Winnaars Artist & DJ of the Year 2021

Bij Het Gigstarter Team

Na een spannende strijd tussen 100 Gigstarter acts, bereikten de drie populairste acts en drie populairste DJ's de finale. Onze zes finalisten gaven een spetterend online optreden voor de Gigstarter Artist & DJ of the Year awards 2021.

De finale van #Artiest2021

Er stond dit jaar veel op het spel voor onze winnaars. Niet alleen mogen de winnaars de kroon van Artiest & DJ of the Year 2021 dragen, maar waren er ook fantastische geldprijzen te winnen. Om deze te noemen, een cheque van €1000 voor de winnende artiest en een cheque van €500 voor de winnende DJ.

De Livestream finale toonde een eclectische mix van de soorten artiesten die we op het platform hosten. Voor de artiesten: de indie groove-infused Sea Angels, zwoele jazz zangeres Julie Huard en de tropische vibes van Papayazz. Het oordeel van de jury bepaalde dat de Nederlandse zangeres Julie Huard en haar band de uitverkoren act waren voor de Artist of the Year 2021 award. Wat de DJ's betreft, zagen we de jonge house sterren Mystic Balance x Q-Lucas ons een voorproefje geven van nieuwe tracks, Cedicci neemt ons mee terug naar een underground techno club en Mini Maal toonde een originele kijk op wat een live DJ set kan zijn. Na kritisch overleg was de jury het erover eens dat DJ Mini Maal de titel DJ van het Jaar 2021 mag dragen!

We zijn alle getalenteerde muzikanten die aan dit evenement hebben deelgenomen enorm dankbaar en het is een enorme eer om hen op Gigstarter te hebben. De vorige winnaars, PanKart en DJ LLout, hebben een aantal sterke opvolgers waar ze trots op mogen zijn om hun titels aan door te geven. Voor het geval u de live stream heeft gemist of enkele van deze geweldige sets nog eens wilt bekijken - u kunt deze terugzien op Gigstarter's Youtube kanaal:Online Gigstarter Artist & DJ of the Year finale

Partners & Jury

We willen een speciaal woord van dank richten aan iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt. Ten eerste, een grote shout out naar onze sponsors: DJ School Amsterdam en Music Motion. Daarnaast natuurlijk onze getalenteerde juryleden Dennis Jamoena van Novum Music, eerdere Artist of the Year winnaars 2020 PanKart, Lucas Benjamin van Wicked Wax Music en eerdere DJ of the Year 2019 Savio Damiano. Last but not least, grote dank aan alle muziekliefhebbers die gisteravond aanwezig waren op het digitale feest.

Competitie geschiedenis

Sinds 2013 organiseren we ons jaarlijkse Artist & DJ of the Year evenement. Vorig jaar waren we door de pandemie genoodzaakt om opnieuw na te denken over hoe we dit evenement zouden laten plaatsvinden in tijden van grote beperkingen. Eerdere jaren traden onze artiesten op in verschillende zalen in Amsterdam: Bitterzoet, Ruigoord, Melkweg en de helaas gesloten Sugarfactory, nu genaamd Lovelee. De afgelopen twee jaar zijn uitdagend geweest voor iedereen in het vak. We willen artiesten blijven steunen in deze moeilijke tijden en blijven doen waar we van houden op innovatieve manieren. Net als vorig jaar was deze digitale editie een groot succes en we hopen dat er volgend jaar een kans is dat we weer van live muziek kunnen genieten.

stonedJulie Huard & Mini Maal Artist & DJ of the Year 2021

Bent u een artiest?

En heeft u nog geen Gigstarter-profiel? Maak nu gratis een Gigstarter-profiel aan en probeer de winnende Artiest of DJ van volgend jaar te worden:

Maak profiel aan

Bent u een boeker?

Plaats een oproep en begin met het boeken van artiesten zonder boekingskosten! U kunt bijvoorbeeld ook de artiest en dj van dit jaar boeken:

Plaats oproep

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: dj, acts, final, awards, winnaars, online, livestream, competitie, band