IN FOCUS: Spotify's broekzak manager!

Door Het Gigstarter Team op 09-06-2022

Spotify heeft officieel In Focus gelanceerd. Deze nieuwe tool is gemaakt door Spotify en heeft als doel een eenvoudige en effectieve manier aan te bieden voor artiestenmanagement. De tool is ontworpen voor zowel opkomende als gevestigde artiesten en heeft als doel artiesten te helpen hun carrière te versterken en hun professionele doelen te bereiken.

Spotify for AristsSpotify for Artists

Prioriteiten

In Focus richt zich op vijf hoofdcategorieën met betrekking tot muziekmanagement: Leren, Verdienen, Verbinden, Promoten en Creëren. Elk van deze categorieën is samengesteld uit 21 focusgebieden die werken aan het versterken en laten groeien van hun respectievelijke hoofdcategorie. De categorie Earn bestaat bijvoorbeeld uit de aandachtsgebieden verdienen van royalty's voor streaming, meer tickets verkopen, meer merchandise verkopen en nieuwe inkomstenstromen creëren. Volgens Spotify kunnen muzikanten zich door de indeling in categorieën en subcategorieën richten op de groei en versterking van die aspecten van hun carrière die zij als vitaal of verwaarloosd beschouwen. Daarom omschrijft het bedrijf de tool als de "pocket manager" waarmee artiesten al hun carrièredoelen kunnen bereiken.

Ontdek onze artiesten

Nieuwe inkomstenstromen

Na een controversieel jaar voor het bedrijf, met kritiek en rechtszaken over de lage royalty's die werden gegenereerd voor muzikanten die hoopten een deel van de verliezen te compenseren die verband hielden met de annulering van live muziek tijdens de streaming pandemie, lijkt de ontwikkeling van In Focus een manier om de wrijving te verlichten die is ontstaan tussen artiesten en het bedrijf. Ongetwijfeld belooft de nieuwe tool nieuwe inkomstenstromen en een alternatieve manier van beheer voor muzikanten.

Empowering artists

In Focus is een voorbeeld van de kracht en impact die technologie heeft op de creatieve industrie. Bij Gigstarter wedden en investeren we in deze technologische doorbraken omdat ze nieuwe alternatieven bieden die binnen het bereik liggen van elke soort artiest. De tools die ons platform, Gigstarter, biedt, decentraliseren ook de live muziekmarkt, vergemakkelijken direct contact tussen boekers en muzikanten, en komen ten goede aan onafhankelijke artiesten die het zich niet altijd kunnen veroorloven om managers of muziekagenten in te huren.

Bent u muzikant en wilt u deel uitmaken van de Gigstarter-familie? Meld u aan en doe mee met de spannende missie om live muziek nieuw leven in te blazen.

Meld u aan

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: in, focus, manager, Spotify, tech, muzikanten, zelfstandige muzikanten