De vele voordelen van de Gigstarter agenda

Door The Gigstarter team op 05-12-2019

De agenda op u Gigstarter profiel heeft veel voordelen voor uw act. In deze blog geven we enkele essentiële tips om te profiteren van het gebruik van de Gigstarter-agenda.

Wat is de Gigstarter Agenda?

De Gigstarter-agenda bestaat uit twee delen: de persoonlijke agenda op uw artiestenprofiel en de agenda op de startpagina van Gigstarter.

Hoe maak ik nieuwe evenementen in mijn agenda?

U kunt een evenement toevoegen aan uw agenda door naar Profiel te gaan in u persoonlijke dashboard en het submenu Agenda. Klik vervolgens op de knop Maak nieuw event aan en voer de details van het evenement in. Al je evenementen staan standaard op de agenda in je profiel.

fotogigstarter
De agenda van Gigstarter artiest REL - Rock en Lol, vanuit hun Gigstarter dashboard

Voordelen van het gebruik van de Gigstarter-agenda in u profiel

Deze gratis functie op Gigstarter is belangrijk. Op deze manier krijgt de boeker een goede indruk van uw act, waar je optreedt en hoe vaak u op het podium staat. Door optredens aan je agenda toe te voegen, kunnen potentiële boekers zelfs je optredens bezoeken om uw show te bekijken. Het evenement zelf is ook een goede promo-tool om te gebruiken tijdens je promotie van het optreden.

fotogigstarter
Aankomend & Oude shows overzicht op het artiestenprofiel van REL - Rock en Lol

Uw evenementen op de startpagina van Gigstarter

Voeg al uw optredens die voor iedereen toegankelijk zijn toe aan je agenda. Wanneer je ze aan uw profiel toevoegt, is het ook mogelijk om ze op de startpagina van Gigstarter te plaatsen. Op deze manier zien alle bezoekers van de startpagina je komende Gigs. Deze optie is beschikbaar voor alle PRO-artiesten op de website en geactiveerd als u op Openbaar event opnemen in de Gigstarter agenda?. Om dit gedeelte in te vullen, log in, ga naar het Dashboard, klik op Profiel en vervolgens op Agenda.

fotogigstarter
Screenshot van het formulier dat u moet invullen voor een agenda-evenement

Voordelen van het publiceren van uw evenementen op de Gigstarter-startpagina

Ten eerste is het een extra promotie mogelijkheid om uw evenementen op de veel bezochte homepage van Gigstarter te hebben staan. De startpagina wordt bekeken door duizenden muziekliefhebbers; lokale en internationale gebruikers van het platform.

Ten tweede verhoogt het agenda-evenement de vindbaarheid van het evenement op Google. Mensen die op de locatie zoeken worden op deze manier gemakkelijker naar uw profiel geleid.

Om uw evenementen op de startpagina te markeren, moet u een evenement maken als PRO-artiest. Het is een van de vele voordelen die je hebt als PRO-artiest. Klik op de rode knop hieronder om PRO-artiest te worden.

Word PRO

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

-Tips om hoger in de Gigstarter database te komen

-Op welke manieren kunnen boekers mij contacteren op Gigstarter?

-Hoe word je één van de meest geboekte acts op Gigstarter?

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigs, artiesten, PRO, agenda, acts, concerten, aanvragen