Interview met The Billy Joel Experience

Door Het Gigstarter Team op 24-05-2022

Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Pianos, De Corona’s, Twarres, en vele anderen is Alexander van The Billy Joel Experience op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast. Naast het tv-programma 'We Want More' heeft Alexander met zijn band onlangs ook meegedaan aan The Tribute: Battle of the bands en met succes! Zij wisten het zo ver te schoppen dat het hen een plek opleverde in een uitverkocht Ziggo Dome. Lees verder om meer te weten te komen over de band en hun deelname aan dit programma.

The Billy Joel ExperienceThe Billy Joel Experience

De totstandkoming van The Billy Joel Experience

Het idee is eigenlijk ontstaan in mijn huiskamer. Ik had een wat minder goede periode in mijn leven en toen ben ik weer eens voor mezelf piano gaan spelen, met name nummers van Billy joel. Dat vond ik zo leuk dat ik mijn bandleden, waar ik toen regelmatig mee speelde, heb gevraagd:" zouden jullie het leuk vinden om een keertje een show te doen met alleen materiaal van Billy Joel?". Dat vonden ze leuk en dat hebben we toen georganiseerd. De zaal waarin we speelden was binnen een mum van tijd uitverkocht. De mensen waren laaiend enthousiast en toen heb ik gezegd "misschien moeten we het serieuzer aan gaan pakken" en hebben we er vervolgens management bij gezocht. Het balletje is toen wel gaan rollen. We hebben een jaar try-outs gedaan en zouden daarna eigenlijk een theatertour doen maar toen kwam corona, dus dit zijn wij nu aan het inhalen.

Welke verwachtingen hadden julie van de deelname?

Wij zijn uitgenodigd door het programma the tribute: battle of the bands om mee te doen. Wij hadden geen verwachtingen, het was ook niet helemaal duidelijk waar het programma naar toe zou gaan, het was natuurlijk ook het eerste seizoen. Onze gedachte was eigenlijk: laten we maar gewoon mee doen in het eerste geval heb je een keer op nationale televisie kunnen spelen. De Billy fan die hoort ons wel en komt dan wel. Het ging erg goed dus we hebben alle zes de nummers mogen doen.


The Billy Joel Experience Compilation

Hoe voelde het om op te treden als een van de winnaars in de ziggo dome?

Een soort dagje in het pretpark. Wij horen daar eigenlijk helemaal niet thuis. Het is een en al snoepwinkel wat er om je heen zit. Wij zijn er in gegaan met het idee dat wij een hele leuke avond gaan hebben en het publiek pakte dat ook op. Die hadden besloten voordat wij kwamen dat zij een leuke avond gaan hebben. Het was ook een feestje voor ons op het podium dat we dit mochten meemaken en het was een feestje in de zaal dus het kon gewoon niet stuk.

Ziggo Dome: check, wat nu?

Wij snappen ook allemaal zelf wel waar ons product thuis hoort. Geen droom opzich, wel een droom in de zin van dat je het mee mag maken. Wij hebben nooit gedacht dat wij dit bandje gaan beginnen en dan eindigen in de Ziggo Dome, dat was gewoon een cadeau. Wat wij heel graag willen is dat we in goede zalen theater tours kunnen doen en dat nog een tijd ook mogen doen. Daar heeft dit wel degelijk aan bijgedragen, je ziet dat de kaartverkoop beter gaat dan voor het programma. Ons idee was om een mooie theatertour te doen en dat het liefst een paar jaar, dat lijkt nu wel te gaan lukken. Nu zijn we ook met het buitenland bezig, om te kijken of wij daar misschien boekers hebben die het leuk vinden om daar een tour te organiseren. Dat is wel een beetje ver weg nog maar dat is zeker een bereikbaar doel.

The Billy Joel ExperienceAlexander's eerbetoon aan Billy

Nog tips voor andere tribute bands?

Ik denk met alle muziek die je maakt, dat het begint bij de oprechte wens om mooie muziek te maken. Als je die niet hebt, dan kan je het beter niet doen. Je moet niet denken ‘Oh Abba verkoopt heel goed, laat ik een Abba tribute band beginnen’. Het publiek trapt daar niet in, je moet het wel zelf te gek vinden. Die feedback krijgen wij ook altijd dat wij het zo naar ons zin hebben op het podium, maar dat is ook echt zo. We komen daar niet omdat we het moeten doen. Het hoort bij de allermooiste muziek (repertoire van billy joel) ooit geschreven, het is echt een feest om dat te mogen spelen.

De GigTip van Alexander

Altijd eerlijk zijn, met jezelf maar ook met je publiek. Voel wat je doet en probeer het niet te vervalsen.

Wil jij de Billy Joel live zien spelen? Wellicht op jouw eigen feest? Boek de band nu!
Boek The Billy Joel Experience


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: billy joel, tribute, tribute band, band, live, piano man