DIY: Beheer uzelf als muzikant

Bij The Gigstarter team

De meeste muzikanten beginnen hun carrière niet met een manager. Hoe kunt u zich een manager veroorloven voordat u werk inkomsten genereert? Vrij lastig, maar geen zorgen. Gigstarter kan worden gebruikt als een waardevol hulpmiddel voor muzikanten in eigen beheer.

Branding & identity

Om u te onderscheiden van de massa, moet u erachter komen wat u speciaal maakt en daarop voortbouwen. Wat heeft u, wat anderen niet hebben? Waarin verschilt uw muziek van de rest? Denk aan uzelf en hoe u uzelf als artiest ziet. Probeer het vervolgens te vertalen naar uw artistieke identiteit. Deze branding zit hem in de foto die u toevoegt aan uw Gigstarter-profiel sign-up, uw profielbeschrijving, u live video, uw artiestennaam en de sfeer van uw hele online aanwezigheid. U kunt Gigstarter gebruiken om u profiel zo aantrekkelijk mogelijk te maken en dit te wijzigen wanneer u maar wilt.

terraceHarrison Coleman performing

Business(wo)man en Artiest

Als artiest in eigen beheer bent u muzikant en zakenvrouw/man tegelijk. De beste muzikant zijn die er is, is geen garantie voor succes. U moet een publieke identiteit creëren en natuurlijk boekingen krijgen. U moet eerst de wereld van uw bewust maken, een reputatie opbouwen die wordt aangewakkerd door de Gigstarter reviews die je ontvangt van de boekers die van uw show genoten. De Gigstarter agenda is ook een handige managementtool om u te helpen bij het organiseren van uw evenementen en om uzelf te promoten. U kunt aankomende en eerdere optredens toevoegen die indruk kunnen maken op potentiële boekers.

Visie en promotie

Proberen te overleven als kunstenaar kan moeilijk zijn. U moet doelen stellen, net zoals een manager voor u zou doen. Artiesten beginnen hun dromen vaak vol hoop en enthousiasme, maar verliezen hun drive naarmate de tijd verstrijkt of mislukt. Als u eenmaal een duidelijke visie, imago en merk hebt vastgesteld, kunt u beginnen met het promoten van uzelf. Dan bouwt u een fanbase op en blijft u ze vermaken. Gigstarter is een betrouwbare marketingtool, het team zal u graag willen highlighten op onze socials, op de website, in persartikelen om zo uw zichtbaarheid te vergroten.

terraceThe Zone

Empowering musicians

Het Gigstarter-platform is een geweldige katalysator voor u om uzelf aan de wereld te presenteren. Creëer een aantrekkelijk profiel, trek boekers aan, bouw een reputatie op dankzij uw optredens, recensies en promotie. En vergeet niet dat een basisaccount gratis is, er worden geen aanmeldingskosten of commissies van u optredens afgetrokken.

Maak verstandig gebruik van het platform. Dus stop met uitstellen en start uw eigen carrière!

Sign up

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: managen, zelfsturend, zelfstandig, artiest, muzikant, carrière