De digitale muziekindustrie een jaar later - wat valt er te concluderen?

Door Het Gigstarter Team op 04-05-2021

Als een van de belangrijkste spelers uit de live muziek wereld, heeft Gigstarter wat onderzoek gedaan naar de digitale muziek wereld. Vandaag de dag zijn we vooral nieuwsgierig geworden naar hoe wij, dat wil zeggen u als artiest, kunnen profiteren van de enorme veranderingen die de pandemie in de muziekscene heeft gebracht. En laat me u vertellen, er zijn verschillende mogelijkheden!

Muziek downloaden is verleden tijd, streamen is het vandaag, maar wat zal het morgen zijn?

Statistieken tonen aan dat video-on-demand bedrijven zoals Netflix of Disney+ een enorme groei kennen. Hetzelfde geldt voor Spotify en Apple Music in tegenstelling tot bijvoorbeeld iTunes. Mensen zoeken naar gemakkelijke oplossingen die perfect passen in hun budget en dagelijkse levensstijl. Dit zou een bijkomende reden kunnen zijn voor het groeiende marktaandeel van audio in vergelijking met video. Tijdens de pandemie vertegenwoordigt het marktaandeel van audio meer dan 60% van de digitale muziekconsumptie. Thuis werken en ondertussen naar muziek luisteren, wordt steeds populairder en kan de uitbreiding van deze digitale muziekplatforms verklaren. Bovendien hebben livestreams het overgenomen van fysieke concerten, met meer dan 9,3 miljard bekeken uren is Twitch nu het grootste livestreamingplatform ter wereld.

Music Streaming vs. Music Downloading

Geen perfectie, maar authenticiteit

Waar bent u naar op zoek als u door uw Instagram, Facebook of TikTok scrollt? Studies tonen aan dat authenticiteit en individualiteit nog nooit zo gepiekt hebben als nu. De pandemie heeft een enorme impact gehad op iedereen, zowel fysiek als psychologisch. We zoeken niet langer naar perfecte versies van de realiteit, die we sinds kort kennen als een voortdurend veranderende en enorme uitdagingen over de hele wereld.

Maar hé! Laten we eens kijken naar de voordelen voor u als artiest! De muziekindustrie heeft altijd problemen gehad met authenticiteit en vooral voor opkomende muzikanten zou dat hebben betekend dat ze constant te horen krijgen dat ze zich moeten aanpassen aan trends. Op Gigstarter overwinnen we dat systeem. Door middel van **directe communicatie met boekers en een volledig commissievrij boekingsproces, maken we live muziek betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Wees uzelf en overtuig potentiële boekers met de meest transparante versie van uzelf en uw muziek op Gigstarter!

Gigstarter als "go-to" voor boekers in Europa

Gigstarter heeft voortdurend innovatieve oplossingen en manieren gevonden om uw muziek te pitchen, zelfs tijdens de pandemie. We hebben niet gewacht tot nieuwe deuren zich zouden openen, maar actief nieuwe manieren gecreëerd om de zichtbaarheid van de artiesten te vergroten. Er zijn verschillende Jam Sessies geweest in samenwerking met PRO Artiesten zoals DJ Llout, Abdel, of The Rehats en nog veel meer! Onlangs zijn we begonnen met het hosten van Live HQ Sessions @Gigstarter in Amsterdam gestreamed op ons Youtube Kanaal. We hebben geweldige feedback ontvangen en zullen verder werken aan uw succes als muzikant in de vorm van Live Gigs over de hele wereld!


Great Balls Of Fire van Men and a Lady

Zomer 2021 alternatieven

Nu we al deze cijfers in ons hoofd hebben, is Gigstarter al een stap verder en bereiden we ons voor op veilige feestalternatieven. Er is nog veel onduidelijkheid over de vraag "wanneer kunnen we weer genieten van live muziek zoals we eerder deden?". Toch zijn wij ervan overtuigd dat er manieren moeten zijn om deze zomer weer van live muziek te kunnen genieten. Wat dacht u van uw eigen kleine concert in de tuin, uw huiskamer of zelfs op een boot? Op Gigstarter vindt u alles wat u nodig hebt om een geweldige live concertervaring te creëren met artiesten uit alle genres.

Gigstarter steunt elke artiest met een hoge empowerment aan creativiteit en talent omdat de muziek ons allemaal samenbrengt en geen gender kent!

Word lid van Gigstarter, het digitale muziekplatform dat u in staat stelt om precies te zijn wie u wilt zijn!


Schrijf u in op Gigstarter

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: artiest success management, gigstarter, nieuwe kansen, muziekindustrie, live music, online marketing