Crowdfunding tips voor uw muziek

Door Het Gigstarter Team op 17-03-2022

Als onafhankelijk artiest heeft u de volledige controle over uw artistieke visie, dit is de belangrijkste reden waarom veel muzikanten besluiten om niet bij een label te tekenen. Echter, de investering die een label biedt is iets dat essentieel wordt wanneer u als artiest wat tractie en internationale erkenning begint te krijgen. In dit artikel delen we met jou een aantal ideeën over hoe u wat budget kunt vrijmaken voor essentiële zaken zoals marketing en het promoten van uw muziek zonder dat u bij een platenlabel hoeft te tekenen.

Co-rite

Co-rite is een platform dat muzikanten toelaat een crowdfunding campagne te creëren voor hun releases. Ze hosten vele soorten muzikanten zoals pop, rock en hardstyle. De deal is dat u, met de hulp van het platform, een campagne kunt hosten voor een specifieke release en hen distributierechten kunt verlenen, zodat zij namens jou jouw muziek kunnen uploaden op streaming platforms. Wanneer een fan bijdraagt aan jouw crowdfund, kunnen ze uw track beluisteren voordat het wordt uitgebracht. U kunt de link van de crowdfund op uw socials en website plaatsen om degenen die u reis al volgen aan te moedigen om bij te dragen. Het maakt niet uit wat uw budget is, als u op zoek bent naar financiering voor het uitbrengen van uw muziek, is Co-rite het platform voor u.

Patreon

Patreon is een populair platform voor degenen die een solide fanbase hebben, vooral populair bij content creators die een aanhang hebben op YouTube, maar het is ook een goed platform voor muzikanten om te gebruiken. De manier waarop u een inkomstenstroom zou kunnen creëren via dit platform is door uw fans te voorzien van exclusieve content en muziek als ze een Patreon voor u zijn, dat is het woord dat ze gebruiken voor abonnees op het platform. Dit kan van alles zijn, van exclusieve tracks of luisteren voor de release, of als u een DJ bent kunt u een masterclass geven over hoe u een perfecte Techno of House set mixt. U werkt volgens uw eigen schema en behoudt de volledige controle over alle content die u besluit op het platform te plaatsen. Dus de sleutel tot succes hier is om regelmatig inhoud te posten voor uw fans, met deze inkomsten kunt u investeren in uw muzikale carrière hoe u maar wilt.

IndieGogo

Crowdfunding is iets dat veel bedrijven, vooral startups, gebruiken om hun bedrijf naar een nieuw niveau te brengen. IndieGogo zou het crowdfundingplatform voor jou kunnen zijn. Misschien heeft uw band net een eerste EP uitgebracht en wil u een kleine Vinyl persing campagne doen? Vergelijkbaar met Patreon, is IndieGogo een meer algemeen platform voor zowel individuen als bedrijven. Wanneer u een crowdfunding campagne opzet, moet u specifieke informatie leveren over waarom mensen zouden moeten bijdragen aan jouw doel. Bijvoorbeeld, als het de bedoeling is om 50 vinyl platen te drukken zou u kunnen zeggen dat het de kosten zijn voor het drukken en masteren van de plaat, het reclamebudget dat u nodig hebt, of misschien zelfs de kosten van het betalen van een graphic designer voor artwork kunnen schetsen.

Neem deel aan onze eclectische community

Bent u een muzikant? Live spelen is ook een stabiele inkomstenbrom en met alle corona maatregelen de deur uit is live spelen een geweldige manier om weer geld te verdienen. Wanneer je een artiest bent op ons platform kunnen boekers uit de omgeving u vinden en direct boeken zonder verborgen kosten. Dus waar wacht u nog op? Meld u nu aan!


Schrijf u in

Gerelateerde artikelen op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: crowdfund, muziek, live muziek, release, platen, vinyl