Hoe krijg je gigs als DJ uit België?

Door Het Gigstarter Team op 25-01-2018

Bent u een DJ of een Producer en wilt u meer optredens? Met Gigstarter genereert u makkelijk en simpel meer gigs. Het platform verbindt boekers en artiesten uit heel België. Gigstarter boekers zijn professionals en particulieren, op zoek naar de perfecte act voor hun club, feest of evenement. Lees verder voor meer tips om meer gigs te krijgen als DJ.

Registreer gratis op Gigstarter

Gigstarter zoekmachine voor DJ’s

Gigstarter speelt in op de vraag en aanbod van boekers met DJ's, elk soort DJ kan zich registreren met een gratis profiel op ons platform. Iedereen die een evenement organiseert kan DJ’s zoeken en boeken via Gigstarter. Eenmaal geboekt hoeft de DJ geen commissie of boekingsvergoeding af te dragen. Gigstarter maakt boekingen voor DJ’s toegankelijk voor een groot publiek, op deze manier is de kans groter op meer boekingen.

fotogigstarter

Waarom registreren op Gigstarter?

Door middel van Gigstarter kan iedereen vanuit heel België DJ’s boeken. Gemakkelijk, snel en betaalbaar. Door een profiel te creëren op Gigstarter zal dit uw SEO (Search Engine Optimalization) verbeteren op het internet. U wordt makkelijker gevonden door boekers wanneer ze online starten met zoeken. De geregistreerde DJ’s op onze website zijn geverifieerd en een boeker kan een review over het optreden na afloop schrijven. Met deze reviews komt u hoger in de zoekresultaten van Gigstarter, en leidt tot meer boekingen.

Gigstarter profiel als CV

Wanneer u een profiel op Gigstarter hebt betekent het dat u zelf ook initiatief moet nemen om meer optredens te krijgen. Maak uzelf bekend aan de wereld en beschouw u Gigstarter profiel als CV van uw act. Hier zijn twee voorbeelden van complete profielen Mike Gerritsen and Kryga.

Registreer gratis op Gigstarter

Hoe krijgt u meer gigs als beginnende DJ?

Met ons platform versterken we de DJ industrie en geven we talent een kans. Het is belangrijk om een live video te uploaden op je profiel. Op deze manier geef je de beste impressie voor potentiële boekers.
Wij raden u ook aan om elk optreden te filmen, hierdoor kunt u deze filmpjes gelijk op social media plaatsen. Plaats deze video’s bijvoorbeeld op Instagram en Snapchat story. Op deze manier worden u fans op de hoogte gehouden van je optredens. Maar fans willen meer!

Naast video’s kijken willen ze u ook leren kennen. Begin met het maken van vlogs. Hier kunt u voorbeelden van onze Gigstarter on Tour vlogs vinden. Abonneer op ons Youtube kanaal, want we maken tutorials hoe u het beste uit u Gigstarter profiel haalt.

website

Optredens voor DJ's in Brussel, Antwerpen, Gent en heel België

U bent niet alleen makkelijk te vinden met een Gigstarter profiel, u krijgt ook meer gigs door een Gigstarter bevestiging. Om meer offerte-aanvragen te krijgen kunt u bevestigingen via Gigstarter versturen naar al u boekers. Deze bevestigingen kunnen naar boekers verstuurd worden die u geboekt hebben via Gigstarter, maar ook wanneer dit niet het geval was. Op deze manier hebt u alle boekingen zwart op wit, en ontvangt de boeker een uitnodiging om een review over u te schrijven. Met deze reviews komt u hoger in de ranglijst van Gigstarter, verschijnt u hoger in de zoekresultaten en krijgt u meer offerte-aanvragen.

Registreer gratis op Gigstarter

Hoe krijg ik meer internationale optredens als DJ?

Wilt u carrière maken als DJ en/of wilt u internationale optredens? Door een PRO lidmaatschap af te nemen op Gigstarter ondervindt u nog meer voordelen van het platform. Met het Gigstarter PRO+ abonnement zal u profiel niet alleen online staan in Nederland maar ook in alle landen waar Gigstarter actief is. Klik hier voor meer informatie over het PRO en PRO+ abonnement. Als je meer tips wil over hoe u het beste uit je Gigstarter profiel kan halen, lees dan zeker dit artikel.

Gigstarter: Tinder voor DJ's

Met Gigstarter wordt een DJ boeken makkelijk en transparant. Een profiel op Gigstarter hebben is hetzelfde als een profiel op Tinder. De eerste indruk is het meest belangrijk. Wat je ziet is wat je krijgt! Volg deze tips voor het maken van een goed profiel: Hoe haal ik als artiest meer uit mijn Gigstarter profiel.

Gerelateerde artikelen:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: muziek, tips, boekingen, platform, gig, casting, concerts, werk, baan, musici