Hoe worden artiesten geboekt op Gigstarter?

Bij Het Gigstarter Team

Gigstarter geeft artiesten de kans om optredens te krijgen. Wanneer een boeker interesse toont in jouw profiel, is het belangrijk om enkele cruciale stappen te volgen bij het voltooien van het boekingsproces. In deze blog vertellen we hoe het boekingsproces op Gigstarter werkt en hoe u als artiest er alles uit haalt.

U ontvangt een offerte aanvraag

Of u PRO-artiest nu bent of niet, op Gigstarter kunt u rechtstreeks benaderd worden door boekers via uw profiel. Wanneer iemand via een bericht contact met u opneemt, is het belangrijk om zo snel mogelijk te antwoorden. De boeker wordt onmiddellijk op de hoogte gesteld wanneer u dit doet. Een snel antwoord is essentieel omdat u op die manier sneller bent dan andere artiesten die door de boeker worden benaderd. Door vaak uw e-mail en Gigstarter-dashboard te controleren, voorkomt u dat u een optreden mist. Op de onderstaande afbeelding vindt u de kopjes in u dashboard waar de meldingen staan.


Overview of the dashboard
Het artiesten dashboard van Gigstarter met de rode pijlen naar de Berichten en Oproepen kopjes.


Als u contact hebt met de boeker, kunt u alle details met betrekking tot de prijs, de locatie, de liedjes en meer regelen via de chat. We raden u ten zeerste aan om alle boekingsverzoeken te beantwoorden die u ontvangt, zelfs als u niet geïnteresseerd bent, omdat de potentiële boeker uw profiel op prijs stelt en interesse toont in uw muziek.

Naast de offerte aanvraag is er de algemene oproep

Naast het directe verzoek van een boeker voor jouw muziek, kan u worden uitgenodigd voor een algemene oproep. De algemene oproep wordt geplaatst door boekers en het team van Gigstarter koppelt de geschikte artiesten aan deze oproep. PRO-artiesten op Gigstarter kunnen op deze oproep reageren. Vergeet niet een bericht achter te laten om de boeker te vertellen dat u beschikbaar bent of de beschikbaarheid bij de rest van de band gaat controleren. Dit is uw eerste contact met de boeker!


Bekijk het oproep formulier voor boekers


Het Gigstarter-team kan u uitkiezen voor een algemene oproep, zelfs als u geen PRO-lid bent. Zeer goed nieuws! Kort gezegd betekent dit dat u voldoet aan de vereisten van de boekers. U kunt op de oproep reageren als u PRO wordt of een gratis PRO-introductiemaand neemt. PRO zijn heeft veel voordelen en het beantwoorden van de oproep is daar een van.

De bevestiging

Last but not least: de bevestiging. Gefeliciteerd met het regelen van alle details met de boeker over de prijs, de tijd en de locatie. Als artiest is het in jouw belang om een ​​boekingsbevestiging te maken. Via jouw dashboard kan u gratis een nieuwe bevestiging maken die vervolgens naar de boeker wordt verzonden. U kunt ook om een ​​bevestiging vragen in de chat die u met de boeker had.

Wat zijn de voordelen van de bevestiging?

  1. De boeking is officieel wanneer de boeker de bevestiging heeft geaccepteerd
  2. Na het optreden ontvangt de boeker een e-mail om een ​​recensie te schrijven. (De boeker ontvangt deze e-mail alleen als hij de bevestiging vóór het optreden heeft geaccepteerd)
  3. Alle overeenkomsten worden opgeschreven;
  4. Het optreden verschijnt in uw persoonlijke optreden overzicht;
  5. Het optreden kan worden geëxporteerd naar uw openbare agenda op uw profiel
  6. Het is een gratis functie van Gigstarter

De recensie

Na jouw optreden heeft de boeker de mogelijkheid om een ​​beoordeling en een cijfer achter te laten over jouw optreden. Lees hier alles om deze functie te ontdekken die essentieel is voor een betere ranking op het platform. Nu alles is bevestigd, maak u klaar voor het optreden en rock!


Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: geboekt, gigstarter, belgie