Gigstarter creëert een Europese markt voor het boeken van muziek

Door Het Gigstarter Team op 15-08-2018

Gigstarter creëert een transparante manier om bands, DJ's en solo-artiesten te boeken. Het platform stelt mensen in staat om artiesten gemakkelijk te vinden en te boeken via een intuïtief online proces. Het creëert transparantie in prijzen en bevordert een directe dialoog tussen artiest en klant. De in Amsterdam gevestigde start-up actief genereert meer dan 10.000 boekingsaanvragen per jaar en is uitgebreid naar acht Europese landen waaronder Nederland, Spanje, Frankrijk, UK, Italië, Duitsland en Oostenrijk. Het initiatief wordt ondersteund door een veelzijdige community van duizenden muzikanten; het team verwacht in 2018 meer dan 4 miljoen euro aan lokale en internationale boekingsverzoeken te katalyseren.

Word een internationale artiest

Als een artiest kan u een gratis ​​profiel hebben op Gigstarter. Maar als u internationale ambities heeft met uw act en meer voordelen wilt hebben van Gigstarter, kunt u een PRO+ lidmaatschap aanschaffen. Met dit internationale lidmaatschap is uw act overal in Europa zichtbaar en vergroot u de kans om Europese Gigs te krijgen. Acts als de Duitse zanger Isaac Roosevelt, Italiaanse DJ Fabdance en Aenima uit Gent zijn PRO+ en spelen graag in heel Europa. De eerste internationale uitwisselingen tussen de landen zijn al tot stand gekomen via Gigstarter. Vorige maand ging de Ier Vincent O'Brien naar België voor een unieke Gig en trad het Nederlandse duo Mais op in Duitsland.


  
Vincent O'Brien treedt op in België via Gigstarter

Transparantie in de muziekindustrie

Naast het genereren van optredens voor artiesten, wil Gigstarter ook de muziekindustrie transparanter maken. Gigstarter-oprichter Paul de Kuyper: "De muziekindustrie is altijd berucht geweest om het gebrek aan transparantie. Gigstarter is net als andere moderne disruptieve innovaties van plan om die oude norm te doorbreken. Met transparante prijzen, duidelijke informatie en directe communicatie tussen alle belanghebbenden maken we live muziek toegankelijk voor iedereen. En het mooie is: het werkt!"

eventEen festival in uw achtertuin, het is mogelijk met Gigstarter

Organiseer uw eigen festival met Gigstarter

YouTube en Spotify hebben deuren geopend voor muziekliefhebbers en artiesten op mondiaal niveau. Wordt live muziek nu geëmancipeerd door oude dogma's uit de industrie? Oprichter van de onderneming, Paul de Kuyper, vindt van wel. Hij ziet een trend naar meer gepersonaliseerde DIY-evenementen. "Er vindt een anti-beweging plaats, de gewoonte om livemuziek voor evenementen te regelen, gaat terug naar de woonkamer, lokale cafés, zakelijke evenementen ... Mensen ontdekken dat het een betaalbare optie is om geweldige livemuziek te krijgen op hun eigen evenementen, of, terwijl ze bezig zijn, maak zelfs van de gelegenheid gebruik om een ​​minifestival te organiseren. Als gevolg hiervan ontvangen autonome artiesten meer en beter werk. "

spainDe Spaanse rockband Besos Robados treedt op in heel Europa

Andere blogs van Gigstarter:
Gigstarter on tour in Parijs
Over ons

Benieuwd naar de meest populaire Gigstarter-artiesten?
Meld u aan voor de kwartaal nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, europa, uitbreiding, PRO, belgie