Jim Cain

  (5)
  • Soloartiest   /   Gent
  • #Singer-songwriter #Akoestisch #Rock
  • Klinkt als Bob Dylan, Bruce Springsteen, Van Morrison, Neil Young, Joni Mitchell, Glen Hansard, Nick Cave, Damien Rice, Bill Callahan, Leonard Cohen...
  • 5 geverifieerde boekingen

Indicatie €150 - €350

Stuur een persoonlijk bericht naar Jim Cain

Check beschikbaarheid
Jim Cain, Singer-songwriter, Akoestisch, Rock soloartist

Jim Cain, alias van Michiel Vaernewyck, is een singer-songwriter uit het Gentse. Eindeloos gefascineerd door helden als Bob Dylan, Bruce Springsteen, Van Morrison, Joni Mitchell en Jackson Browne brengt hij nummers over wat een mens bezighoudt: illusies en onthulling, twijfel en hoop, verleden en toekomst... gelukkig gepaard met een gezonde portie zelfrelativering.

Gewapend met een warme stem en een karaktervolle six-string, brengt hij een muziekstijl die balanceert tussen sixties folk, blues, soul, country en dat tikje rock. Geïnspireerd door zijn helden, maar heel wat eigen verhalen te vertellen.

Boek nu voor een avond vol story and song, een lach en een traan en een connectie met het publiek: it's why we sing. Van nature een solo-act, maar ook beschikbaar als duo, trio of full band (incl. piano, bas, elektrische gitaar, saxofoon en drum).

Jim Cain verzorgde al driemaal het voorprogramma van Johan Verminnen en speelt al jaren zowel in cafés als jeugdhuizen, zalen als huiskamers, (groot)steden als dorpen doorheen het land. Café de loge in Gent, La Porte Noire in Brussel, CC Muze in Heusden-Zolder zijn slechts enkele locaties, alsook festivals als het Gentse Klinkeroever, het Luisterplein op de Gentse Feesten en de Paulusfeesten in Oostende.

Recent bracht Jim nog het nieuwe album "Why We Sing" uit, te beluisteren via Spotify. Meer info op www.jimcain.be!
___________

"Jim Cain performs with the same passion and commitment as I did when I was his age. I admire that in him greatly" - Daithi Rua (IR)

"An excellent performance – [he] impressed many of our older performers with his youth and skill! None of us remember being that good that young [...] Jim Cain is the future of contemporary folk music" - Brussels Folk Club

"Poignant lyrics that gut you with an honesty and wisdom that goes beyond his songwriting years." - Claire Boswell (EN)

Gigstarter review:

"Ongelofelijk sympathieke artiest, erg fijne communicatie en fantastische samenwerking. Het optreden was een groot succes. Jim Cain kreeg zonder moeite een weide van 200 personen mee en zorgde voor sfeer met zijn warme stem, karaktervolle gitaar- en harmonicawerk. Over zijn show zal nog lang nagepraat worden!"

___________

Zin in meer? Daarnaast heeft Jim ook nog een zijproject, Runaway American Dream, een ode aan 70 jaar Springsteen (zie https://www.gigstarter.be/artists/runaway-american-dream)

Muziek

Nightwalker

The Road Tells Stories

Wrong Way Home

Foto's

Reviews

Door op 24/09/2023

Vlotte communicatie en mooi optreden

Door op 24/06/2023

Heel gezellige sfeer op het huiskamerconcert. Goede interactie met het publiek. Een top avond.!
Jim Cain en publiek waren enthousiast. Alvast een aanrader!

Door op 13/05/2023

Mooie set. Toffe gast !!

Contact

Jim Cain, Singer-songwriter, Akoestisch, Rock soloartist

Stuur mij een bericht als u geïnteresseerd bent - Michiel

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Uw boeking verhoogt de artiest-ranking en uw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Jim Cain

Jim Cain is een solo-artiest uit Gent. Jim Cain maakt vooral muziek in de genres Singer-songwriter, Akoestisch & Rock. Jim Cain heeft sinds de inschrijving op 26/12/2018 in totaal 5 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Jim Cain klinkt als: Bob Dylan, Bruce Springsteen, Van Morrison, Neil Young, Joni Mitchell, Glen Hansard, Nick Cave, Damien Rice, Bill Callahan, Leonard Cohen.... Het repertoire van Jim Cain bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Jim Cain krijgt 4.6 uit 5 sterren op basis van 5 reviews.

Jim Cain hanteert een richtprijs van €150 - €350 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.