Wilt u dat artiesten u benaderen? Plaats een oproep!

Book bands, DJs and musicians

Plaats een oproep en deel enkele details van het evenement

Wij selecteren handmatig geschikte artiesten voor u

Uit de beschikbare artiesten kiest u de beste match

Plaats een oproep

Alle bands in het genre Blues

Bluesmuziek boek je bij Gigstarter.

Wat is Blues?

De nadruk bij blues nummers ligt op negatieve gebeurtenissen in iemands leven, bijvoorbeeld ongeluk in de liefde. Door het zingen van de blues hoopt men troost voor deze problemen te vinden en de kracht om er weer bovenop te geraken. Dat maakt de muziek zo puur en krachtig.

Waar komt Blues vandaan?

Blues is een muziekstijl die ontstaan is in het Zuiden van de Verenigde Staten, van oorsprong een muziekvorm die gemaakt werd door de slaven. Na de afschaffing van slavernij in de VS is één van de gevolgen dat de zwarte bevolking openlijk muziek kan gaan maken. Er ontstaan up-tempo varianten van de blues die later de weg zou bereiden voor de rock-'n-roll.

Bij Gigstarter hebben we solo artiesten die de blues spelen tot complete bluesbands die te huur zijn. Deze muzieksoort is erg toegankelijk waardoor er veel mogelijkheden zijn om blues op uw evenement te zetten. Organiseer bijvoorbeeld uw eigen blues route in de straat. De muziek is zowel toepasbaar voor kleinere evenementen als verjaardagen of feesten waar honderden mensen komen. Laat de blues horen op uw evenement en mensen zullen de klasse van de muzieksoort ervaren.

Toch liever andere muziek?

Voel u vrij om op zoek te gaan naar bands in andere genres. Ga daarvoor terug naar het genre overzicht.