Tips om hoger in de database van Gigstarter te komen

Door Het Gigstarter Team op 22-08-2019

In deze blog geven we je tips over hoe je als artiest kan stijgen in de database op Gigstarter. Een hoge positie op de website is belangrijk omdat de meeste boekers alleen bovenaan onze database kijken om de artiest te kiezen voor hun evenement!

Krijg reviews op je profiel

Het essentiële onderdeel van de Gigstarter-ranking zijn de reviews van boekers op jouw profiel. Het frequent verkrijgen van reviews met een goede score is de belangrijkste manier om in de database van Gigstarter te stijgen. Hoe krijg je deze reviews? Door een bevestiging via Gigstarter naar de boeker te sturen.

Voorbeeld van de reviews op het profiel van Squander Squad:

squander

Wat is een bevestiging?

Een bevestiging kan worden gezien als de laatste stap in het boekingsproces. Je vat alle afspraken samen zodat er geen ruimte is voor verwarring tussen jou en de boeker. Onderwerpen die je in een bevestiging opneemt zijn o.a. de datum van het evenement, het adres, het aantal leden van de band en welke apparatuur aanwezig is.

De muzikant stuurt een bevestiging naar een boeker en de boeker ontvangt de e-mail waarin wordt gevraagd de bevestiging te accepteren. Zodra de boeker jouw bevestiging heeft geaccepteerd, is de boeking definitief. Beide partijen ontvangen een bevestiging per e-mail wanneer de boeker een bevestiging accepteert. Na een optreden vraagt ​​Gigstarter de boeker automatisch om een ​​review van de show te schrijven die op jouw profiel zal verschijnen.

Hoe stuur ik een bevestiging van een boeking?

Je kunt een bevestiging naar jouw boekers sturen via Gigstarter. Klik in jouw persoonlijke dashboard op Gigstarter op het tabblad Offertes. Klik vervolgens op de rode knop + Nieuwe bevestiging opstellen. Vul de informatie over het optreden in, inclusief contactgegevens van de boeker en evenementdetails. Ga door naar de volgende stap, waar je alle details verifieert en bevestigt. Wanneer je jouw bevestiging verzendt, ontvangt de boeker een melding per e-mail. De boeker wordt gevraagd om jouw bevestiging te verifiëren. Een optreden is pas volgens Gigstarter definitief wanneer de boeker jouw bevestiging heeft geverifieerd.

Voorbeeld van het persoonlijke dashboard met de rode bevestigingsknop:

foto

Bevestiging via een boekingsverzoek

Als je een offerte aanvraag ontvangt via Gigstarter, heb je de mogelijkheid om direct een bevestiging aan te maken. Zodra je een akkoord hebt bereikt, klik je op de groene knop Offerte/ bevestiging opstellen in het chatsysteem en vul je de informatie in om van de aanvraag een geverifieerd optreden van te maken.

Voorbeeld offerte-aanvraag:

foto

Bevestig al jouw boekingen

Een andere tip voor het ontvangen van meer reviews is om de bevestigingen te verzenden naar boekers die niet via Gigstarter bij jou zijn gekomen. Hier zit voor niemand extra kosten aan vast. Het is heel belangrijk dat de boekers de bevestiging vóór het optreden accepteren, omdat ze anders geen uitnodiging ontvangen om een ​​review te schrijven. Voor meer informatie over de bevestiging klik hier. Dit waren de tips om hoger in de ranking te komen van Gigstarter, succes met het vergaren van de reviews!

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Door PRO artiest te worden, kunt je 3 uitnodigingen sturen naar voormalige boekers om een ​​review te schrijven over jouw act. Wanneer je een algemene oproep krijgt via Gigstarter, kunnen de reviews een beslissende factor zijn voor de boeker om jou te boeken.

Word PRO

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: tips, datbase, gigstarter