Verslag van Music Motion: De Nieuwe Muziekwereld

Door Het Gigstarter Team op 22-06-2022

Maandag 13 juni was het zo ver, de music pitch: de nieuwe muziekwereld van Music Motion maar dit keer weer op locatie! De avond was gevuld met experts uit de muziekindustrie en live muziek in het prachtige tolhuistuin. De zonsondergang zorgde voor een warme en intieme sfeer. De avond begon met een prachtig live optreden van The Sunrise Paradise waarna vervolgens de experts aan bod kwamen. Lees verder om meer te weten te komen over alle highlights van de avond!

Arwind Gajadien – Livecrowd

Arwind is de founder van Livecrowd, livecrowd biect service, content en mobility rondom concerten, festival, andere events en wegwerkzaamheden. Vooral het aspect content is zeer interessant, hierbij verzorgt het platform een exclusieve kijk achter de schermen. Livecrowd brengt de belevingswereld van de concertbezoeker samen op één platform. Het begon allemaal tijdens corona met het idee om meer te betekenen voor de optredens die allemaal niet meer plaats konden vinden van de ene op de andere dag. Het opnemen van concerten en later on demand aanbieden viel niet bij elke artiest in de smaak. Tot dat de Rolling Stones dit wél interessant vonden en oppakten, waardoor vervolgens het balletje vanzelf is gaan rollen. De weg is hiermee vrij gemaakt voor on demand streaming, live streaming is helaas nog niet op het gewenste niveau van kwaliteit. Het zou mooi zijn als artiesten meer eigen rechten in handen kregen en met een eigen platform of website kunnen werken in plaats van alles verspreid te hebben over socials.

Over rechten gesproken, dat brengt ons bij de volgende expert... lees snel verder!

Margriet Koedooder – De Vos & Partners advocaten

Margriet is al 33 jaar advocaat en zo’n 40 jaar jurist. Zij adviseert en procedeert in geschillen voor allerlei soorten cliënten in de muziekindustrie voor De Vos & Partners advocaten. Een waardevolle tip van Margriet is om altijd nieuwsgierig te blijven, dit brengt u op plekken waar u anders nooit terecht zou komen. Margriet werd gevraagd wat zij vandaag de dag ziet en in de toekomst met oog op trends. Zij gaf aan dat wij momenteel te maken hebben met een massaconsumptiemarkt en de toekomst meer zal bestaan uit een creator-economie. Momenteel zijn wij bezig met het aanschaffen van producten op massaal niveau maar later zal dit omslaan naar de creator-economie waar veel zelf wordt gemaakt en verspreid. Dit is een start van een nieuw tijdperk van media en connectivteit. Daarnaast vertelt Margriet het publiek hoe ontwikkelingen sneller en sneller verlopen en het rechtsysteem eigenlijk langzamer en lagzamer hierin mee gaat.

Als we het over ontwikkelingen hebben dan kan de NFT niet ontbreken, hierover vertelt de volgende jonge expert meer.

music motion music pitchVan links naar rechts: Luciano, Anna Maria, Arwind, Margriet

Luciano Winter – Stormi Capital & Rotterdam Airlines

Luciano is de oprichter van Rotterdam Airlines, een record label gestationeerd in Rotterdam sinds 2009. Luciano vindt alles wat van het standaard afgaat te gek! Zodoende de interesse voor de NFT. Een NFT is een Non-Fungible Token, Luciano vertelt ons dat het ook wel "digitaal eigendom is, een soort plaatje met waarde maar ook andere digitale 'producten'". Volgens hem brengen NFT’s mensen samen en hebben de NFT's een verzamel effect. Als u de ene NFT in bezit hebt, en er wordt een extension vanuit gebracht, is de kans groot dat u die ook in uw bezit wilt hebben. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo zou een artiest bezitters van zijn of haar NFT’s kunnen belonen. Bijvoorbeeld door na een jaar bezitter te zijn van een NFT een exclusieve NFT aan te bieden aan deze bezitters, of een ticket naar een concert. Een artiest zou zelfs zonder het een label met NFT's kunnen werken of het gebruiken als fundraiser voor projecten. Luciano sloot af met een mooie boodschap “Koop waar jij blij van wordt, ongeacht de waarde en ongeacht of het €1,- of €100,- kost”. Dit brengt ons bij onze volgende expert die wel weet hoe zij waarde creërt zonder een mega budget.

Anna Maria Kooistra – Media Tornado

Anna Maria is werkzaam sinds 2009 bij Media Tornado waar de specialisatie ligt bij PR maar ook marketing. Ze hebben projecten verzorgd voor onder andere spraakmakende artiesten als DJ Afrojack. Anna Maria omschrijft het als “kort door de bocht marketing zonder budget”. Zij geeft aan dat je ook dingen voor elkaar kunt krijgen zonder een (mega) budget en daar zijn wij van Gigstarter het meer dan mee eens! Media Tornado gelooft in doen wat goed voelt en niet altijd op data afgaan want dat is iets wat u altijd al doet. Anna Maria gaf een mooi voorbeeld van hoe je beginnende artiesten in de spotlight kan krijgen. Wanneer artiesten nog niet een bepaald niveau hebben bereikt maar wel onderweg zijn, zit er op dat moment juist een goed verhaal in. U moet het goed verwoorden en er een extra lading aangeven. Het is geven en nemen en PR gaat om relaties opbouwen met journalisten en redacteuren.

De VR-Bril

Een onderwerp dat meerdere malen bij diverse experts terug kwam was de VR-Bril. Waarom gebruiken wij de VR-bril bijvoorbeeld nog niet om concerten bij te wonen? Er liggen nog veel obstakels op de weg van deze bril. Zo is de prijs vrij hoog en is er naast de livestream wereld ook een gamexperience. “De content loopt achter maar de mogelijkheden zijn oneindig. Er zijn niet zo heel veel mensen in het bezit van zo’n bril en het aanbod is daardoor ook niet heel groot” voegt Luciano toe. Welk concert zou u als eerst virtueel bezoeken als de opties geen limiet kende?

Tenslotte werd de avond afgesloten met een laatste nummer van The Sunrise Paradise. Wilt u deze jongens ook op uw event?
Boeken


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: music motion, muziek, live muziek, nft, trends