Terugblikken met winnaar ACES (NL) - Gigstarter Artist of the Year 2016

Bij Het Gigstarter Team

De Nederlandse rockband Aces is in 2016 uitgeroepen tot de Gigstarter Artist of the Year 2016. Wij spraken hen over hoe de afgelopen 4 jaar voor hen is geweest, of zij nog andere awards hebben gewonnen en tips voor de Gigstarter-community.

Zouden jullie ons een korte inleiding over ACES kunnen geven?

ACES is een rockband uit Flevoland en startte in 2015. Eric en Steve waren bezig met het componeren van songs en hadden meteen een muzikale vibe. Eric vertelt hier verder over: “In het begin was er zo’n revival ding wat we in gedachten hadden”. Maar toen Cees langs kwam en begon te drummen hadden we samen het gevoel: "Cool, dit zoeken we!" Met de komst van Aldo, bleek al snel dat deze combinatie goed werkte. Dit gaf ACES dat extra randje sound wat ons tegenwoordig kenmerkt. Een jaar later zijn we in 2016 door het platform Gigstarter uitgeroepen tot Artist of the Year.

Rockband AcesRockband Aces

Is de samenstelling van de band nog steeds hetzelfde? Wie zit erin?

  • Aldo: the Indonesian guy, onze bassist, de man die altijd plezier heeft en een lach op zijn gezicht, vader van twee kinderen.

  • Cees: the dutch guy, perfectionist, discipline en manager van de band. Doet de techniek van de band, vader van twee kinderen.

  • Eric: the Suriname guy, leadzanger /songwriter. Eigenaar van 'WeRock Studio', biker en vader van 4 kinderen.

  • Steve: the UK guy, solo guitar en songwriter. Eigenaar van 'Found your sound' en een expert op het gebied van gitaren en versterkers. Vader van twee kinderen.

Hoe was het de afgelopen 4 jaar voor ACES - Gigstarter Artist of the Year 2016?

De afgelopen 4 jaar hebben we ons voornamelijk gericht op optredens, wel is ons repertoire verder uitgebreid met nieuwe songs. In de afgelopen 4 jaar is ons duidelijk geworden dat samen muziek maken het allerbelangrijkste is. Wij doen dan ook zeer veel aan jammen onderling en daar vloeien de nieuwe songs uit voort. Dat geeft ons de voldoening en beleving van muziek maken. In deze periode hebben wij ook aan studenten projecten meegedaan, wat wij als band zeer leuk vonden. Hier hebben we ook veel promotie uit gehaald.

Hebben jullie nieuw werk of een album uitgebracht?

We hebben in 2019 een CD uitgebracht in eigen beheer. Alle opnames hebben we zelf opgenomen, gemixt en gemastered. Waarom? Omdat we het beste zelf weten hoe we onze sound willen hebben. De opnames van de CD komen bijna allemaal van repetities waar we het een en ander van hebben opgenomen. Onze nummers zijn op Soundcloud te beluisteren.Aces - Believe

Hebben jullie sinds 2016 nog andere Awards ontvangen?

We hebben nog wel een aantal band battles gewonnen en hoog geëindigd. Een greep uit het jury commentaar: “The sound that ACES can make is frankly insane, incredible goosebumps kind of music. Very rich tonally, they know exactly who plays what role on stage and no sounds step on each other, fantastic! About the stage presence: I’ve seen all to many bands that play great but look like doing their taxes on stage. But these guys are different […] when they play they use the whole stage”. Door jurylid, Adam Hoek.

Hebben jullie een manager of beheren jullie zelf al jullie optredens?

Als band zijn we volledig self supporting, dus we zijn ook onze eigen band manager. Onze drummer Cees beheert de zakelijke kant van de band, is manager en is sound engineer en beheert ook de social media. We maken gebruik van booking platforms, Gigstarter, maar ACES is bij onze fans een echte live festival band dus de meeste optredens worden door ACES zelf geboekt.

Hebben jullie tips voor de Gigstarter-community over hoe je de nieuwe Artist of the Year kan worden?

  1. Zoek uit je eigen repertoire een nummer uit. Maak er desnoods een enquête van op social media welk nummer het zou moeten zijn.
  2. Start een quiz of spel met het gekozen nummer, leg de nadruk op stemmen en delen, met desnoods een prijsje om stemmers te verwerven zodat er een uitgebreid netwerk ontstaat rond je band.
  3. Zorg dat je promotie op orde is, bijvoorbeeld een goed filmpje waarom je meedoet aan Gigstarter, stukje van een song of performance, en waarom men op jullie band of jou moeten stemmen.
  4. Wees dagelijks actief op social media.

Helaas liggen de activiteiten bij ACES door Corona nu enigszins stil, we hebben nog wel een live stream gedaan, maar hebben besloten ons nu wat meer te richten op nieuwe ontwikkelingen en nieuwe songs. Wie weet wat de verdere toekomst gaat brengen!

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: 2016, winnaars, aces, interview, terugblik