Jim Cain

  (2)
  • Soloartiest   /   Gent
  • #Singer-songwriter #Akoestisch #Rock
  • Klinkt als Bob Dylan, Bruce Springsteen, Van Morrison, Neil Young, Jackson Browne, Glen Hansard, Nick Cave, Damien Rice, Bill Callahan, Leonard Cohen
  • 2 geverifieerde boekingen

Indicatie €120 - €300

Stuur een persoonlijk bericht naar Jim Cain

Check beschikbaarheid
Jim Cain, Singer-songwriter, Akoestisch, Rock soloartist

Jim Cain, alias Michiel Vaernewyck, is een singer-songwriter uit het Gentse. Eindeloos gefascineerd door zijn helden Dylan, Springsteen, Van Morrison, Neil Young en Jackson Browne greep hij in 2011 voor het eerst naar een gitaar.

Het resultaat zijn songs beïnvloed door wat een mens bezighoudt: illusies en onthulling, twijfel en hoop, verleden en toekomst... gelukkig gepaard met een gezonde portie zelfrelativering.

Gewapend met een warme stem en een karaktervolle six-string, brengt hij een muziekstijl die balanceert tussen oude folk, blues, soul, country en dat tikje rock. Geïnspireerd door zijn helden, maar heel wat eigen verhalen te vertellen.

Jim Cain verzorgde al tweemaal het voorprogramma van Johan Verminnen en speelde al verschillende keren Gentse locaties zoals club en café de loge, café Afsnis, Zebrastraat, Le Bal Infernal, Hotsy Totsy en de Brussels Folk Club in de hoofdstad.
___________

Na “For The Road” en “It’s All Here” kwam de Gentse singer-songwriter Jim Cain vorige zomer met een nieuwe ep, “Streets Before the Fall”. In volle lockdown dook Jim in zijn schrijfsels van de voorbije jaren en herontdekte hij deze ooit verloren, maar toepasselijke songs.

“Streets Before the Fall” bestaat uit zeven nummers en past perfect in de sfeer van de afgelopen maanden: rauw, intens, bewogen en nog het best benaderd als een diverse verzameling impressionistische schetsen. Van het broeierige en intieme “Limelight” naar het bijtende up-tempo “Mary” tot de hoopvolle afsluiter “Longing Days” geven de nummers blijk van een nieuwe sound die toch nog vertrouwd klinkt.
___________

"Jim Cain performs with the same passion and commitment as I did when I was his age. I admire that in him greatly" - Daithi Rua (IR)

"An excellent performance – [he] impressed many of our older performers with his youth and skill! None of us remember being that good that young [...] Jim Cain is the future of contemporary folk music" - Brussels Folk Club

"Poignant lyrics that gut you with an honesty and wisdom that goes beyond his songwriting years." - Claire Boswell (EN)

Gigstarter review:

"Ongelofelijk sympathieke artiest, erg fijne communicatie en fantastische samenwerking. Het optreden was een groot succes. Jim Cain kreeg zonder moeite een weide van 200 personen mee en zorgde voor sfeer met zijn warme stem, karaktervolle gitaar- en harmonicawerk. Over zijn show zal nog lang nagepraat worden!"

___________

Zin in meer? Daarnaast heeft Jim ook nog een zijproject, Runaway American Dream, een ode aan 70 jaar Springsteen (zie https://www.gigstarter.be/artists/runaway-american-dream)

Muziek

For The Road

Mary

Restless Hearts

Reviews

Door op 07/08/2022

Het optreden werd zonder problemen in onderling overleg met Jim Cain door de onzekere weersvoorspellingen verplaatst naar een latere datum.

Door op 09/08/2021

Ongelofelijk sympathieke artiest, erg fijne communicatie en fantastische samenwerking.

Het optreden was een groot succes. Jim Cain kreeg zonder moeite een weide van 200 personen mee en zorgde voor sfeer met zijn warme stem, karaktervolle gitaar- en harmonicawerk. Over zijn show zal nog lang nagepraat worden!

Contact

Jim Cain, Singer-songwriter, Akoestisch, Rock soloartist

Stuur mij een bericht als u geïnteresseerd bent - Michiel

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Uw boeking verhoogt de artiest-ranking en uw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Jim Cain

Jim Cain is een solo-artiest uit Gent. Jim Cain maakt vooral muziek in de genres Singer-songwriter, Akoestisch & Rock. Jim Cain heeft sinds de inschrijving op 26/12/2018 in totaal 2 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Jim Cain klinkt als: Bob Dylan, Bruce Springsteen, Van Morrison, Neil Young, Jackson Browne, Glen Hansard, Nick Cave, Damien Rice, Bill Callahan, Leonard Cohen. Het repertoire van Jim Cain bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Jim Cain krijgt 5.0 uit 5 sterren op basis van 2 reviews.

Jim Cain hanteert een richtprijs van €120 - €300 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.