De winnaars van Artist and DJ of The Year 2022 zijn...

Bij Het Gigstarter Team

Op 2 december vierden we ons 10-jarig bestaan in ons hoofdkantoor in het oude Handelsblad in hartje Amsterdam. Het jazzy en swingende duo The Mule Stompers en de band The Gold collective, winnaars van dit jaar, lieten iedereen dansen tijdens deze avond. Daarnaast trad ook de winnaar van DJ van het Jaar 2021 Mini Maal op met een live set. We vierden allemaal verschillende mijlpalen zoals de uitbreiding naar 9 landen, het bereiken van meer dan 33 000 unieke boekingsaanvragen en het tellen van meer dan 11 000 artiesten. Dat laatste is goed zichtbaar voor wie de hele line-up voorbij ziet komen: hillbilly meets swing, pop- en rockcovers en dan minimale techno.

The Mule Stompers: Duo van het Jaar

Het Hillbilly duo zorgde ervoor dat iedereen op de been kwam om een beetje te dansen met hun swingende muziek. Het tweestemmige duo gebruikte instrumenten als een banjo en harmonica, wat het optreden nog authentieker maakte en ons terugbracht naar de jaren '30 in de Verenigde Staten. Zelfs enkele voorbijgangers buiten werden nieuwsgierig en voegden zich bij de menigte om dit speelse duo te bewonderen. Met hun aanstekelijke lach en verscheidenheid aan gitaren weten ze de stemming er goed in te brengen. Gewoonlijk worden de titels elk jaar bepaald door een professionele jury, voorafgegaan door een publieke stemming, deze keer koos het Gigstarter team zelf de winnaars om andere genres en kwaliteiten in de verf te zetten.

the mule stompersThe Mule Stompers live during our event

Gold Collective: Artiest van het jaar

Het akoestische trio, dat een contrabas, een cajón en de prachtige stem van Pip combineert, kwam het gebouw binnen en was binnen enkele seconden klaar om te spelen. Het trio speelde nummers van Dolly Parton tot Johnny Cash en het publiek werd gaandeweg verliefd op de stem van Pip. Vorig jaar werd Julie Huard uitgeroepen tot Artiest van het Jaar, een elegante chanson zangeres die tegenwoordig wordt beschouwd als een Nederlandse rijzende ster. Wie weet wat deze titel Gold Collective zal brengen?

the gold collectiveGold Collective rocking the Gigstarter stage

Esta Polyesta: DJ van het Jaar

De prijs van DJ van het Jaar 2022 gaat naar Esta Polyesta, een DJ die alle wereldmuziek, balkanmuziek gemixt met EDM. De vrouwelijke DJ draait ook onder de naam Madame Moustache omdat zij haar liefde voor electroswing kan uiten. Omdat de winnende DJ van dit jaar op tournee is in India, is de bekroonde DJ van vorig jaar, Mini Maal, gevraagd om te komen optreden. Maar we zullen ervoor zorgen dat ze volgend jaar op het podium staat!


Esta Polyesta // THE OTHER SIDE Radio // Rhythm Session 033

DJ Mini Maal DJ van het Jaar 2021

Vorig jaar won de Belgische DJ onze jaarlijkse wedstrijd, maar omdat we het evenement online organiseerden, konden we de artiest niet de kans geven om op een echt podium op te treden. Dit jaar kwam Mini Maal helemaal uit België om met zijn indrukwekkende gear het podium over te nemen. Na opgewarmd te zijn door het duo en artiest van het jaar, was het publiek klaar om te dansen op de techno bassen.

mini maal


Gerelateerde artikelen op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: live, gig, artiest, event, evenement, dj, belgië, amsterdam, band, duo, hilbilly, techno