ‘Jonas is one of the few modern fingerstyle guitarists we really like. This is what makes the difference.’

Amper een jaar later (2018) onthult Jonas Meersmans deel twee van het instrumentale Monnift-drieluik. Op het nieuwe album zet het solitaire gitaarwerk een stap opzij. Er ligt meer focus op samenspel en het verfijnen van compositie wordt verder uitgediept. De viool krijgt een prominentere rol, ondersteund door een occasionele koperblazer. 

In vroegere jaren nam Jonas vijf goed onthaalde albums op met het instrumentale kwartet Codasync. Hij schreef ook muziek voor kortfilms, waaronder het award-winnende debuut ‘Broeders’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Met een consistente livereputatie slaagt hij er steeds in een verscheiden publiek in vervoering te brengen. Jonas speelde op verschillende internationale podia, waaronder De Singel, Popmonument Festival en als voorprogramma van Ryley Walker.
Stuwend intimistische, uitgesponnen klanklandschappen van de Mississippi Delta-moerassen tot de broeierige oevers van de Ganges. Technisch boeiend, zonder de essentie van compositie te verloochenen, als een begeleiding van een nog niet geschreven filmscript.

Muziek

Busmalis

General Konrad

Paw Paw

Foto's

Reviews

Door op 27/08/2018

We hebben heerlijk genoten van dit geweldige duo op Ruigoord, Amsterdam. Het contact verliep vlekkeloos en de soundcheck was zo gepiept. Jonas en Nikki wat maken jullie een prachtige muziek. Dank voor jullie mooie optreden.

Contact

Jonas Meersmans, Folk, Fingerstyle, Wereldmuziek ensemble

Stuur mij een bericht als u geïnteresseerd bent - Jonas

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Uw boeking verhoogt de artiest-ranking en uw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Jonas Meersmans

Jonas Meersmans is een ensemble uit Antwerpen. Jonas Meersmans speelt muziek in de stijlen Folk, Fingerstyle & Wereldmuziek. Jonas Meersmans heeft sinds de inschrijving op 21/04/2017 in totaal 1 geverifieerde boeking via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Jonas Meersmans klinkt als: Nick Drake, John Martyn, Michael Hedges, Robbie Basho. Het repertoire van Jonas Meersmans bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Jonas Meersmans krijgt 5.0 uit 5 sterren op basis van één review.

Jonas Meersmans hanteert een richtprijs van €450 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.