2021: het jaar van Gigstarter!

Door Het Gigstarter Team op 31-12-2021

De maand december is altijd een goede tijd om te reflecteren. Vandaag kijken we terug op het afgelopen jaar, en wat een jaar was dat! Net als vorig jaar, was 2021 onvoorspelbaar en tumultueus. Hoewel dit een uitzonderlijk jaar was, hebben we hier bij Gigstarter veel nieuwe dingen geprobeerd en gaandeweg veel geleerd. Het was mooi om te zien hoe veerkrachtig en wendbaar onze artiesten zijn en hoe ze iets moois hebben gemaakt van de moeilijke situatie. In dit artikel blikken we terug op een aantal bijzondere momenten van afgelopen jaar en heffen we samen met onze artiesten ons hoofd voor een sprankelend nieuw jaar.

Mijlpaal: 10K Artiesten

In juli 2021 bereikten we 10.000 artiesten op ons platform!

Niet alleen groeide onze database van artiesten, we zagen ook dat onze boekingen mee groeiden! In de 9 landen waar we actief zijn, waren er duizenden offerte-aanvragen en honderden oproepen, zelfs tijdens corona. We kunnen niet uitdrukken hoe trots en dankbaar wij zijn voor onze artiesten en community, op naar de volgende mijlpaal!
Artist & DJ of the YearHet trotse Gigstarter team!

Tweede online livestream

Net als vorig jaar hebben we ervoor gezorgd dat we geen editie van onze jaarlijkse Gigstarter Artist & DJ of the Year over hoefde te slaan. Daarom werd een tweede livestream werkelijkheid! Met uiteraard de bekendmaking van onze nieuwe winnaars, Artist of the Year: Julie Hard en DJ of the Year: Mini Maal was het een onvergetelijke avond.Gigstarter Artist & DJ of the Year livestream

Uitbreiding naar 9e land

Tijdens de World Surf League, die op 9 en 10 oktober in Ericeira werd gehouden, hadden we een speciaal weekend. Waarom, horen we u denken. Tijdens dat weekend hebben we onze lancering in Portugal georganiseerd! Samen met zes jonge en getalenteerde acts hadden we een geweldig evenement en start van ons avontuur in Portugal. De artiesten die daar speelden waren: Du Nothin, Tomás, Marswell, Green Leather, Sea Angels en DJ Frank Lenzer.

Surfen en de lancering in PortugalCollage van onze lancering in Portugal

Gigstarter x ADE

Dit jaar was Gigstarter voor het eerst onderdeel van Amsterdam Dance Event! In samenwerking met Bla Bla Sounds toverde we ons ons hoofdkantoor om tot een tentoonstelling vol kunst en muziek. Onze eigen DJ's Kiwi Club en Dawn of a New World speelde tijdens het evenement een live set.


kiwiclub nlKIWI CLUB live in Vrij Paleis

Partnerschap met The Green Branch

Door deze samenwerking is het mogelijk om bij te dragen aan een groenere wereld en kunt u uw boeking C02 neutraal te maken. Samen kunnen we live muziek eco-vriendelijk maken! The Green Branch is een social impact bedrijf dat zich specialiseert in het opzetten van herbebossingsprojecten in Brazilië. De projecten richten zich op het planten van biodiverse bossen die een toegevoegde waarde creëren voor de lokale gemeenschap en het milieu. Samen hebben we het voor u mogelijk gemaakt om een CO2-vriendelijk evenement te boeken op Gigstarter! Op basis van het aantal bezoekers dat aanwezig zal zijn, kunt u uw CO2-uitstoot compenseren. Wilt u verder kijken naar het groen maken van live muziek? Lees hier meer.

Groei

We willen iedereen bedanken die ons het afgelopen jaar heeft geholpen en ons heeft gesteund bij Gigstarter. We hopen dat we in 2022 weer kunnen genieten van livemuziek zoals voor de pandemie en dat we het platform nog verder zullen laten groeien. Met de steun van artiesten en boekers die ons platform gebruiken, kunnen we de grootste live music engine worden!


Bent u muzikant en op zoek naar optredens in het nieuwe jaar? Zoek dan niet verder en word gratis lid van ons platform!
Aanmelden


Gerelateerde blogs op Gigstarter

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: corona, 2021, Gigstarter, overzicht, 2022, nieuwjaar