Winnaars Gigstarter Artiest & DJ van het Jaar 2020 België

Bij The Gigstarter Team

Na een spannende race tussen 160 Gigstarter acts, hebben de drie meest populaire acts en drie populairste DJ’s de finale behaald. Onze zes finalisten gaven een spetterend optreden voor onze online Gigstarter Artist of the Year finale 2020.

De #Artist2020 Finale

In deze speciale finale stond er veel op het spel. Niet alleen worden de winnaars de nieuwe Artist & DJ of the Year, maar dit jaar vielen er ook fantastische prijzencheques te winnen. Een cheque van €1000 voor de winnende artiest en een cheque van €500 voor de winnende DJ.

Alle finalisten maakten er een onvergetelijke avond van; de prachtige Pamela Magal, keltische rock band PanKart en de energieke Devonport. Uiteindelijk koos de jury voor de Walloonse band PanKart als Gigstarter Artist of the Year 2020. De variatie onder de DJ’s was groots en zij draaiden erg uiteenlopende sets; de techno-guru Larry7, virtuoos LLout en dromerige Alexey Grankowsky. De jury was het vrij snel eens dat DJ LLout de titel DJ of the Year 2020 mag dragen!

We zijn erg trots op onze getalenteerde muzikanten en het is een eer om ze op ons platform te hebben staan. De vorige winnaars The Happy Suspended en Savio Damanio geven graag het (virtuele) stokje door aan de winnaars van 2020.

Mocht u de finale gemist hebben, deze is te bekijken op ons Youtube kanaal:Online Gigstarter Artist & DJ of the Year finale

Wedstrijd historie

Sinds 2013 organiseren wij onze jaarlijkse Artist & DJ of the Year evenement. Afgelopen jaren hebben onze artiesten opgetreden in verschillende podia in Amsterdam: Bitterzoet, Ruigoord, Melkweg en de helaas gesloten Sugarfactory, nu genaamd Lovelee. Door het uitbreken van het coronavirus konden wij uiteraard geen fysiek evenement neerzetten en waren wij gedwongen om een alternatief te bedenken. Daarom besloten wij het dit jaar online te organiseren door middel van een livestream, vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam en met succes.

Partners & Jury

Speciale dank aan iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt: DJ School Amsterdam en Music Motion. Ook uiteraard onze jury leden Noemie Lambert en Leonard Prasuhn van Universal Music Group, Adrien Morin van Warner Music Group, Bas Kruijssen van Kwettr en Suzanne van Dool van Sony Music. En niet te vergeten al onze muziekliefhebbers die naar de livestream hebben gekeken!

stonedDJ LLout & PanKart Artist & DJ of the Year 2020

Spotify Playlist

Gigstarter is erg trots op haar finalisten, daarom hebben wij een Spotify playlist gemaakt om hen nog extra uit te lichten. Luister naar de heerlijke nummers van de finalisten van dit jaar.

Bent u een artiest?

En heeft u geen Gigstarter-profiel? Maak gratis een Gigstarter profiel aan en wie weet wordt u de volgende Artiest of DJ van het Jaar:

Profiel aanmaken

Bent u een boeker?

Plaats een oproep en begin met het boeken van artiesten zonder commissie te betalen. U kunt bijvoorbeeld ook de winnende Artiest en DJ van dit jaar boeken:

Plaats een oproep

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: winnaars, livestream, online, wedstrijd, awards, finale, acts, dj