Gigstarter en EQUAL Spotify playlist

Bij Het Gigstarter Team

Gigstarter probeert altijd bovenop de trends binnen de muziekindustrie te zitten. Als een internationaal platform voor muzikanten van elk genre, besteden we aandacht aan sociale kwesties. Vandaag hebben we besloten om ons aan te sluiten bij de Spotify-beweging om gelijkheid voor vrouwelijke artiesten te bevorderen. Ontdek wat EQUAL is en hoe het Gigstarter Team dit initiatief ondersteunt.

EQUAL Wereldwijd Muziekprogramma

Het weinig aantal vrouwen in de muziekindustrie is altijd al een 'hot topic' geweest. Om dit fenomeen onder de aandacht te brengen, heeft Spotify onderzocht en beweerd dat slechts 1 op de 5 artiesten in de hitlijsten vrouw is. Omdat Spotify een van de grootste streaming platforms en muziekverspreiders ter wereld is, besloten zij zich actief in te zetten voor deze zaak. Voor de Internationale Vrouwendag lanceerden ze de EQUAL hub, een reeks initiatieven om de zichtbaarheid van vrouwen in de muziekindustrie te vergroten. "De campagne zal partnerships, activeringen, nieuwe content ervaringen en on- en off-platform ondersteuning op lokaal, regionaal en internationaal niveau omvatten", aldus de Spotify woordvoerder in een blog post. Volgens dit programma heeft het op 30 april 35 EQUAL lokale afspeellijsten uitgebracht waarin de meest populaire en nieuwe vrouwelijke stemmen van een specifiek land worden uitgelicht.

EQUAL Gigstarter

Gigstarter is bijzonder trots op hun vrouwelijke artiesten op het platform en zet zich actief in om hen even zichtbaar te maken als mannelijke muzikanten. Elk muziektalent moet in de spotlight gezet worden. Daarom heeft Gigstarter alle vrouwelijke stemmen van de PRO-leden, afkomstig uit acht Europese landen, samengebracht. Geniet van de verschillende muzikale universums in onze afspeellijst zoals pop, jazz en latin.

Te ingewikkeld om in Spotify afspeellijsten te komen staan? Neem dan contact met ons op om in onze Gigstarter-afspeellijst te worden opgenomen!

Gigstarter geeft elke artiest de kans: man, vrouw, we zijn allemaal gelijk!

Kom bij Gigstarter, het digitale muziekplatform dat u in staat stelt te zijn wie u wilt zijn!

Vergeet ook niet Gigstarter te volgen op Spotify: Volgen

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: afspeellijst, playlist, spotify, vrouwen, gelijk, gelijkheid