Voeg live muziek toe aan uw menukaart

Door Het Gigstarter Team op 31-03-2022

Heeft u binnenkort een speciaal feest te vieren, creëer dan een fijne ambiance op uw locatie. Van coverbands tot solo artists of DJs wij hebben de perfecte match voor uw live muziek wensen en behoeften. In deze blog zetten wij alle redenen op een rijtje zetten waarom u live muziek zou moeten hosten in uw café of restaurant.

Goede sfeer

Zowel voor het publiek als voor de zaak is livemuziek een aanrader. Het creëert een goede sfeer en stelt mensen op hun gemak. Muziek kan uw klanten helpen zich te mengen en nieuwe mensen te ontmoeten. Wanneer mensen ontspannen zijn en met elkaar praten, is de kans groter dat ze blijven, plezier hebben, drankjes bestellen en genieten van het moment op uw locatie. Er zal een geweldige positieve en opbeurende sfeer zijn aangezien de muzikanten ook blij zullen zijn om weer voor publiek te kunnen spelen. Na een tijd van weinig aanvragen en de pandemie zijn veel artiesten daar weer aan toe!


Start met zoeken


live muziek cafe

Achtergrondmuziek

Dat er muziek op de achtergrond speelt wordt soms niet eens opgemerkt. Het betekent ook niet dat live muziek altijd hard of luid moet zijn. Het optreden kan gewoon door een enkele act worden gedaan, zoals een vrouw die popliedjes zingt in de hoek van het restaurant of een gitarist die langs de tafels gaat. Als u van plan bent een Mexicaanse avond te organiseren kunt u kiezen voor een mariachi band of een latin duo op Gigstarter. Hou er wel rekening mee; hoe meer muzikanten, hoe luider het geluid zal zijn voor de klanten.

Neem de klant mee op reis

Live muziekoptredens neemt mensen mee op reis. De melodieën kunnen u helemaal meevoeren naar een andere tijd en plaats waar alles mooi, vredig en romantisch is. Of waar alles een groot feest en veel plezier is. Hoe dan ook, voor een paar uur, kunnen uw klanten hun banen, kinderen, exen en problemen waarmee ze wellicht mee te maken hebben voor even vergeten. Door bijvoorbeeld een coverband met hits uit de jaren zestig in te huren, kunt u een melancholische en fijne sfeer creëren.

Trek nieuwe klanten aan

Live muziek boeken voor uw café kan ook nieuwe klanten triggeren om binnen te komen. Bovendien zullen de fans van de lokale band zeer waarschijnlijk op komen dagen voor uw evenement. Het boeken van muzikanten kan uw publiek en community verbreden. Tot slot, geef niet op. Ook al zijn er wellicht een aantal uitdagingen de eerste keer, zoals de sound check of afspraken concreet maken etc. Elke keer dat u een live muziek evenement organiseert wordt u er beter in!

Roekie is beschikbaar om de sfeer op uw locatie te komen verbeteren.

Tegen een lage prijs

Op Gigstarter kunt u gemakkelijk betaalbare bands contacteren en inhuren. Hun prijs staat duidelijk vermeld op hun profiel, zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer u ze boekt. Op ons boekingsplatform rekenen we geen service- of commissiekosten, u hoeft alleen te betalen voor het optreden en het vervoer van de muzikanten naar het café. Het is aan jou om te onderhandelen met de band, u kunt alle details regelen via een privé chat via onze website.

Transformeer de sfeer in uw café met Gigstarter!

Boek nu

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: live muziek, café, sfeer, meer klanten, restaurant, kleine ondernemer, bruin café