De invloed van de muzikale voorkeuren en artiesten bij het kiezen van de uitvaartmuziek

Bij Het Gigstarter Team in samenwerking met Monuta

Muziek heeft een buitengewoon vermogen om ons te helpen bij het helen en verwerken van een verscheidenheid aan emoties, of het nu gaat om het hoogste niveau van vreugde of het diepste verdriet. Begrafenissen zijn gebeurtenissen waarbij de keuze van muzikale begeleiding van vitaal belang is. Ga met ons mee om de diepgaande invloed van muzikale voorkeuren op deze heilige momenten te onderzoeken.

De invloed van muzikale voorkeuren en artiesten bij de keuze van uitvaartmuziek

Muziek heeft een diepe emotionele impact en een verbindende kracht, vooral bij een uitvaart. De tonen en woorden kunnen ontroerende of juist vrolijke herinneringen oproepen, het leven van de overledene vieren, en troost bieden aan de nabestaanden. De juiste uitvaartmuziek kan een persoonlijk afscheid nog betekenisvoller maken. De artiest speelt hierin een cruciale rol. Monuta deed onderzoek naar de meest gedraaide uitvaartmuziek.

De artiest: de stem van emotie

Artiesten uiten met hun muziek vaak de diepste menselijke gevoelens. Iedere artiest heeft een eigen stijl, en roept andere emoties op bij de luisteraars. Wanneer u al jaren naar een bepaalde artiest luistert, voelt u een soort emotionele band met zijn of haar muziek. Vaak ontstaat deze omdat de onderwerpen waarover wordt gezongen aansluiten bij uw levenservaring of gevoelens.


emoties

Een persoonlijk afscheid met de juiste uitvaartmuziek

Uit onderzoek blijkt dat bijna 80% van de mensen specifieke muziekkeuzes maakt voor hun uitvaart. Velen kiezen voor een specifieke artiest, omdat de onderwerpen van de muziek herinneringen oproepen of een bepaald gevoel omschrijven. Anderen zijn fan van een artiest omdat ze vrolijk worden van de muziek, en uren mee kunnen zingen en dansen. Wat uw reden ook is om de muziek van uw favoriete artiest op uw uitvaart te laten draaien, uw wensen vastleggen is altijd aan te raden.

De artiest voor uw eigen uitvaart kiezen en vastleggen

Het onderzoek van Monuta toont aan hoe belangrijk het is om na te denken over uw uitvaartmuziek en uw keuzes vast te leggen. Meer dan 50% van de mensen wil dat er bekende muziek wordt gespeeld tijdens hun uitvaart. Deze muziek vertelt vaak, indirect, iets over het leven van de overleden persoon, wat uiteraard een grote emotionele impact heeft, of prachtige herinneringen oproept bij de nabestaanden. Dit helpt bij het rouwproces.

Ongeveer 30% van de mensen wil dat er live muziek wordt gespeeld tijdens hun uitvaart. Ook deze keuze kunt u vastleggen bij Monuta. Zo weten uw nabestaanden precies wat ze moeten regelen en hoe uw persoonlijke afscheid eruit moet zien. Bij het vastleggen van uw wensen kunt u denken aan de artiest, het genre, de tekst of de reden waarom deze artiest zoveel voor u betekent.

De artiest die u kiest, geeft uw afscheid een extra persoonlijke dimensie. De keuze van de uitvaartmuziek helpt bij het herinneren en vieren van uw leven op een manier die bij u past. Daarom is de artiest zo belangrijk bij het kiezen van uitvaartmuziek. Het gaat er niet alleen om welk lied wordt gespeeld, maar ook om wie het zingt en de emotionele connectie die u met deze artiest heeft. Door deze persoonlijke keuzes te maken en vast te leggen, zorgt u ervoor dat uw afscheid een werkelijke weerspiegeling van uw leven is.


uitvaartmuziek

Gigstarter's aanbod in live muziek voor een special ceremonie

In het domein van creatieve expressie hebben sommige individuen een uniek vermogen om de diepgaande emoties en sombere overpeinzingen die gepaard gaan met het einde van het leven, vast te leggen. Deze artiesten zijn meer dan eenvoudige schilders, beeldhouwers of fotografen; ze zijn vertellers van het erfgoed van de overledene. Gigstarter heeft een breed scala aan artiesten waaronder een aantal die gespecialiseerd zijn in het creëren van emotionele sferen voor speciale gelegenheden zoals begrafenissen.

Instrumentale ceremonie: laat de muziek spreken

Een van de meest voorkomende en geschikte soorten muzikanten voor deze gelegenheid is een violist. Pal Szomora (optredend als Violist voor uitvaart), is een van deze speciale violisten. Ensemble Akustika zorgt voor de passende begeleiders van de stukken, afhankelijk van het gekozen repertoire. Pal speelt enkel met begeleiding van minstens één live muzikant, nooit met vooraf opgenomen begeleiding. Ara Hakobyan is een zeer gewaardeerde violist op ons platform met al 8 geverifieerde boekingen. De violist heeft meer dan 35 jaar ervaring in zijn vak en is één met zijn prachtige viool. Ook de klanken van een piano kunnen emoties en herinneringen oproepen, troost bieden en een sfeer van respect en introspectie creëren tijdens dit moment. Het duo van Michelle Music bestaande uit zangeres Michelle en haar pianist, Gert-Jan, weten een prachtig afscheid te verzorgen. Zij zorgen samen voor een passend muzikale ceremonie.


gigstarter artiestenEen impressie van de Gigstarter artiesten die ondersteuning bieden bij het rouwproces

Accapella: een sterke boodschap met zang

Zang kan ons recht in het hart raken en emotionele steun bieden tijdens afscheid. Gigstarter's Haleine spelen in verschillende muziekstijlen van jazz tot klassiek, met aanpassingsmogelijkheden. De vier zangers zingen a cappella maar er zijn, in overleg, andere bezettingen mogelijk. De aanwezigheid van live muziek tijdens de uitvaart kan het intieme karakter versterken. U bepaalt welke nummers passen bij de uitvaart voor een muzikaal eerbetoon. Het akoestisch duo Zangeres Maartje en gitarist Sander kunnen de door uw gekozen nummers instuderen en live spelen tijdens het afscheid onder begeleiding van gitaarspel.

Welke keuze u ook maakt, Gigstarter zorgt ervoor dat u een artiest vindt die een verwarmende en waarheidsgetrouwe ervaring kan leveren voor de uitvaart van uw dierbare. U kunt er zeker van zijn dat de georganiseerde optredens de herinnering aan uw dierbare zullen eren en vrede zullen brengen aan alle aanwezigen. Bent u nieuwsgierig naar wat voor muzikanten nog meer beschikbaar zijn? Neem een kijkje in onze databank door op onderstaande knop te klikken.


Uitvaart muzikanten


Gerelateerde artikelen van Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: uitvaart, crematie, muziek, monuta