Gigstarter's bijdrage aan de grootste DJ-biotoop!

Bij Het Gigstarter Team

Nederland heeft al tientallen jaren een sterke invloed in de wereld van de elektronische dansmuziek (EDM) en is de geboorteplaats van meer dan 25 top DJ's over de hele wereld. Gevestigd in het hart van Amsterdam, ziet Gigstarter het als zijn plicht om een aantal van de grootste Nederlandse artiesten, spectaculaire evenementen die verband houden met het genre zoals Amsterdam Dance Event (ADE) en ons eigen aandeel in het opbouwen van een sterke gemeenschap van liefhebbers van elektronische muziek onder de aandacht te brengen.

Hoe Nederland de EDM-biotoop werd

Vanaf het begin van de jaren 60 experimenteerde een groep muzikanten, waaronder Dick Raaijmakers en Tom Dissevelt, met het geluid door gebruik te maken van elektronische hulpmiddelen zoals synthesizers en tapemachines. Het opende nieuwe mogelijkheden in de hoofden van mensen en legde een basis voor de komende generaties. Bovendien was de geografische ligging van Nederland het grootste voordeel als het ging om EDM. Het land ligt dicht bij grote Europese muziekcentra zoals Londen, Berlijn en Brussel. De mogelijkheid om gemakkelijk de grens over te steken en snel in verschillende muziekscènes te verschijnen, diversifieerde het geluid en bood meer mogelijkheden voor samenwerkingen.

europese dj's


In de jaren 80 en 90 verscheen er een golf van baanbrekende DJ's en producers die ons allemaal bekend zijn, waaronder Tiësto, Armin van Buuren en Ferry Corsten. Zij combineerden Europese techno, trance en progressive house en creëerden een testament van de Nederlandse muziekcultuur naar de internationale. Tegelijkertijd begonnen de grote steden van het land (met name Amsterdam en Rotterdam) zich te vullen met honderden clubs en podia die hun podia aan DJ's wijdden. Dit nationale fenomeen werd het startpunt voor Nederlandse festivals, zoals ADE, Mysteryland, Awakenings, Defqon, enz.

ADE als grootste internationale bijeenkomst voor elektronische muziek

Het Amsterdam Dance Event, beter bekend als ADE, is een jaarlijkse conferentie en festival voor elektronische muziek dat sinds 1996 in Amsterdam wordt gehouden. Door de jaren heen is het ADE uitgegroeid tot een van de grootste invloedrijke podia in de elektronische muziek, dat elke editie meer dan 350.000 bezoekers trekt. Het productieteam van het evenement werkt dagelijks aan de beste manier om de podia te vernieuwen en nieuwe elementen en trends te introduceren, zoals pop-up stores en interactieve installaties. De line-up is niet alleen gericht op gevestigde muzikanten zoals Martin Garrix, Armin van Buuren en Tiësto, maar geeft ook jonge talenten de kans om een plekje in de harten van luisteraars te veroveren. Dit jaar vindt het plaats van 18 tot 22 oktober en zal het bestaan uit verschillende programma's op het gebied van kunst, muziek en cultuur.

Lees er hier meer over.

ADE presents - What's Your Vibe? | Official ADE22 Film


Misschien herinner je je Gigstarter's deelname tijdens ADE 2021 met Feel It! De Expo. We zijn enthousiast om aan te kondigen dat we dit jaar in oktober weer zullen deelnemen samen met Inch By Inch. We verwelkomen je graag op de Gigstarter Social Club die zal plaatsvinden op 19 oktober van 17:00 tot 22:00 met het volgende programma:


📚 Masterclass: Big 4 Strategie voor DJ's en producers
Oproep aan alle aspirant DJ's en producers! DJ School Amsterdam verzorgt een cursus met een demonstratie, boeiende informatie en een Q&A. Of je nu net aan je reis begint of je carrière een boost wilt geven, deze masterclass is de perfecte donderdagmiddag voor jou.

🎧 DJ DEKHENGST
Maak je klaar om te grooven op de betoverende deuntjes van DJ Dekhengst door een glinsterende wereld van sprankelende disco en lekkere housebeats. Zijn mixen laten je de hele nacht dansen.

🎧 DJ POLYESTA
Laat DJ Polyesta je muzikale paspoort zijn, want ze overschrijdt grenzen met een betoverende mix van beats uit de hele wereld. Polyesta's gevarieerde selectie zal ons allemaal verenigen op de dansvloer.


Blijf op de hoogte van het schema door onze socials te volgen of door hier te klikken. Om alvast in de stemming van ADE te komen, heeft het Gigstarter-team een speciale afspeellijst gemaakt met originele muziek van de Nederlandse en Internationale DJ's die we op ons platform hebben. Dompel jezelf onder in de wereld van sonore beats en energieke melodieën met ons.


Highlight of Top 3 Dutch Gigstarter's DJs

Binnen onze dynamische internationale gemeenschap hebben we de eer om een groot aantal getalenteerde DJ's uit negen Europese landen te hosten, die steeds meer erkenning krijgen binnen de muziekindustrie. Het was niet eenvoudig om uit deze talentenpool een keuze te maken, maar ons redactieteam heeft op basis van recensies van boekers en ervaringen van artiesten een groep opkomende muzikanten geselecteerd om in dit artikel uit te lichten. Maak kennis met een aantal DJ's met een uniek geluid die we gelukkig mogen verwelkomen op ons boekingsplatform!

DJ Gillian

DJ Gillian, geboren en getogen in Rotterdam, begon haar reis naar de muziekindustrie al op jonge leeftijd. Na het afronden van de Dansacademie begon ze te draaien als DJ, wat een gouden combinatie vormde, waardoor ze de kennis van het dansen kon overbrengen op het produceren van haar eigen melodieën. Gillian is een allround professionele artiest met niet alleen ervaring in openbare gelegenheden zoals clubs en festivals, maar ook in privé-evenementen zoals bruiloften, huisfeesten en bedrijfsevenementen. Uitgerust met haar eigen DJ mixer en andere benodigde apparatuur, zorgt ze voor een energieke en meeslepende muzikale ervaring voor elk soort publiek of evenement.

female DJGillian werkt aan haar magie in de booth

LLout

LLout een aanstekelijk enthousiaste DJ uit Amsterdam is een artiest die je dag en nacht aan het dansen houdt op je favoriete genre of het nu deep house of techno is. Hij mengt genres moeiteloos met elkaar en neemt je mee in een muzikale omgeving van zijn gepersonaliseerde sets. Hij is medeoprichter en resident van het succesvolle bedrijf Springtij, dat een reeks legendarische bootfeesten in Amsterdam creëert en een winnaar van de Gigstarter DJ van het jaar wedstrijd in 2020. LLout voelt als geen ander de stemming van de menigte aan en heeft voor elke vibe en thema waar jouw feest op gebouwd kan zijn de juiste soundtrack. Eerder dit jaar heeft het Gigstarter-team een interview gehouden met LLout, die de lezer meenam op zijn reis om Mr. Nice DJ te worden en een aantal waardevolle tips over de industrie deelde. Om het interview te lezen en DJ Llout beter te leren kennen klik hier. En vergeet hem niet te boeken voor het volgende evenement!

DJ LLout: DJ van het jaar 2020

Timo Verpoort

In de afgelopen jaren is Timo Verpoort, afkomstig uit Noord-Holland, een rijzende ster geworden op ons platform. Met zijn dynamische live sets en charisma laat hij onvergetelijke emoties en momenten achter in de harten van luisteraars. Alleen al in 2022 heeft Timo meer dan 175 boekingen gehad, waarvan er 13 via ons platform werden geregeld. Zijn unieke stijl van het mixen van commerciële hits met genre-specifieke elementen levert genietbare tunes op. In elke set creëert hij een sfeer waarin de beats een verhaal vertellen, waardoor het publiek uitkijkt naar het volgende hoofdstuk in zijn muzikale reis. Al met al, als je een energieke jonge DJ nodig hebt voor een bruiloft of een eenvoudig feest, dan is Timo je man!

djEen magisch uitzicht op een van Timo's optredens


Of het nu gaat om een intieme bruiloft op een pittoreske locatie of een helder festival, de Europese DJ-biotoop biedt een inclusieve ervaring en nodigt muziekliefhebbers van over de hele wereld uit om samen te werken aan een nieuw geluid. In dit dynamische en snel veranderende veld blijft Europa een belangrijke speler voor wie op zoek is naar vernieuwing en ritme in de elektronische muzieksfeer. Blijf op de hoogte voor het laatste nieuws over DJ's en toekomstige interviews met hen!


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: dj, biotoop, ade, nederland, elektronische muziek, evenementen