Wie heeft het Eurovisie Songfestival dit jaar gewonnen?

Door Het Gigstarter Team op 17-05-2022

De finale van het Eurovisie Songfestival vond afgelopen weekend plaats in Turijn. De deelnemers bezorgde ons een editie vol muzikaal eclecticisme, indrukwekkende stages en bovenal indrukwekkende live muziek! Als u de show gemist heeft, heeft Gigstarter een korte samenvatting gemaakt van de beste muzikale momenten die tijdens het evenement plaatsvonden. Wij zetten onze favoriete artiesten die de finale wisten te behalen in de spotlight.

#3 “SloMo” van Spanje

Chanel Terrero, die Spanje vertegenwoordigde met haar lied "SloMo", behaalde de derde plaats in de competitie. De Catalaanse zangeres slaagde erin een record voor Spanje te breken door twaalf punten binnen te slepen van de professionele jury uit acht landen. Het kwam niet als een grote verrassing na het zien van haar meedogenloze optreden waarin, in één enkel nummer, plaats was voor verschillende muzikale nuances. Tango, flamenco, rock, pop, een mix van sonoriteiten die de zangeres met gemak lijkt te beheersen en te combineren. We kunnen met zekerheid zeggen dat de artiest een duidelijke vertegenwoordiger is van de urban sound die zo overheersend aan het worden is in de Spaanse muziekscene, die natuurlijk terug te vinden is in onze geweldige lijst van artiesten op Gigstarter.


Plaats een oproepChanel Terrero zingt “SloMo”

#2 “Space Man” van het Verenigd Koninkrijk

De Britse vertegenwoordiger Sam Ryder wist met zijn lied "Space Man." de tweede plaats te bemachtigen. De Britse zanger toonde zijn muzikale virtuositeit door zijn stem te reiken en uit te halen naar noten die voor velen moeilijk of onmogelijk te bereiken zijn. Om deze reden kreeg hij de bijnaam "space man" wiens muzikale grenzen weinig lijken en geen zwaartekracht kennen. Tijdens zijn live optreden genoten we van de invloeden van rock and roll en die uit de 60's en 70's. Tot slot werd zijn, met distortion en power geladen, gitaar een complete hoofdrolspeler in zijn optreden. Wellicht een eerbetoon en herinnering aan de tijd toen de zanger deel uitmaakte van coverbands die klassiekers speelden als "Bohemian Rhapsody" van Queen.


Sam Ryder die zijn nummer 'Space Man uitvoert'

#1 “Stefania” van Oekraïne

En de winnaar is...

De winnaars van de avond waren de leden van het Kalush Orchestra, zij vertegenwoordigden Oekraïne met hun lied "Stefania". Het lied, dat werd geschreven ter ere van de moeder van de leider van de band, is een symbool en ode geworden aan Oekraïne en de benarde situatie van het land. Hun optreden, muziek en stage was vol traditie en cultuur, waarbij inheemse instrumenten en geluiden werden geïntegreerd en vermengd met een rap die soms deed denken aan de grote Beastie Boys. Het Kalusch Orchestra herinnert ons aan de kracht van livemuziek, waar door middel van instrumenten, dans en passie voor kunst sociale, solidariteit wordt gegenereerd en wegen van communicatie worden gecreëerd die verder gaan dan taal.


De heren van Kalush Orchestra met hun hit StefaniaOntdek onze talenten

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: songfestival, eurovisie, live muziek, SloMo, Space Man, Stefania, festival, Turijn, Spanje, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk