Een duo of trio boeken? Hier de voordelen van het boeken van een kleine bezetting!

Bij Joost Zoeteman

De afgelopen jaren worden er naar verhouding steeds meer kleine bezettingen geboekt voor het verzorgen van muziek op een huwelijksreceptie, congres of ander evenement. Logisch, want er zijn een hoop voordelen aan het boeken van zo’n “mini-band”. Wij hebben de voordelen voor u op een rij gezet.

Bekijk alle kleinere formaties op Gigstarter

Mobiel en weinig ruimte nodig

Een kleine bezetting is vaak mobiel inzetbaar en kan dus op meerdere plekken spelen. Erg handig als bijvoorbeeld de inloop van uw gasten ergens anders plaatsvindt dan de rest van de gelegenheid. Een voorbeeld is Jonas Meermans. In verband met het onvoorspelbare weer in België is het ook welkom dat de band zich snel naar binnen kan verplaatsen mocht dat nodig zijn. Een ander voordeel is dat de band weinig speelruimte nodig heeft. Op sommige locaties erg handig!

Kleine band is minder kostbaar

Een logisch gevolg natuurlijk! Minder muzikanten in de band maakt dat het geheel prijstechnisch voordeliger is. U geniet evengoed van de voordelen van een gehele band. Een duo of trio heeft een mooie uitstraling en neemt niet veel ruimte in beslag. Kortom: een perfecte sfeermaker voor bijvoorbeeld een bruiloftsreceptie, diner, feest of zakelijk event!

Uw gasten kunnen met elkaar in gesprek blijven

Muziek kan heel goed werken als sfeermaker op de achtergrond. Op deze manier is er een prettige ambiance waarbij uw gasten met elkaar in gesprek kunnen blijven. Een ensemble dat dit goed kan is Mayte Swing. Het zachte karakter van gitaar en contrabas samen met de zang vormen een mooi voorbeeld van sfeervolle relaxte achtergrondmuziek. De musici stellen zich dienstbaar op naar sfeer en gasten.

Bekijk alle kleinere formaties op Gigstarter

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, kleinere formaties