Live muziek met Koningsdag!

Door Het Gigstarter Team op 24-03-2022

Koningsdag, dat plaatsvindt op 27 april, is een groot feest in Nederland om de verjaardag van de koning te eren. Elk jaar op deze specifieke dag van het jaar, komt elke stad in Nederland tot leven met straatfeesten en het allerbelangrijkste live muziek. Als u op deze dag jouw eigen feest wilt geven of wat livemuziek wilt bezoeken, vindt u hieronder wat tips.

Lijst van live muziek

Als u een festivalganger bent, is Amsterdam de stad waar u moet feesten. Veel festivals vinden plaats tijdens de dag en nacht van de viering en het maakt niet uit naar wat voor soort muziek u graag luistert, u kunt waarschijnlijk een van uw favoriete artiesten vinden die speelt op de populaire festivals hieronder.

  1. Loveland van Oranje: Het vindt plaats in het Meerpark en is de plek voor u als u houdt van Tech House met artiesten als Amelie Lens en Pan-Pot
  2. Kingsland: De editie die in Amsterdam plaatsvindt, is een favoriet voor zowel Nederlanders als toeristen. Als u van hip-hop, hardstyle, houdt of bent u juist een grote Martin Garrix fan, dit is het festival voor u!
  3. Oranjebloesem: Deze is voor de meer alternatieve menigte in de ongelooflijke locatie - het Olympisch stadion.

Zoals eerder gezegd, komen Nederlandse steden op deze dag echt tot leven. Dus maak een wandeling door de stad en u zult vele mogelijkheden vinden waar u naar gratis live muziek kunt luisteren. Enkele hotspots zijn NDSM eiland en Albert Cuyp markt.

Boek een muzikant

Denkt u erover om een Koningsdagfeest bij u thuis/tuin te organiseren? U kunt op het Gigstarter-platform een muzikant boeken om op uw evenement te spelen. Het maakt niet uit naar welk genre u op zoek ben, er zal een artiest op Gigstarter zijn die aan uw specificaties voldoet. Sommige van onze artiesten zoals The Rivals, Copycat en Dustry Road Pilots zijn al geboekt dus wacht niet langer en begin met het plannen van uw eigen feest!


Boek uw eigen Koningsdag artiest


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: koningsdag, live muziek, muziek, oranje, koning, evenement, feest