Boek een Groene Gig bij ons door uw ecologische voetafdruk te compenseren

Door The Gigstarter Team op 23-02-2023

Milieuvriendelijk zijn wordt een populaire term onder alle generaties. Er zijn veel manieren om in het dagelijks leven groen te gaan, van het recyclen van afval en het verminderen van het gebruik van plastic tot het terugdringen van de koolstofuitstoot. De reden achter dit fenomeen is nauw verbonden met het feit dat de aarde voor grote veranderingen staat. Compenseer uw voetafdruk, te beginnen met CO2, samen met Gigstarter. In de toekomst willen we nog verder gaan. Bent u klaar om samen met ons groen te gaan?

Het belang van een duurzame levensstijl

Wat de statistieken betreft: aan het eind van de 20e eeuw bedroeg de uitstoot van koolstof 22,6 miljard ton, in 2021 is dit aantal gestegen tot 37,12 miljard ton. Bovendien warmt onze planeet sinds 2010 elk jaar op met bijna 1°C, wat een record is. Dit is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om ecologische problemen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Daarom proberen veel bedrijven duurzamer en milieuvriendelijker te zijn. We zijn blij te kunnen delen dat Gigstarter geen uitzondering is op deze zaak.


duurzaam met Gig

Duurzame live muziek boeken

Er zijn allerlei factoren die vervuiling veroorzaken tijdens een live muziek evenement zoals transport, plastic bekertjes, elektriciteit tijdens het optreden. Afhankelijk van het aantal gasten worden de kilo's CO2 die vrijkomen tijdens jouw gelegenheid gecompenseerd met een kleine donatie. Het initiatief kan van beide partijen komen: de boeker en de artiest! Wij geloven dat de Gigstarter gemeenschap in staat is om een indrukwekkende bijdragen te leveren om de aarde groener te maken.

Uw voetafdruk in muziek compenseren

Door uw uitstoot te compenseren heeft u een directe impact op een fragiel en gefragmenteerd ecosysteem in het zuiden van Brazilië. Meer dan 70% van dit bos is gekapt om plaats te maken voor landbouw. Met herbebossingsprojecten van The Green Branch wordt CO2 weer opgeslagen in de bodem en de bomen. Op lange termijn is dit beter voor de atmosfeer en de ozonlaag, die ons beschermt tegen de sterke UV-stralen van de zon. Door uw CO2-uitstoot te compenseren, investeer u in de verkoelende schaduw van bossen. Zo koopt u een natuurlijke airconditioner die nog tientallen jaren werkt!

Op onze Support Page kunt u berekenen hoeveel CO2 u kunt compenseren op basis van het aantal mensen dat uw evenement bezoekt. Stel dat uw evenement 50 bezoekers trekt, dan kunt u met slechts €13,- 615,00 kilo CO2 compenseren.


5 Stappen om groen te gaan

Om uw toekomstige evenement duurzaam te maken zijn er verschillende stappen die u kunt volgen:

  • Stap 1: Ga naar de Support Page;
  • Stap 2: Voer het aantal personen in dat van plan is uw evenement bij te wonen;
  • Stap 3: Wacht tot ons systeem heeft berekend hoeveel kilo CO2 er wordt geproduceerd en hoe dit moet worden gecompenseerd;
  • Stap 4: Voltooi je donatie door de volgende betalingsinformatie te volgen;
  • Stap 5: Geniet van uw Groene Gig

concert in de natuur

Laten we onze planeet helpen om vrij te ademen!
Compenseer eco voetafdruk

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: eco, duurzaam, groen, live muziek, vervuiling, milieu